AYŞİN SEÇİL GEZER

Gümülcineli değerlendirmesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Edirne’ye davet ettiklerini ve görüşmede üzerinde durulan konuları dile getirdi. Erdoğan Gümülcineli, “Ankara’ya bütün ilçe başkanları olarak, daha önceden planladığımız gibi Genel Merkezimizi, Genel Başkanımızı ve partinin yetkili organlarını ziyaret etmek amacıyla gittik. Gerek ülke gündemiyle ilgili gerekse bölgemizdeki gündemler ile ilgili görüş alışverişi yaptık. Asıl amacımız da bölgemizde belediyelerimizin bugüne kadar yaptığı tesis vb. mekanların, işletmelerin açılışına davet etmekti. Biliyorsunuz Keşan’da pazaryerimize büyük bir kompleks yapıldı. Onunla ilgili biraz zaman uzadı. Türkiye’deki olağanüstü gündem bu tür açılışlara Genel Başkanımızın katılmasına olanak sağlamadı. O anlamda yaz süresince, böyle bir ortamın yaratılabileceğini bizde o anlamda, Genel Başkanımızı ve Genel Merkez Yöneticilerimizi açılışlara davet ettik. Her İlçe Başkanı kendi bölgesindeki, Belediye Başkanları’nın yaptığı işletmeler benzeri tesislerin açılışlarını yapmak üzere davet ettik. Kendisi gayet olumlu karşıladı. Sanırım önümüzdeki ay Kırkpınar Güreşleri de var. Geniş bir organizasyon olacak. Edirne İl binamız, parti kendi mülkiyeti olarak bir il binası satın almıştı, onunda hazırlıkları tamamlanıyor. Hem onun hem Kırkpınar hem de Keşan’daki Pazar yerimizin, Uzunköprü’deki benzeri yerlerin açılışlarına katılmak üzere davet ettik. Kendisi olumlu baktı. Program dahilinde Edirne’ye bu açılışları yapmak üzere geleceklerini ifade etti. Temmuz ayı içerisinde, herhalde Kırkpınar tarihi de 15-16-17 Temmuz, o tarihler arasında sanırım 2 günlük bir program olacak. Program kesinleşmeden, kesin konuşmak istemiyorum çünkü ülkemiz olağanüstü süreçlerden geçiyor. Neyin ne olacağı belli değil.” dedi.

ÜLKE HASSAS BİR SÜREÇTE

Ülke gündeminin sık sık değiştiğini dile getiren Gümülcineli, şunları söyledi: “Ülke zaten hassas bir süreçte, mevcut iktidar da suni gündemler yaratarak her an insanların gerek ekonomi anlamında gerek siyasi anlamda böyle istikrarlı bir süreci önünde göremiyor. O anlamda tarih aşağı yukarı belirlendi ama her an ülke gündemi değişir, tarihler ertelenebilir. Cumhuriyet Halk Partisi’nden kaynaklı bir erteleme kesinlikle olmaz. Davet ettik, partimizin yetkili organları ile görüştük, önümüzdeki yerel ve genel seçimlere yönelik ilçelerimiz ile ilgili görüşlerimizi aktardık. Kendileri de bizleri bu konuda dikkatle dinlediler, ilgi alaka gösterdiler. Çünkü 2019 genel seçimlerinin çok önemli olduğunu, ülkenin bu şartlar ile gidişatının sıkıntılı olduğunu sonuçta Genel Başkanımızın da ifadesi, ilk hedefimiz partimizi iktidara taşımak olacaktır. Ancak ülkenin de bu sıkıntılı sürece tahammülü kalmadığını, farklı mecralara ülkenin gidebileceği konusunda endişeleri var. Hem ülkenin geleceği ve bekası bizim için önemlidir, o konuda gayretlerimiz var. Ancak önümüzdeki genel seçimlere de örgütler olarak, ciddi ciddi çalışmamız gerektiğini, hazırlanmamız gerektiğini bugünden itibaren bu sürecin çok ciddiye alınması gerektiğini ifade ettiler. Görüşmelerimiz bu şekilde oldu.”

ÖN SEÇİMDEN YANAYIZ

2019 yılında gerçekleştirilecek seçimlerde Belediye Başkan Adaylarının saptanması ile ilgili konunun da gündeme geldiğine değinen Gümülcineli, “Adayların saptanması konusunda, ben bilhassa ifade ettim Genel Başkanıma, yani bu kongre sürecinin yerel ve genel seçimlerde adayların saptanması yöntemlerinin çok önemli olduğunu, bu konuda gerekli hassasiyetlerin hem örgütler olarak hem de Genel Merkez olarak gösterilmesi gerektiğini, bu düşünceme kesinlikle katıldığını ifade etti Genel Başkanımız ve bunun üzerinde ciddi çalışmaları olduğunu da söyledi. Genel Başkanımızın, genel düşüncesi muhakkak bizim partimizde, partililerimizin ve üyelerimizin kararı çok önemlidir. Bizim kendi düşüncemiz kesinlikle ön seçimden yanadır. Çok büyük sıkıntılar yaşanmaz ise daha önce olduğu gibi yine adayların belirlenmesinde ilçe teşkilatlarına, parti üyelerine başvurulacağını ifade etti.” diye konuştu.

PEKCANLI DA ANKARA’DAYDI

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, yaptıkları ziyaret ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “ İlçe Başkanlarımızla beraber Ankara’ya yaptığımız ziyaretimizde önce Edirne Milletvekillerimiz Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan’ı ziyaret ettik. Daha sonra milletvekillerimizle birlikte Geçmiş Dönem Genel Başkanımız Deniz Baykal, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Tekin Bingöl, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun, İşçi Sendikaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarından sorumlu genel başkan yardımcımız Veli Ağbaba, Tekirdağ milletvekillerimiz Faik Öztrak. Emre Köprülü, Candan Yüceer, İstanbul Milletvekilimiz Gülay Yedekçi, Parti Meclis üyemiz Aykut Erdoğdu’yu ziyaret ederek Edirne’yi ve ülke gündemini konuştuk. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başkanlığında yapılan Grup Toplantısına katıldıktan sonra başkanlarımız ve milletvekillerimizle birlikte Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu TBMM’ deki makamında ziyaret ederek kendisini Edirne’ye davet ettik. 16. Temmuz günü yapılacak olan Kırkpınar final Güreşlerine katılacak olan genel Başkanımız bir gece Edirne’de konaklayacak ve 17 Temmuz günü İl Başkanlık binamızın Edirne Belediye Başkanlığımızın ve CHP’li ilçe Belediye Başkanlıklarımızın yapmış oldukları hizmetlerin açılışını yapacak.”