Dün saat 12.00’de CHP İl binasında düzenlenen basın toplantısına, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan, 25. Dönem CHP Milletvekili aday adayı Mustafa Bezbaş, bazı ilçe başkanları ve belediye başkanları katıldı.

Toplantıda okunan metinde şu ifadelere yer verildi:

“Cumhuriyet Halk Partisi tarihiyle, ideolojisiyle çok net bir partidir. Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e, O’nun ilkelerine, Cumhuriyete ve cumhuriyet değerlerine bağlı, Atatürk ilkelerinden asla ödün vermeyenlerin partisidir.

Kimse kıt aklı ve ucuz haberlerle ne partimizi ne de Edirnemiz için büyük bir şans olan sevgili kardeşim Recep Gürkan’ı karalamaya kalkamaz. Kalkar ise gerekli cevabı da alır. CHP ailesi olarak, örgütümüzün tamamı ile sevgili başkanımızın yanındayız. Bundan da onur duyuyoruz.

Dumanlı hava yaratıp bundan faydalanmaya çalışan kurtlara pabuç bırakmayız. Kendini kurt sananlara diyoruz ki siz ancak kurtçuksunuz. Sadece mide bulandırırsınız. Bundan başka bir hükmünüz olmaz.

Edirne’de ve CHP’de tek istikamet vardır. Bu da Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği yoldur. Bugün kahramanlıkları bir kez daha görülen gerçek askerlerimiz, Ergenekon, Balyoz gibi uyduruk soruşturmalarla Silivri zindanlarındayken bir tek biz oradaydık. Onların yanındaydık. Onlar bugün FETÖ dediklerini överken, bunların kumpas olduğunu biz her ortamda söylüyorduk. Arkasındaki yapıyı anlatıyorduk. Recep Başkanım milletvekilliği yaptı, çok defa Silivri’ye vatansever subaylarımızı ve kendisi gibi milletvekili olduğu halde orada tutuklu bulunan arkadaşlarını ziyarete onlara desteğe gitti.

15 Temmuz’da halka silah sıkan, Meclis’i bombalayan FETÖ üyelerine yıllardır açık ve net şekilde bir tek Cumhuriyet Halk Partimiz karşı geldi. CHP’liler hiç Pensilvanya’ya selam yollamadı.

Tehditle, şantajla iş yapmaya çalışmak gazetecilik değildir. Gazetecilik halkın haber alma özgürlüğüdür. Gazetecilik tehdit ve tetikçilik için kullanılamaz. Biz tetikçi gazetecileri Balyoz ve Ergenekon kumpaslarından biliyoruz. Benim Edirneli İnsanım haber alma özgürlüğü gasp eden, yalan ve yanlış haber yapan gazetecileri tarih de affetmeyecektir. Burada yapılan da kumpaslardaki sözde gazetecilerin yaptıklarından farksızdır. Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında tetikçilik yapan sözde gazetecilerin sonunu hepimiz görüyoruz.

Biz Cumhuriyeti ve Demokrasiyi kuran partinin neferleri olarak, Atatürkçülüğü, laikliği, demokratlığı tartışma konusu dahi olmayacak Başkanımız Recep Gürkan hakkında bu iğrenç iftiraları atanları şiddetle kınıyoruz.”