AYŞİN SEÇİL GEZER

Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçimlere hazır olduklarını dile getiren Gümülcineli, şunları söyledi: “Genel seçim yapılması konusunda alınan kararın her ne kadar baskın tarihe getirilmesini hoş karşılamasak da biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu anlamda genel seçim olacakmış gibi hazırlıklarımızı yapmıştık. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Daha önce de ifade ettiğim gibi bu hem parlamentoda grubu olmayan veya seçilme olanaklarını bulamayan partilerin 24 Haziran’da yapılacak seçimlere rahatlıkla, bütün tüzük hükümlerini uygulayamadan bir takım çalışmaları genel merkez düzeyinde kararları alarak yapacaktır. Oysaki bu belli zaman dilimine yayılıp, bizim partimizde olmazsa olmazı ön seçimdir, hakim gözetiminde olması gereken seçimdir ancak bu takvim buna olanak sağlamıyor. Üye listeleri onaylanacak, askıya çıkacak, itirazlar olacak tekrar karara bağlanması var gibi birçok sebep var. Bu ortamları yapabilecek takvim doğrultusunda bir seçim kararı alsalardı. Devleti yöneten siyasi iktidarın bunları yapmak gibi bir görevi var. Demokratik haklarını insanların kullanarak, seçilme ve seçme haklarına olanak sağlayarak, böyle bir takvim doğrultusunda seçim yapılsaydı ülkemiz adına dünyaya karşı Türkiye’de gerçek demokrasinin işlediğini bir nebzede olsa tescillemiş olurduk. Bundan dolayı ben böyle bir baskın seçimin bu olanakları yapmamız ortamını yaratmayacak bir tarihi kabul edemiyorum, etmiyorum. Erken seçim mi, sonuna kadar o anlamda sıkıntı yok. Aslında kendilerini zorlayan, siyasi iktidarı zorlayan hiçbir ortam yoktu. Erken seçime zorlayacak veya parlamentodaki sayısal anlamında hükümeti yönetmede zorlayacak hiçbir koşul ortada yoktu. Bu tamamıyla kendileri dışında kalan siyasi partileri köşeye sıkıştırıp, seçimi bir takım hile ve benzeri oyunlarla bu iktidarı ele geçirelim mantığı ile yaptılar. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu anlamda ciddi çalışmalarımız ve hazırlıklarımız vardı. Onların diğer siyasi partilere yaratmadığı ortamı Cumhuriyet Halk Partisi kendisine zararı olacağını düşünmeden böyle bir olanağı yaratmış oldu. İYİ Parti’nin seçime girmesini sağladı. Tekrar hayırlı olsun diyorum.” 

EDİRNE BİR VEKİL DAHA KAZANMIŞ OLDU

Edirne milletvekili sayısının yükselmesini de değerlendiren Erdoğan Gümülcineli, “Parlamentodaki milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkmasıyla Edirne bir vekil daha kazanmış oldu. Edirne’miz için iyi olduğunu düşünüyorum. Siyasi iktidarın Edirne’mizden olan Milletvekili yoğunluğundan dolayı bölgeleri gezemiyordu. En azından 4 vekil çıkması Edirne’mizde daha yaygın siyasi çalışmalara, bölgemizin sorunları ile ilgili çalışmalara olanak bulacaktır.” dedi. 

4 VEKİLİ GÖNÜL İSTER

“Edirne’de nasıl bir tablo çıkar? CHP’nin hedefi 4 vekil mi?” sorusunu yanıtlayan Gümülcineli, şu ifadeleri kullandı: “Hedefimiz en iyisini, en çoğunu almaktır. Mütevazi konuşmak istiyorum, Edirne’den bu dönem 3 tane milletvekili en az çıkarırız, iddiasındayız. Çalışmalarımızı onun üzerinde yoğunlaştıracağız. 4 vekili gönül ister. İnşallah Edirne halkımız, seçmenimiz siyasi iktidara bu yaptığı bazı seçimlerde de olduğu gibi bu seçimde de aynı hile ve benzeri oyunları bozmuş olur. Seçmenimiz bu anlamda sandıkta derslerini verir.” 

MİLLETVEKİLLİĞİ BAŞVURU BEDELİ 10 BİN TL

26 Nisan 2018(bugün) aday olmak isteyen kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar için istifa etmenin son günü olduğunu hatırlatan Erdoğan Gümülcineli, açıklamasını şöyle sürdürdü: “26 Nisan 2018 kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile Belediye Başkanı, İlçe Başkanı, Belediye Meclis ve İl Genel Meclis Üyelerinin eğer milletvekili adayı olmak istiyorsalar, saat 17.00’a kadar bulundukları görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor. Henüz Keşan’ımızdan istifa anlamında gerçekleşen bir şey yok. Milletvekilliği başvuru bedeli olarak belirlenen 10 bin TL, onun dışında da bin TL dosya masrafı belirlenmiş. Keşan’ımızdaki partimizden adaylığı düşünen arkadaşlarımızı sizin vasıtanızla bu belirlenen rakamları iletmiş olduk.” 

MEYİL YOKLAMALARINI RESMİ BİR ÖN SEÇİM GİBİ YAPTIK

Gümülcineli açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Öncelikle ön seçim yapıyoruz ama böyle olağanüstü koşullar olduğu için, takvim yetişmeyeceği için Genel Merkez bu anlamda Parti Meclisi Merkez Yoklaması yönünde karar aldığını düşünüyoruz, kesin olmamakla birlikte. Farklı yöntemler de var. Ön seçimin dışında meyil yoklaması da var. Meyil yoklaması da şu demek; kendi örgütümüzün içerisinde hakim gözetiminde olmayan tüm üyelerimiz ile yapılan meyil yoklaması yöntemiyle de belirleniyor. Genel Merkez bugüne kadar benzeri şeyler oldu, meyil yoklamalarıyla da seçimler yaptık. Genel Merkezde çıkan sıralamaya dokunmadan onaylıyordu. Genel Merkez isterse meyil yoklamasıyla çıkan sıralamayı değiştirme hakkına sahip oluyor. Biz bugüne kadar meyil yoklamalarını resmi bir ön seçim gibi yaptık, başardık, iyi sonuçlar da aldık.”