HABER MERKEZİ

Saat 16.00 sıralarında başlayan ziyarette Bircan ve partililer, oda yöneticileri tarafından karşılandı.

Ziyarette konuşan Keşan Madeni Eşya ve Demirciler Odası Başkanı Hüseyin Erkan, esnafın çok önemli sorunları olduğunu belirterek, “Esnaftan el emeğinin KDV’si alınıyor. İşler çok iyi seviyede değil. Ekonomi kötü durumda. Ara eleman yetişmiyor. Ayrıca Keşan-Enez karayolu halen kötü durumda. İmar sorunlarımız var. Yayla Limanı sorunu halen devam ediyor. Biz sorunlarımıza çözüm istiyoruz. Sorunlar çözülmediği sürece eleştirilerimize devam edeceğiz. Fakat taş ocakları konusunda verdiğiniz mücadeleden ötürü sizlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ

Daha sonra söz alan Erdin Bircan ise, şunları söyledi: “Taş ocakları sorunu sadece Mecidiye’nin değil, tüm bölgenin sorunuydu. Bu sorunu diyalog halinde çözüme kavuşturduk. Bir daha taş ocakları açılmayacak şeklinde yazı aldık. Bizler esnafımızın sorunlarını gerek siz yöneticilerden gerekse birebir yaptığımız ziyaretlerde dinliyoruz ve biliyoruz. Ben şu anda muhalefet milletvekiliyim ama 24 Haziran’dan sonra iktidar milletvekili olacağız. O zaman sorunların çözümü için birlikte hareket edeceğiz. Keşan-Enez Karayolu’nun yapılacağını geçen yıl AKP Milletvekili Rafet Sezen dile getirmişti ama ortada yapılan bir şey yok. Hatta Başbakan hafta sonu geldiğinde Keşan-Enez Karayolu’nun yapılacağını söyledi. Biz insanlardan oy almak için onlar gibi kimseyi kandırmadık ve kandırmayacağız. Biz her zaman olaya gerçekçi bakıyoruz ve bu şekilde çalışıyoruz.”

ESNAFIMIZIN SORUNLARINI 24 HAZİRAN’DA İKTİDARA GELDİĞİMİZDE ÇÖZECEĞİZ

Bircan sözlerini şöyle tamamladı: “24 Haziran’da iktidara geldiğimizde öncelikle esnaf bakanlığı kuracağız. Sorunlara daha hızlı çözüm üreteceğiz. Esnafımızın sorunlarını 24 Haziran’da iktidara geldiğimizde çözeceğiz.”