7 Haziran’da yapılacak seçimlerde AK Parti Edirne Milletvekili aday adayı olan Fahrettin Savcu, dün parti binasında düzenlediği toplantı ile partilileri ile buluşup neden aday adayı olduğunu açıkladı.

Saat 13.30’da başlayan toplantıya AK parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan, İl Genel Meclisi üyesi Adnan Vural, Kadın Kolu Başkanı Esra Aksal, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

MERCAN: TÜRKİYE’DEKİ NETİCEYİ BÖLGEMİZDE DE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Toplantıda ilk konuşmayı açan ve salonda bulunanlara “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kıymetli üyeleri  hoş geldiniz” diyerek seslenen Mercan sözlerini şöyle sürdürdü: “AK Parti’ye güç vermiş, omuz vermiş ve bugünlere gelmesine vesile olmuş siyasi hısımlarımız bugün hepimiz bir aradayız. Güzel günler yaşıyoruz. 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerin önemini Türkiye’deki ve bölgemizdeki her toplantıda her gün anlatmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Türkiye’deki AK parti gerçeğine bu bölgede direnmeye çalışanları yavaş yavaş söküp atmaya yakın bir yerdeyiz. Türkiye’deki neticeyi bizim bölgemizde de gerçekleştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

FAHRETTİN’İ YAKINEN TANIRIM

Türkiye’deki dinamiklerin bizim bölgemizde ve Keşan’da da daha çok işlemsi için önümüzdeki seçimlerin önemini ısrarla vurguladıklarını da kaydeden Mercan, Edirne’den milletvekili aday adayı olan 12 arkadaşlarının da kendileri için çok değerli olduğunu vurguladı. Önceki gün 4 aday adayının Keşan AK Parti binasında partililerle buluşup kendilerini tanıttığını belirten Mercan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz çok mutluyuz, mesutuz. Bugün de Keşan’dan aday adayı olan Fahrettin Savcı kardeşimiz aday adaylığını açıklamak üzere burada. Ben kendisini yakından bilen, takip eden birisi olarak, kendi toplumu içersindeki hadiseleri görüp sorunları çözmek adına mücadele eden kardeşimizdir.”

TOPYEKUN ÇALIŞACAĞIZ

Savcu’nın bugüne kadar yaptığı çalışmaları belli bir platforma taşıdığına şahit olduğunu da belirten Mercan, “Belli mücadeleler verdiğine şahidiz. Bizim savunduğumuz da Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın da savunduğu özgüven odaklı hizmet ve insan odaklı siyaseti kendisi de uygulama çabası içersinde. Ben gösterdiği bu medeni cesaretten dolayı kendisini tebrik ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Keşan’da güçlü bir şekilde yürüyeceğiz, güçlü bir şekilde çıkacağız. Milletvekili adayı olarak çıkacakların yanı sıra aday adayı olup ta çıkamayanların herkesten daha çok çalışacaklarından da eminim. Topyekun çalışacağız. Adalet ve Kalkınma Partisi’ni Keşan’da, Edirne’de, bölgemizde birinci parti yapacağız inşallah” diye konuştu.

 Fahrettin Savcu sözlerine İlçe Başkanı Mustafa Mercan’a güzel temennileri için teşekkür ettiğini belirterek başladı ve şunları söyledi: “Sayın partililerim, sayın dava arkadaşlarım. Ben ROMDER Kurucu Başkanlığı’ndan sonra  Türkiye Roman Dernekleri  Federasyon Genel Başkanlığı yapmaktayım. Partimizin, hükümetimizin,  devletimizin 2009 yılında uygulamaya koymaya başladığı Roman Açılımı’nın mimarlarından bir tanesiyim. Bu Roman Açılımı sürecinde o zamanın Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanımız ile beraber biz Romanları casus ve murşitler  kapsamında gösteren yasanın değiştirilmesinde pay sahibi oldum. Polis nezdinde Roman vatandaşlar devamlı gözetim altındaydı.Bunun da değiştirilmesinde yer aldım. Roman çocuklarının okullaştırılması ve çocuk aylıklarının ödenmesi konusunda çalışmalarda bulundum. Romanların devlet dairelerinde ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında daha fazla istihdam edilmesi  konusunda çalışmalarım oldu. Ben bürokrasiyi biliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın yakından tanıdığı ve bildiği bir kardeşinizim. Yetki verirseniz bir çok görevi başaracağıma eminim. Ben at arabacısının atı öldüğünde çocuğu ölmüş gibi ağladığını biliyorum. Ben bir Roman ailesinin 1 liralık peynir, 50 kuruşluk çay, 50 kuruşluk şeker ile 3 gününü geçirdiğini biliyorum. Ben Keşan’da sabah işe tok çıkıp da aç karınla dönen hamal kardeşlerimin sorunlarını biliyorum. Ben Romanların kışın çok zor şartlarda yaşadıklarını biliyorum. Ben halkımızın büyük bir çoğunluğunun sadece bir göz odada yaşadığını biliyorum. Ben evinin camı olmayan insanımızın penceresine çuval taktığını biliyorum. İşte bu yüzden sessiz çoğunluğun gür sesi olmak için milletvekili aday adaylığımı Keşan’dan açıklıyorum. Biz Roman Açılımı ile itibarımızı kazandık ve kendimize güvenimiz geldi. Ben niye buradayım?  Ben başta Romanlardan özür dileyerek bizi onurlandıran Kasımpaşalı adam gibi adam sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a güvendiğim için buradayım.  Abdullah Han’ın beklenen ruhu bilge adam sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na güvendiğim için buradayım. Fakir fukaraya, garip gurebaya, burada bulunan kardeşlerime güvendiğim için burardayım.  Biz AK Parti’nin gücüne güç katmaya sayın Cumhurbaşkanımızın istediği 400 milletvekilinden en az 2 tanesini Edirne’den vermek için buradayız. Ben bugünü tarihi bir gün olarak görüyorum. Bu nedenle başta buraya gelen Roman kardeşlerime, ilçe başkanımız Mustafa Mercan’a ve ilçe teşkilatımıza teşekkür ediyorum.”