GİZEM GÖRÜR

Açıklamasına, “CHP’deki üye listeleri, 17 Temmuz itibariyle askıdan indi.” diyerek, başlayan Gümülcineli, şunları söyledi: “Üye listelerine herhangi bir itiraz olmadı. Sadece 2 üyemizin adresi değiştiğinden ötürü dilekçeler verildi. 1 hafta içerisinde de listelerimiz kesinleşecek. İlçe kongreleri, 30 Eylül-6 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.”

KILIÇDAROĞLU’NUN KONTROLLÜ DARBE SÖYLEMİNE KATILIYORUM

Boyalık’ın CHP’yle ilgili sözlerini eleştiren Erdoğan Gümülcineli, “Sayın Boyalık, yine abuk sabuk konulardan bahsetmiş. CHP, başında ne dediyse, sonuna kadar onun arkasındadır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun kontrollü darbe söylemine sonuna kadar katılıyorum. Biz kontrollü diyoruz ancak, AKP farklı ifadeler kullanıyor. Bu konuda kamuoyunun kafası halen netleşmiş değil. 1 yıl geçmesine rağmen 15 Temmuzla ilgili kalkışmanın gerçekleri ortaya çıkartılmadı ya da çıkarılmak istenmiyor. Bu şaibeler tüm toplum üzerinde halen tartışılıyor.” dedi.

DAHA ÖNCE NE DEDİYSEK ŞİMDİ DE ÖYLE DİYORUZ

Açıklamasına, “CHP olarak, dün biz ne dediysek  bugün de aynı söylemlerimizin arkasındayız.” diyerek, devam eden Gümülcineli şunları söyledi: “AKP’liler geçmişte, ‘Fethullah Gülen hoca efendi’ derken; şimdi ‘FETÖ terör örgütü’ diyor. Biz geçmişte ne söylediysek, bugün yine aynı söylemleri dile getiriyoruz. Hatırlanacağı gibi geçmişte, gazeteci yazar Uğur Mumcu, yaptığı açıklamalarda cemaat tehlikesine dikkat çekmiş ve ‘Tarikatlara ve cemaatlere alınan genç çocuklar, 30 yıl sonra general olacaklar ve Cumhuriyete karşı ayaklanacaklar.’ demişti. Bugün bu söylemin ne kadar haklı olduğu ortaya çıkıyor. Bizler de geçmişte aynı söylemler içerisinde olmuştuk. Ayrıca, PKK terör örgütüyle ilgili olarak, daha önce ne dediysek, bugün yine aynı söylemleri söylemeye devam ediyoruz. Biz, teröriste dün de bugün de terörist diyoruz. Sayın Boyalık, AKP’nin üst düzey yöneticilerinin, ‘Fethullah Gülen hoca efendi bilge adamdır; bitsin bu hasret’ dediğini ne çabuk unuttu. Dolayısıyla, Sayın Boyalık’ın tahkiye yapmasına gerek yok. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’da hayatını kaybedenlere, ‘şehit’ demiştir. Hain kalkışmaya karşı halkımız ve güvenlik görevlileri çıkıp direnmiş, kişilere şehit demeyip de, ne diyeceğiz?”

KEŞAN’IN RESMİ TÖRENLERİNE BELEDİYE BANDOSU ÇIKIYOR

Erdoğan Gümülcineli sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Boyalık, 15 Temmuz programı için yapılan protokole AKP olarak müdahalede bulunmadıklarını ifade ediyor. Ancak, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu mecliste konuşturmamak için yine AKP’liler 3 defa program değiştirdiler ve konuşturmadılar. Ayrıca, Keşan Kaymakamı tüm sivil toplum kuruluşlarını ve siyasi partileri, 15 Temmuz programını görüşmek için davet ettiler. Kaymakam program için belediyeden bando takımını isterken; Sayın Boyalık, belediyenin bandosunu istemeyerek, mehteran takımını istedi ve İstiklal Marşı’nı onlarda güzel çalar dedi. Belediye bandosu, Mehmet Özcan’ın ya da CHP’nin değil; tüm Keşan’ın resmi törenlerine belediye bandosu çıkıyor. Böyle bir mantık olabilir mi? Boyalık bir de çıkıp, protokolü yapmadıklarını ve normal vatandaş gibi yürüdüklerini ifade ediyor. Bunu dahi hazmedemiyorlar. Kamuoyunu yanıltmamasını istiyoruz. Sayın Boyalık, toplantıda; nerdeyse 15 Temmuz programının tüm akışını değiştirecek müdahalelerde bulunmaya başladı. Bu ülkede gerçek anlamda darbe girişimi varsa, kamuoyunun kafasındaki endişeleri netleştirsinler.”

15 TEMMUZ’UN SİYASİ AYAĞININ ÇIKARTILMASI GEREKİYOR

Hain darbe girişiminin siyasi ayağının ortaya çıkarılmadığını ifade eden Gümülcineli, “Darbenin halen siyasi ayağı ortaya çıkarılmadı. Bu girişimin siyasi ayağı olmadan yürümesi mümkün müdür? Elbette ki hayır. 15 Temmuz’a programlarına, CHP’nin katılmamasını ve konuşmamasını sağlamak için ellerinden gelen ne varsa onu yaptılar. Biz başında ne söylediysek, yine aynı söylemlerimize devam ediyoruz. Artık, 15 Temmuz’un siyasi ayağının çıkartılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

AYRINTILARLA UĞRAŞACAĞINA ÇİFTÇİNİN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN UĞRAŞ

Erdoğan Gümülcineli sözlerini şöyle tamamladı: “Sayın Boyalık, basına çıkıp, ‘o günkü kıyafetlerimi giydim, şimdi bir daha giydim.’ diyerek, saçma sapan söylemlerde bulunuyor. Bu tür ufak tefek ayrıntılarla uğraşacağına çiftçinin sorunlarının çözümü için uğraş. Küçük işlerle değil; büyük işlerle uğraş. Devleti yöneten iktidar partisinin temsilcisine de bu yakışır.”  

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ