HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Genel Sekreter Akif Hamzaçebi imzasıyla, örgütlere gönderilen yazıda; boşalan il ve ilçe başkanlıklarına Genel Merkez’e danışmadan atama yapılmaması talimatı verildi.

Yazıda, şunlara yer verildi: “Milletvekili Genel Seçimi’nde aday adayı olmayı düşünen ve bu nedenle görevlerinden istifa eden, il-ilçe başkanlarımız yerine, Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’nın bilgisi olmadan herhangi bir seçim/atama yapılmamasını, görev yerlerinin kesinlikle doldurulmaması gerekiyor. Milletvekili Genel Seçiminde aday adayı olmayı düşünen ve bu nedenle görevlerinden istifa eden İl-İlçe Başkanlarımız yerine, Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’nın bilgisi dahilinde gerçekleşecek olan seçim/atama yapılıncaya kadar, ‘Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcıları’nın vekalet etmesi hususunda önemle bilgilerinizi rica ederiz.”

ÇIKIKÇI’NIN VEKALET ETMESİ BEKLENİYOR

Hatırlanacağı gibi Keşan’da da CHP İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmişti. CHP Genel Merkezi tarafından il-ilçe örgütlerine gönderilen yazı baz alındığında, Keşan’da Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Hasan Çıkıkçı’nın ilçe başkanlığına getirilmesi bekleniyor.

Çıkıkçı’nın seçim ya da atama yapılana kadar ilçe başkanlığına vekalet etmesi bekleniyor.