AYŞİN SEÇİL GEZER

İnce ile birlikte kurultay sonrasında ziyaretlerde bulunacaklarını belirten Bircan,“İlk ziyareti Sakarya’ya yapıyoruz. Sakarya 14 delegesiyle birlikte bize destek olduğundan ilk ziyareti oraya yapıyoruz. Daha sonra diğer illeri ziyaret edeceğiz.” dedi.

YILMAZ BÜYÜKERŞEN BİR HATA YAPTI

Kurultay sonucunun hayırlı olmasını dileyen Erdin Bircan, şunları söyledi:“Bu kurultayda divan başkanı Yılmaz Büyükerşen bir hata yaptı. Sayın İnce açısından önce ‘Yeterli imza vardır’ deyip aday olmasını açıkladıktan sonra ne olduysa imza tartışmaları başladı. Bu bir tartışma değildir. 166 imza verildi, 49 imzanın da mükerrer olduğu savunuldu. Daha sonrasında da Muharrem Bey’e 115 imza çıktı. Bakıyorsunuz 447 oy aldı. 447 oy varsa mükerrer imza yok demektir. Oy veren insan imza da vermiştir. Sayın Büyükerşen kurultaya bu anlamda gölge düşürmüştür.” 

BEN DEĞİŞİMDEN YANA OY KULLANDIM

Bircan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben değişimden yana oy kullandım. Milletvekili olduğum günden bu yana Muharrem İnce ile beraber hareket ediyorum. Partimin iktidar olmasını istiyorum. İktidar olabilmesi için de değişimin şart olduğunu gördüm. Artık 8 seçim sonrası hep mağlubiyetle başımız eğik şekilde çıkıyoruz. Değişim olana kadar mevcut tutumumu sürdüreceğim. Ancak benim şu andan itibaren genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Talimatları bizim içim emirdir.”

EDİRNE’DE İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ BİR ŞEY OLDUĞUNU SANMIYORUM

“Edirne Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceğini açıkladı. Ancak Muharrem İnce’ye oy verildiği iddia ediliyor. Keşan’da da gençlik kolunun bazı üyeleri de İnce’yi destekledi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna cevap veren ErdinBircan, sözlerini şöyle tamamladı:“Keşan’daki kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ancak Edirne’de iddia edildiği gibi bir şey olduğunu sanmıyorum. Olduysa da yanlış olmuştur. Nereye imza verdinizse oraya desteklersiniz.”