AYŞİN SEÇİL GEZER

CHP’de, 3-4 Şubat 2018 tarihlerinde yapılacak olağan kongre hakkında Bircan, şunları söyledi: “3 Şubat’ta kongrede genel başkanlık seçimi yapılacak. 4 Şubat’ta ise, parti meclisi seçimleri olacak. Dolayısıyla, her zaman olduğu gibi kongrelerimiz yine renkli şekilde geçecektir. CHP’nin parti içinde demokrasiyi nasıl yaşattığını herkes görmektedir. Genel başkan aday adaylığı için Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra; Ömer Faruk Eminağaoğlu, Ümit Kocasakal ve Muharrem İnce’nin isimleri geçiyor. Ancak aday adayı olunması için yüzde 10 gibi bir imza gerekliliği var. Kılıçdaroğlu ve İnce’nin dışındaki adayların gerekli imzaları toplayabileceğini düşünmüyorum. Eminağaoğlu ve Kocasakal, adının geçmesi ya da ileriye dönük bir şey yapmak için aday adayı olduklarını düşünüyorum. Parti meclisinde de çarşaf liste oluşturulacak. Alınan karar bu yöndedir.”

SEÇİLMESİ İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPARIM

“Bu dönem parti meclisinde, geçen dönem Edirne’den biri yer almamıştı. Peki, bu yıl bir isim yer alabilir mi?” şeklindeki soruya cevap veren Erdin Bircan sözlerine şöyle devam etti: “Geçen dönem Okan Gaytancıoğlu arkadaşımız parti meclisine girmek için aday olmuştu ancak aldığı oy yeterli olmamıştı. Geçen dönem ben aday olmamıştım. Ama bu dönem ne olacağını bilmiyorum. Bu dönem belki de Okan arkadaşımda bende aday olabilirim ya da ikimizde olmayabilir. Eğer Okan arkadaşımız anahtar listede yer alırsa seçilmesi için elimden geleni yaparım. Ben arkadaşım için oy isterim. Ben aday olursam kendim içinde oy isterim.” 

BUNU SORGULAMAK BİZE DÜŞMEZ

Edirne seçimlerde bu dönem nasıl bir tavır izleyebilir?” şeklindeki soruya ise Bircan şöyle cevap verdi: “Edirne heyeti geçen günlerde genel başkanımızı ziyaret ederek gerekli desteği verdiklerini belirttiler. Ancak sandıkta ne yaparlar ben onu bilemem. Bunu sorgulamakta bize düşmez.”

DEMOKRASİ ŞÖLENİNE TÜM PARTİLİLERİMİZİ BEKLİYORUZ

Erdin Bircan sözlerini, “Kongrede kim kazanırsa kazansın partinin başarısı için kol kola girerek çalışılacağına inanıyorum. Güzel bir seçim olacağına inanıyorum. Demokrasi şölenine tüm partililerimizi bekliyoruz.” şeklinde tamamladı.