Demokratik Sol Parti (DSP) Edirne Milletvekili adayları, geçen Cumartesi günü Kunduracılar Çarşısı’nda bulunan Güney Kebap Salonu’nda düzenlenen kahvaltılı bir toplantı ile tanıtıldı. 11.00 sıralarında başlayan toplantıya, DSP Keşan İlçe Başkanı Fikret Akan, Edirne Milletvekili adayları, yönetim kurulu üyeleri ve 30’a yakın partili katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Akan, “Edirne milletvekili adaylarımızın Keşan’daki tanıtım toplantısına hoş geldiniz. Bu kahvaltılı toplantımız bizce çok güzel bir organizasyon oldu. Katılan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

DERTOP: BU SEÇİMDE SÖZ SAHİBİ OLACAĞIZ

Akan’ın ardından DSP Edirne 1. Sıra Milletvekili adayı Hüseyin Dertop söz aldı. Keşan İlçe Başkanlığı’na düzenledikleri kahvaltılı tanıtım toplantısı için teşekkür eden Dertop, şunları söyledi: “Belki bakıldığında sayı olarak az görünebiliriz ama yine de ben tüm katılımcılara da çok teşekkür ediyorum.  Biz Demokratik Sol Parti adayları olarak Edirne de ülkemizi yönetmek için ne gerekirse yapacağımıza inanıyoruz. Parti yönetimi ve genel başkanımız dahil olmak üzere biz her zaman doğruları söylüyoruz. Onun için Genel Başkanımız konuşmaları ne kadar haber değeri taşısa da büyük televizyonlara çıkamıyor, yer alamıyor. Çünkü büyük televizyonlar haberleri büyük paralara yaptırıyorlar. Biz iktidara geldiğiz zaman yerer basına çok daha fazla önem vereceğiz.  Türkiye’nin DSP’ye ihtiyacı var. 7 Haziran’da bir seçim yapıldı ne değişti denirse aslında çok şey değişti. Halk, ülkenin koalisyonlarla yönetilmesine karar verdi ama koalisyon kurulamadı. Arada biraz menfaat varsa koalisyon kurulmaz. Rahmetli Ecevit,  80 yıllarda MHP ile çok zıt kutuplarda olmasına rağmen onlarla gayet güzel koalisyon yaptı. Şuanda 13 yıldır yaşadığımız AKP iktidarında 80 yıllık Cumhuriyet birikimleri özelleştirme kanalı ile satıldı onlar bütçe olarak geldi ve bol keseden babadan kalan miras gibi yedik. Ülkemizde dolar niye artıyor,  niye ekonomik krize girmeye başladık.  Sebebi artık cep de para bitti borçlar çoğaldı. Biz hesapladık bir vatandaşımızı en az 10 yıllık borçlandığını gördük. Kredi kartları, tüketici kredileri, konut kredileri borçlanmanın da belli bir kaldırabilmeli bir gücü var. Şu anda etrafınızda kim varsa sorun hepsi borçlu.  Ülkede enflasyon yok diyorlar bal gibi enflasyon var. Enflasyon nasıl oluyordu tedavüldeki banknotlar yetmiyordu Merkez Bankası para basıyordu çok para olunca az da üretim olunca fiyatlar yükseliyor. Türkiye’de herkesin muhalefetin ‘kaçaksaray’ diye bağırdığı bir olay var. Koca bir saray yapılacak ve devlet bütçesinden para harcanmayacak. Böyle bir şey yok. O saray devlet bütçesiyle yapıldı. İşi bilmeyen insanlar mecliste milletvekili olduğu zaman bu olaylar ortaya çıkamıyor. Kuvvetli ve bilinçli muhalefet olmadığı için iktidar partisi istediğini yapıyor. Yolsuzluklara karşı önerge verseler yapılan yolsuzluğu hesap edebilecek yetenekte mecliste adam yok. Var ise de işbirliği içersindeler. Biz DSP olarak ilkeli, dürüst, şeffaf bir politika izliyoruz. Biz iyi mücadele ediyoruz. Kılıçdaroğlu geçenlerde emanet oylarımızı geri istiyoruz dedi. Kimden istiyorlar bu oyları. HDP’den istiyorlar. Yolsuzluk dediler,  adaletsizlik dediler seçildiler yemin ettiler dağıldılar. Kimse önerge bile vermedi. Şu anda ülkenin DSP gibi ilkeli bir partiye ihtiyacı vardır. Beşinci bir partinin mecliste mutlaka olması lazımdır. Biz bu seçimde söz sahibi olacağız. Doğru kim ise oyumuzu oraya vermemiz lazım. Buraya gelen arkadaşlardan yanınızda 2-3 kişi bulup DSP’ye oy verdirmenizi istiyorum.”

IŞIKTAN: NE EZİLEN NE EZEN; EŞİTÇE, HAKÇA BİR DÜZEN

DSP Edirne 2. Sıra Milletvekili Adayı Remzi Işıktan da konuşmasında ilk olarak , “Milletimizin birliği Türkiye’nin bütünlüğü için DSP diyoruz. Bu düzen ancak DSP ile biter. Yolsuzluk, yoksulluk bizimle biter” vurgusu yaptı. Işıktan sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüzde 10 barajı fiilen kalmıştır. İlgili seçim bölgesinde milletvekili seçilmek için yeterli oyu alan adaylar partileri barajı geçemese dahi Anayasa Mahkemesi tarafından mazbatası verilecektir.   Öteki beriki ayrımı yapılamamalı. Emeklinin, memurun, işçinin, esnafın herkesin geliri arttırılmalıdır. Biz Mustafa Kemal’in Kuvay-i Milliyesi’nden geliyoruz. Kredi borçlarının faizlerinin silinmesi gerekir. İsrafı biz önleriz. Halkımız bize teveccüh gösterip güvercinin kanadına evet mührünü basarsa her şey düzelir. Edirne’den en azından bir milletvekilimiz parlamentoda bizi temsil etsin istiyorum. Bizim dönemimizde ayakkabı kutularında para olmayacak. Herkes halk için çalışacak. Zamanın da bizim genel başkanımız maliyeyi toparladı. DSP her zaman çözümün bir parçası olmuştur. Bu ülkenin % 1’i % 54 servete sahiptir. Bizim zamanımızda kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmeyecektir. Ben sizlere güveniyorum. Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzeni yeniden oluşturma zamanıdır. “

YILMAZ: BU ÜLKEDE 4 DEĞİL 32 PARTİ VAR

DSP Edirne 3. Sıra Milletvekili Adayı Metin Yılmaz ise konuşmasında şunları söyledi:  “Ben basından emekliyim. Biz 1980 öncesi özgür basını aradık ve bulduk. 2002 öncesi basını da aradık, onu kaybettik. Asıl gazeteciler yerel basındır. Diğerleri tepeden gelen emir komuta ve yasaklara tabi tutuluyor. Bu ülkede 4 tane değil 32 tane siyasi parti var. 7 Haziran seçimlerinde HDP’yi çıkardılar meclise soktular. Biz destek verdik dediler. Şimdi emanet oylarını geri istiyorlar. Takdir halkımızın. Herkes özgür iradesi ile oyunu kullanacak. Bizler sizlerin oylarına talibiz. Keşan’da 6 sene kaldım ve çok iyi tanıyorum. Buraya hiç yabancılık çekmedim. Sizlerden biriyim.

Toplantı yapılan konuşmaların ardından sohbet şeklinde bir süre daha devam etti.