HABER MERKEZİ

Sabah saatlerinde Gelibolu üzerinden gelerek Enez’e geçtiği öğrenilen Aksakal, buradaki ziyaret ve incelemelerinin ardından 17.30 sıralarında Keşan’a geldi. Eski Adliye Binası önünde çok sayıda partili ve vatandaş tarafından karşılanan Aksakal, daha sonra DSP Keşan İlçe Başkanlığı binasına geçerek burada basın açıklamasında bulundu. DSP Keşan İlçe Başkanı Yusuf Nalbantoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve kalabalık bir partili grubunun bulunduğu ortamda ülke gündemine ilişkin açıklama ve değerlendirmelerde bulunan Aksakal, önümüzdeki yıl yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacağını ilk kez Keşan’dan açıklayarak kamuoyuna duyurdu. Türk halkının Demokratik Sol Partiye sonsuz güven duygusu ve desteğinin olduğunu kaydeden Aksakal, “Bugünkü Cumhurbaşkanının karşısına Cumhurbaşkanı adayı olarak çıkacağız. Parlamento dışındaki partilerin cumhurbaşkanı adayı göstermeleri için 100 bin seçmenin önermesi gerekiyor. Çok şükür bizim böyle bir sıkıntımız yok. Hiç bir tarafımızı sallamadan, olur muydu, olmaz mıydı demeden, ihtimal tanımadan. Sağın alternatifi soldur. Günümüzün tek sol partisi Demokratik Sol Parti’dir. Tayyip beyin karşısına Demokratik Sol Parti olarak çıkacağız” dedi.

TÜRKİYE’DE YENİ BİR YÜRÜTME BİÇİMİ DEVLETİ YÖNETECEK

16 Nisan Referandumundan sonra parlamento sistemimde yeni bir sürece girildiğine değinen Aksakal, “Artık Türkiye’de yeni bir yürütme biçimi devleti yönetecek. Mekanizma değiştirildi eskiden parlamentoda bulunan partilerden biri sen başbakan ol diye cumhurbaşkanı tarafından görevlendiriliyordu. Artık cumhurbaşkanı ülkeyi kendisi yönetiyor. Hükümeti cumhurbaşkanı kuracak. Eskiden %10 seçim barajını bizim önümüze bir dayatma olarak koyup “aman oyunuz boşa gitmesin, falan partiye oy verin, filan partiye oy verin” diye yönlendiriyorlardı. Şimdi artık o da kalmadı çok şükür” diye konuştu.

MHP’YE ALLAH SELAMET VERSİN, AK PARTİ’YE TESLİM OLMUŞ VAZİYETTE

Parlamentoda bulunan hiçbir siyasi parti başkanının şu an için çıkıp “Ben cumhurbaşkanı adayıyım” diyemediğini kaydeden Aksakal, şunları söyledi: “MHP’ye Allah selamet versin, AK Parti’ye teslim olmuş vaziyette. Geride bir HDP var parlamentoda. Onların genel başkanları da içerde tutuluyor. Onların da ağızlarına bir parmak bal sürdüler. O bırakın cumhurbaşkanı adayı olmayı partisinin genel başkanlığından da vazgeçti artık. Sayın Kılıçdaroğlu ise hiç “ben adayım” filan demiyor. “Belki olurum” diyor. İşte sağda, solda merkez sağdaki partilerle ortak aday bulmaya çalışıyor. Sağın alternatifi sağ olamaz. Sağın alternatifi soldur. Günümüzün tek sol partisi de Demokratik Sol Partidir.”

TÜRKİYE’NİN TEK SOL PARTİSİ DEMOKRATİK SOL PARTİ’DİR

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Aksakal, açıklamalarını şöyle tamamladı: “Az kaldı, biraz daha dişimizi sıkalım. Parlamentodaki partiler cumhurbaşkanı adayı araya dursun ben buradan söylüyorum. Sağdan gidersen cüzdan bulursun anca başka bir şey yok. Sola geleceksin,  Türkiye’nin tek sol partisi Demokratik Sol Parti’dir. Onun için sizlerden isteğim gittiğiniz her yerde “bizim cumhurbaşkanı adayımız genel başkanımızdır” deyiniz. Bunu göğsünüzü gere gere söyleyin. Bu parti Ecevit’in partisi Türkiye’nin en dürüst partisi Türkiye’nin en dürüst bekçisi Atatürk’ten sonra Ecevit’tir. En milliyetçi siyasetçi Atatürk’ten sonra Ecevit’tir. O zaman yolumuza böyle devam edeceğiz. Mecliste temsil edilen partilere bir daha prim vermeyeceğiz. Biz onları oraya kavga etsinler diye göndermedik. Yasa çıkarsınlar memleketi düzlüğe çıkarsınlar diye gönderdik ama onlar birbirleriyle mama kavgası yapıyorlar. Biz Türk milleti olarak buna layık değiliz. Onun için ben de diyorum ki karar senin, irade senin. Başın öne eğilmesin. Çünkü Demokratik Sol Parti var. İnşallah ülkemizi bu girdaptan kurtaracağız”

Aksakal, sonrasında DSP Keşan İlçe binasından ayrılarak beraberindeki partililerle birlikte çarşı ve Pazar esnafını ziyaret etti. Kendisini tanıttı, hayırlı işler temennisinde bulundu. Akşam saatlerine doğru Aşağı Zaferiye ve İspat Camii mahallelerine giderek buralarda kahve ziyaretlerinde bulunan Aksakal, gece 21.00 sıralarında Malkara’ya gitmek üzere Keşan’dan ayrıldı.