Cumhuriyet Halk Partisi’nin büyükşehir ve il belediye başkan adaylarının, 1 Şubat 2014 Cumartesi günü Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenecek törenle, basına ve kamuoyuna tanıtılacağı öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı aday tanıtım töreni, Keşan, Edirne ve Trakya’nın pek çok yerinde belediye başkan adayının açıklanmasını bekleyen seçmenlerde de heyecan yarattı.

KEŞAN ADAYI DA AÇIKLANABİLİR

CHP Genel Merkezi’yle temas kuran kaynaklarsa, CHP Keşan Belediye Başkan Adayının da, beklentisi süren diğer yerlerle birlikte 1 Şubat’ta açıklanacağını dile getirdi. Bilindiği gibi, daha önce, CHP Keşan Belediye Başkan Adayının, 9 Şubat’ta yapılacak Parti Meclisi toplantısında açıklanacağı bildirilmişti.

MECLİS ADAYLARININ

BELİRLENME YÖNTEMİ

İL BAŞKANLIKLARINA BIRAKILACAK

Öte yandan, daha önce belediye meclisleri için “fermuar yöntemi”, il genel meclisleri için eğilim yoklaması yöntemiyle 8 Şubat’ta sandık konulacağını açıklayan CHP Genel Merkezi’nin, belediye ve il genel meclisi adaylarının belirlenmesi konusundaki yetkiyi il başkanlıklarına verdiği de bildirildi.

Buna göre, il genel meclisi ve belediye meclisi adaylarının belirlenmesi yöntemini il başkanlıkları belirleyecek. İl başkanlıklarının ise bu belirlemeyi, belediye başkan adayları kesinlik kazandıktan sonra yapacağı da edindiğimiz bilgiler arasında.