GİZEM GÖRÜR

Saat 12.00 sıralarında parti binasında başlayan basın toplantısına, Gege’nin yanı sıra bazı Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

Erkan Gege açıklamasının başında, şehit er Mustafa Kayın’ın şahadete uğurlanışının 7. yıldönümü olduğunu anımsatarak, Kayın’ı saygı ile andı.

KÖYLERİMİZDE SORUNLARIMIZ VAR

Gege, köylerdeki eksikliklerin tespiti için çalışmalarda bulunduklarını belirterek, “Teşkilat olarak tüm köyleri komisyon vasıtasıyla gezdik. Köylerimizin sorunlarını tespit ettik ve bir rapor oluşturduk. Bu raporu, İl Genel Meclisinde görüşülmek üzere İl Başkanlığımıza da gönderdik. Köylerimizde birçok sorunlarımız var. AKP genelde, CHP ise yerelde iktidar partisi durumunda. Bize de muhalefet düşüyor. İki iktidar partisinin olduğu Trakya’da köylerimizde hâlâ sorunlar var. İl Genel Meclis üyelerine buradan sesleniyoruz, bölgemizin sorunlarına el atın, kuru siyaset yapmayın.” dedi.

İNSANLAR UMUT ETMESİN, KENDİ YOLUNU KENDİSİ YAPSIN

Keşan merkezinde de sorunların bulunduğuna dikkat çeken Erkan Gege, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediyemizin durumunun hiç iyi olmadığını duyuyoruz. Kavgalar, maddi yetersizlikler, yeniden borçlanmalar var. Asfalt Kazıma ve Bitümlü Sıcak Karışım Yapılması işinde kullanılmak üzere İLBANK’tan 2 milyon TL gibi kredi talepleri var. Vatandaşımız hiç umut etmesin yol yapamazlar. Ama mutlak suretle başka yerlere para lazımdır. Ana arterleri bile yapamazlar. İnsanları kandırıyorlar. Ayrıca sadece ana arterleri yapmayı hayal ediyorsalar yazık bu insanlara. Şunu söyleyebilirim, insanlar umut etmesin ve kendi yolunu kendisi yapsın. Vatandaş olarak elimizi taşın altına koyalım. Bu işin başka çaresi yok. Yapamayacaklar, yapmayacaklar.”

BELEDİYE BU İŞİN ALTINDAN KALKAMAYACAKTIR

Belediyenin yol işinin altından kalkamayacağını belirterek açıklamasına devam eden Gege,

“Belediye bu işin altından kalkamayacaktır. Sadece mazeret uydurmaktadır. Yok, alt yapı; yok, üst yapı derken, yıllardan beri çalışmalar bitmedi. Keşan’ın yol sorunu Keşan var olduğu sürece veya CHP zihniyeti oldukça sürecektir. Müteferrik Atıksu ve Yağmur Suyu Şebeke Hattı için 5 milyon 270 bin TL’lik İller Bankası’ndan kredi kullanılacak. Bunu biraz açmaları lazım. Mecliste temsilcimiz var ama yağmur suyu projesi yapıldı diye biliyoruz. Az da bir para değil bu. Son yağışlarda Keşan Orman Fidanlığına geçişi sağlayan köprü suyla doldu. Borçlanarak yürümeye çalışan bir belediye var. Utanmasalar işçi paraları için kredi kullanacaklar. Bu hale geldik. Belediyecilik tamamıyla kredi çekip iş mi yapmaktır? Bu belediyenin gelirleri yok mudur? Her ortamı kredi ile çevirmeye çalışıyorlar. Alınan krediler kaç yıllık? Bir daha seçilecek başkanın hakkına gasp değil midir? Tamamen günü kurtarmaya çalışan bir belediye ile karşı karşıyayız.”  şeklinde konuştu.

HİÇBİR ESTETİĞİ OLMAYAN TAŞ PARÇASINA 150 BİN TL VERİLDİ

Belediye tarafından hal binasına bir heykel yaptırıldığını dile getiren Gege, “150 bin TL maliyeti olduğu söyleniyor. Eğer gerçekten rakam doğruysa, yazık. Hiçbir estetiği olmayan taş parçasına 150 bin TL verilmesi insanların her kuruşuna ne kadar değer verdiğinin göstergesidir. Bu parayı 4 aydır maaşlarını vermediğiniz işçilere verin de faturalarını ödesinler. 1 hafta sonra bayram geliyor. Bunu düşünüyorlar mı?” şeklinde konuştu.

BAŞKANIN BİLGİSİNİN OLMAMASI MANİDARDIR

Açıklamasının devamında Keşan Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ağaç kesimini eleştiren Erkan Gege, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye başkanının bu konuda yaptığı açıklama acemice. ‘Benim haberim yok.’ diyerek geri kaçtı. Bir belediye başkanının söyleyeceği en son söz. Hem o koltukta oturacaksın hem de ‘Haberim yok.’ diyeceksin. Ağaçların kesilmesi kararı Fen İşleri Müdürlüğünden mi İmar İşlerinden mi çıktı? Bu bir karara dayalıdır. Başkanın bu konuda bilgisi olmaması manidardır. Ben böyle bir şeye inanmıyorum. 40 yıllık koca ağaçları deviriyorlar. O ağaçları nakil etmek çok mu zordur?”

TESPİT EDİLEN SORUNLAR

Gege, açıklamasının sonunda köylerin sorunlarıyla ilgi hazırladıkları raporu okuyarak, sözlerini şöyle tamamladı: “Sazlıdere köyü ve Mecidiye köyü kanalizasyonun olmayışı. Mecidiye köyü Muhtarlığı kati atık tesisi için kendi bütçesinden tesis yeri için tarla satın almış ve proje yaptırmış olmasına rağmen 2 yıldan beri niye beklemektedir. Büyükdoğanca, Kılıçköy ve Bahçeköy-İzzetiye arasıdaki yolun bakımı ne zaman yapılacaktır? Yaz sezonu gelmesi ile birlikte üreticiler borsa ve ofise ürün getirenler Bahçeköy-İzzetiye arasındaki yolu kullanmaktadır. Sazlıdere, Gökçetepe ve Çamlıca köyü içindeki imar sorunu ne zaman çözüme kavuşacaktır? Mağduriyet oluşmaması için alın teri ve emekleri ile daha önce yatırım yapanların yatırımlarını boşa gitmemesi göz önünde alınacak mıdır? Küçükdoğanca köyündeki ihalesi yapılan kanalizasyon sistemi bitirilmemiş olup, kanalizasyon sistemindeki sorun uzun süreden beri çözüm için beklemektedir. Köylerde ve kırsal alanda sivrisinek ve aşere ile mücadele yapılacak mı? Yol ve orman içleri katı atık ve molozlarla doludur. Danışment köyü sahilindeki özel idareye ait tesis Keşan turizm meslek lisesi için uygulama alanı olarak tahsis edilecek mi? Köylere dağıtılan parke taşları köy muhtarlarının bütçesi olmadığı için köy kenarlarında beklemektedir. Taşlar temin edilirken taş ve işçilik olarak verilmelidir. Sahil köylerindeki eksik isim ve yön levhaları tamamlanacak mı? Erikli, Seydiköy, Sazlıdere ve Çamlıca içme suyu nereden ve ne zaman karşılanacaktır? Köylerin camileri ve mezarlıkları bakımsız durumda olup, bu yerlerin bakımları köy muhtarlıklarının bütçesi olmadığından yarılamaktadır. Özel İdare bir planlama dahilinde onarımları yaptırılacak mıdır? Kadıköy Camisinin minaresi kırık. Mercan köyü tarihi köprü, Çamlıca köyü kemer, Gökçetepe Sahili’ndeki kale Keşan içindeki tarihi yapılardır. Atıl ve yıkılmış durumdadırlar. Onarımları için bir planlama yapılmakta mıdır? Keşan ve köylerde bulunan şehitlikler ve şehit fidanları bakımsız durumdadır. Seydiköy Seydi Ahmet Paşa Mezarı, Paşayiğit Bey Anıtı, Keşan-Gelibolu yolu Hüseyin Karagöz Fidanlığı. Keşan ve köylerinde taşımalı eğitim sonucu kapatılan okullar atıl, harabe ve yıkılmış durumda olduğundan tehlike arz etmektedir. Taşımalı eğitim yapılan okulların bakımsızlığı kalorifer yakıcı ve hizmetli personel eksikliğinden dolayı temizlik ve bakımları yapılamaktadır. Kalorifer yakıcı ücretlerini veliler ödemektedir. Köylerde bulunan meralar, otlaklar bakımsız durumdadır. Keşan ve köylerdeki mera, orman ve otlak sınırlarının belirlenmesi gerekmektedir. Çobançeşme ve Karacaaali köyleri arasındaki maden ocağının yollara, çevreye, hayvanlara zarar vermektedir ve tehlike arz etmektedir.”