AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, dün 10.00 sıralarında yaptığı açıklamada, Pazar günü yapılan AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Aynı zamanda, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın Enez-Keşan karayoluyla ilgili yaptığı açıklamaları eleştirerek, “Soru önergesi vererek, yolları yaptırabilme gücünüz varsa, Keşan’ın şehir içi yolları ve Hasköy’deki köy konağının yapılması konusunda mücadele edin.” dedi.

“CUMHURBAŞKANI’NIN BİR PARTİYE ÜYE OLMASI KONUSUNUN ÖNÜ AÇILDI”

AK Parti’de Pazar günü olağanüstü genel kurulun yapıldığını hatırlatarak, sözlerine başlayan Boyalık, şunları söyledi: “AK Parti ve ülkemiz açısından önemli bir gündü. 16 Nisan’daki halk oylamasından sonra, Cumhurbaşkanı’nın bir partiye üye olması konusunun önü açıldı. Bu konuda, MHP, BBP ve diğer destek veren siyasi partiler ile vatandaşlara teşekkür ediyorum. Çünkü bu ülkemiz açısından bir milattır. Bu miladın gerçekleşmesinde onların da payları vardır. Herkesin birlikte yürüttüğü ‘evet’ kampanyasıyla oluşan bir durumdur. 2019 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı başkanlık seçimiyle, ülkemizin hızlı bir ivme kazanacağına inanıyorum. Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü ve kurucu bir liderin partimizin başına yeniden gelmesinden ilçe başkanı olarak, son derece mutluyum. Ayrıca, Tekirdağ Milletvekilimiz Mustafa Yel, merkez yürütme kuruluna girdi. Bu durumda Trakya bölgesi olarak, bizleri son derece mutlu etti. Kendisinin bölgeye ciddi katkılar sağlayacağına inanıyorum.”

“BU KONGRE ÇOK FARKLIYDI”

Hüseyin Boyalık, sözlerine şöyle devam etti: “Pazar günü kongreye beklenenin üzerinde bir katılım oldu. Bu kongre çok farklıydı. Recep Tayyip Erdoğan’ın, ailem ve evladım dediği partisine yeniden dönmesi çok önemli bir durumdur. Halkla daha fazla ilgilenmesi ve iç içe olunması konusuna bir takım mesajlar verildi. Liderimiz, çalınmadık kapı, sıkılmadık el ve dokunulmadık insan bırakılmayacağını söyledi. Biz, bu çalışmaları Keşan’da yapıyoruz. Bunu biraz daha arttırmamız gerekiyor.”

“BÖYLE BİR LİDERLE YARALARIMIZIN KISA SÜREDE KAPANACAĞINA İNANCIMIZ TAMDIR”

Açıklamasına, “Ülkemizin, 15 Temmuz’dan sonra alınan yaraların kapanması biraz zaman alacaktır.” diyerek, devam eden Boyalık, şöyle dedi: “Böyle bir liderle yaralarımızın kısa sürede kapanacağına inancımız tamdır. 15 Temmuz hain darbe girişimini yapanlar, bugün yargılanmaya başlandı. En ağır cezayı alacaklardır. İdam cezası da, en yakın zamanda inşallah çıkar. Şehitlerimizin ve gazilerimizin aileleri rahat bir nefes almış olur. Bunu herkes istiyor. Tüm siyasi partiler de idam konusunda ortak karar alırlar. İnşallah daha ağır cezalar çıkarılır.”

“MUHALEFETİN İŞ YAPTIĞI GÖRÜLMEMİŞTİR”

AK Parti Teşkilatı olarak, bölgeye katma değer sağlayan birçok hizmetler yaptıklarına kayıt düşen Hüseyin Boyalık, şunları söyledi: “Bu hizmetlerden biri de, Erikli yoludur ve bu yolla ilgili çalışmalar devam ediyor, en kısa zamanda bitireceğiz. Edirne Milletvekili Rafet Sezen, Enez karayolunu programa aldıklarını ve kısa sürede yapılacağını dile getirmişti. Ertesi günde, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan da, bu yolun programda olmadığını ve yol söylendiğini dile getirmişti. Hatta seçim yatırımı yapıldığına yönelik iftara dolu sözler sarf etmişti. Bu boş konuşan CHP’li milletvekili yolun yapılacağını belgelerle dile getirdiğimizde, yine karalamaya yönelik söylemelerde bulunarak, ödeneğin olmadığını söylemişti. Yolla ilgili ödenek çıkmış, yolun yapımına en kısa sürede başlanacak ancak, boş konuşan CHP’li milletvekili çıkmış, yolu kendisinin sayesinde yapıldığını dile getiriyor. Ama unutulmamalıdır ki, muhalefetin iş yaptığı görülmemiştir. Hiçbir muhalefet parti milletvekili iş yapamaz. Sadece boş boş eleştirilerde bulunup, konuşurlar. Biz eleştirilere açığız ancak, iftira ya da saçma sapan eleştirilerde bulunulmasını da, kabul etmemiz mümkün değildir. CHP’li vekil, sadece laf olsun, gazetelerde fotoğrafı çıkması ve beyanatta bulunmak için bunları yapıyor. Kısacası, Allah, insanı kötü ve yalan iftiralardan korusun. Biz, yolu yapacağız demiştik ve bugünde sözlerimizi yerine getirmek için mücadelemizi veriyoruz. Halkımızın menfaatine olan tüm hizmetleri programlar dahilinde yapmaya devam edeceğiz.”

“BİRCAN, SANIRIM KEŞAN’DAKİ ŞEHİR İÇİ YOLLARIN DURUMUNU GÖRMÜYOR”

Erdin Bircan’ın “Keşan-Enez yolu için 98 milyon 58 bin TL’lik ödenek ayrıldı. Yoğun uğraşlarımız sonucu 58 kilometrelik Keşan- Enez yolu yapılacak.” şeklindeki söylemlerini eleştiren Boyalık, sözlerini şöyle tamamladı: “Sayın Erdin Bircan, Enez Karayolu konusunda, mecliste sürekli soru önergeleri verdiğini dile getiriyor. Sayın Erdin Bircan, kendi köyü olan Hasköy’deki köy konağının neden tamamlanamadığı konusunda da, soru önergesi vererek, yaşanan sorunu çözmelidir. Bu konuyu gündeme getiren değerli gazeteci Cavit Deniz hocamın da, en azından gönlünü almış olur. Ayrıca, soru önergeleri vererek, yol yapım çalışmasını başlattığını iddia eden Sayın Bircan, sanırım Keşan’daki şehir içi yolların durumunu görmüyor. En azından Keşan’ın şehir içi yollarının yapımı konusunda da, soru önergesi vermeli. İş yaptırabilecek gücü varsa, Keşan’ın şehir içi yollarını yaptırarak, buna başlamalıdır.”