AYŞİN SEÇİL GEZER

Saat 12.00 sıralarında Cumhuriyet Halk Partisi lokalinde gerçekleşen toplantıya; Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

Açıklamada konuşan Gümülcineli, “Hepimizin bildiği gibi, partimizin olağan kongre süreci başlamış olup, belirlenen tarihlerde tüm ilçeler kongrelerini yapacaklardır. İlçemizin Kongre tarihi 9 Aralık 2017 Cumartesi günü olup, Belediye Pazaryeri Kompleksi Konferans ve Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilecektir. Değerli Arkadaşlar, son günlerde bazı partililerimiz arasında, adaylığım ile ilgili çeşitli yorumlar yapıldığı tarafımca bilinmektedir. Devletin etkinliklerini amaç, yöntem ve içerik olarak düzenleme ve gerçekleştirme esaslarının bütününü, aynı zamanda davranış biçimi ve düşünce yapısını içeren siyaset, bizleri yurttaşlık düzeyinde etkilemektedir. Bu fikir ve düşünce içerisinde, delege seçimleri bitmeden adaylık açıklamamı yapmayı uygun görmedim. Delege seçimlerimizi hiçbir şaibeye fırsat vermeden tarafsızlık ilkesi içerisinde, üyelerimizin olağanüstü katılımı ve katkıları ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün kurduğu bizlerin içerisinde bulunmaktan, onur ve şeref duyduğumuz Cumhuriyet halk Partisine yakışan anlayışla gerçekleştirdik. Ben CHP Keşan İlçe Başkanı olarak, yönetim kurulum adına bütün üyelerimize teşekkürü bir borç bilirim.” dedi.

“YÜREK YÜREĞE OLURSAK GÜÇ KAZANABİLİRİZ”

2019 yılında yapılacak olan seçimin Cumhuriyet Halk Partisi adına yeni bir başlangıç olacağının altını çizen Gümülcineli, sözlerine şu şekilde devam etti: “Değerli Arkadaşlar, yapılacak olan kongre sürecinin akabinde görev alacak yeni İlçe Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizi, kendilerini bekleyen görev ve sorumluluklar bilinci içerisinde, partimizi 2019 yılında yapılacak olan yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine taşıyacağı kaçınılmazdır. Yapılacak olan bu seçimler ülkemizi ya tek adam rejimine  ‘Ben yaptım oldu.’ anlayışı ile yönetilmeye mecbur edecek ya da modern dünyanın bir parçası olup, parlamenter sistem, yürütme, yasama ve yargı organlarının denetimde olduğu demokratik bir yönetim sistemi ile yönetilmeye devam edecektir.

2019 Yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ülkemiz ve partimiz adına yeni bir başlangıç olacaktır. Bu seçim, Milletvekilliği ve Belediye Başkanlığı seçimlerini içi boş hale getirecek olup, o anlamda bizleri 2019 seçimlerine taşıyacak siyasi kadronun tecrübe, birikim ve donanım açısından çok önemli olacağını vurgulamak isterim. Bu siyasi düşünceye ne katabilirim, bu ilkeler doğrultusunda çalışmayı görev yapmayı kendime hedef koymuş bir anlayışla çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Ülkemizin içerisinde bulunduğu bu ortamda, parti içi gruplaşmaların, Belediye Başkanlığı ve benzeri yarışların bir anlamı kalmamaktadır. Hep birlikte el ele verirsek, yürek yüreğe olursak güç kazanabiliriz. Bu nedenle hiçbir gruba veya kişiye bağlı olmaksızın, tarafsız, özgür, eşit ve adil bir yaklaşım ve anlayış içerisinde çalışacağımın bilinmesini isterim.”

“CHP KEŞAN İLÇE BAŞKANLIĞI GÖREV VE SORUMLULUĞUNA TALİBİM”

Gümülcineli, sözlerini şu şekilde tamamladı: “2015 yılı seçimlerinde partimize oy artışları ile kazandırılan başarı değerli yönetim kurulu üyelerimizin çabaları, siz değerli üyelerimiz ve halkımızın destekleri ile gerçekleşmiştir. 16 Nisan’ da yapılan referandum, sonucu her ne kadar ülkemiz açısından olumsuz da olsa ilçemiz bazında bizleri sevindirecek her türlü destek yine siz değerli üyelerimiz ve oy kullanan Keşan seçmeni aracılığı ile elde edilmiştir. Bu sebeple, siyasetin tarafıma kazandırdığı ilkeler doğrultusunda hareket ederek, her zaman saygın bir siyaset inceliği içerisinde, hoşgörü ve anlayışla yürüttüğüm İlçe Başkanlığı görevime sizlerden almayı arzu ettiğim desteklerinizle, CHP Keşan İlçe Başkanlığı görev ve sorumluluğuna talibim.

Burada bulunan tüm katılımcılarımıza gönülden teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

ÖZCAN: “BİRLİK İÇERİSİNDE YOLUMUZA DEVAM ETMEK MECBURİYETİNDEYİZ”

Erdoğan Gümülcineli’nin ardından konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, tecrübeli bir kadroya destek olacaklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Sayın Erdoğan Gümülcineli’ye son dönemde yaptığı İlçe Başkanlığı görevinden dolayı ve başarılı çalışmalarından dolayı kendisini partim adına tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi siyaseti içerisinde yılların hamuru ile yoğrulmuş, sosyal demokrasiyi hepimizden daha iyi özümsemiş, tarafsız bir yönetim uygulaması ile 3. Başkanlığını da alnının akıyla bitirdiği kanaatindeyim. Değerli partililerim, önümüzdeki kongre sürecinden sonra ilçenin başına geçecek olan başkan ve yönetim kurulu, ülkemiz için çok önemli iki yılın mücadelesini verecek. Az önce başkanımın özetlediği gibi ya 2019’da ülkenin rejimini değiştirecek olan bir sonuca varacağız veyahut modern bir demokrasiye tekrardan geri döneceğiz. Hepimize çok büyük sorumluluklar düşüyor. Dinamik bir partiyiz, her iç seçimde mutlaka demokrasinin gereği parti içerisinde farklı gruplaşmalar olabilir. Yarış bittikten sonra hepimiz yine aynı çatı altında birlik içerisinde yolumuza devam etmek mecburiyetindeyiz. Bu tür yarışların, bizim gücümüzü kaybetmeye, ayrışmaya itmemesi gerekir. Önümüzdeki çok önemli olan bu iki yıl içerisinde benim arzuladığım ilçe başkanlığının başında, yönetiminde partiyi çok iyi bilen ve iyi tecrübeleri olan sosyal demokrasiyi iyi özümsemiş bir kadronun olmasından yanayım. 2019’da 2023 hedeflerine ulaşmanın ilk adımı olacak. Bir cephenin biliyorsunuz. Hedef 2023, ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz. Bunun yolu da 2019’dan geçmekte. Önümüzdeki hafta Çarşamba günü, Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlarını genel merkeze davet ettiler. Sık sık davetler olmaya başladı. Buluşmanın konusu ‘Seçim Yönetimi’ diye bir kavram koymuşlar, 2019 diyoruz ama ya yerel seçim ya da genel seçimlerden birinin erkene alınma ihtimali var gibi geliyor. Gidip geldikten sonra bunu sizlerle paylaşacağız zaten. O yüzden ilçe seçimleri gerçekleşmiş gibi dik olmamız lazım, dinamik olmamız lazım, sizlere tavsiyem ve benimde yapacağım tecrübeli bir kadroya destek olmaktır. Şimdiden önce ilçe seçimlerinin sonra il seçimlerinin sonra da kurultayın, partimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”