AYŞİN SEÇİL GEZER

Gürsel Şimşek, ilk olarak, İmren Çakırlar’ın 1. sıradan aday gösterilmesi hakkında eşi Orhan Çakırlar’ın; “Böyle bir yol izlemek zorunda kaldık. En uygun insan eşimdi, en güvenilecek insan eşimdi” sözleriyle ilgili şunları söyledi: “Bence özrü kabahatinden büyük. Orhan Çakırlar’ın konuyla ilgili açıklamalarına kargalar güler. Böyle bir şey olduğuna kimse de inanmaz. Türk siyasi tarihinde seçim zamanlarında böyle durumlara çok az rastlanır. Keşke böyle olmasaydı. Bu, siyasi etiğe aykırı bir hareket. Siyaseten dolandırıcılık. Bu işi bu noktaya getirmek bana göre İYİ Parti’nin düzgün işleyen çizgisini kırdı. Bunlara gerek yoktu. 1. sıra adayı olacak Orhan Çakırlar teşkilat tarafından çok isteniyor iseydi zaten en başta 1. sıraya koyulurdu. Bu konunun buralara gelmesi bana göre siyaseten tecrübesizlik, acizlik. İşi yüzüne gözüne bulaştırmak, başka bir şey değil. Toplum bunu kolay kolay affetmez. Partimizin içerisinde güvenilecek yüzlerce insan var. Yüzlerce güvenilecek insan varken bunu bir kişinin eşi ile çözmek abesle iştigal etmek demektir. Toplumun bunu olumlu karşılayıp karşılamadığını sandıkta göreceğiz. İnşallah partimiz bu durumdan zararlı çıkmaz. Türkiye’de % 50+1 gibi oylara ihtiyaç varken hata yapma lüksümüz yok. Bana göre bu seçim sürecinde bir hatalar zinciri oluştu.” (Not: Orhan Çakırlar’ın konuyla ilgili detaylı açıklaması 06.06.2018 tarihli gazetemizde)

İYİ PARTİ’NİN HERKESİN OYUNA İHTİYACI VAR

İYİ Parti 1. sıra milletvekili adayı Mehmet Akalın’ın YSK tarafının adaylığının düşürülmesi hakkında da konuşan Gürsel Şimşek, “Üniversitedeki görevinden 26 Nisan’dan önce istifa etmemiş. Sonrasında 1.sıraya getirilen İmren Çakırlar’ın istifa etmesi kafaları bulandırdı. Bu iş böyle olmayabilirdi. Demek ki kimse yetkisini doğru düzgün kullanamıyor. Karar vermekte güçlük çekilen bir durum olmuş. İnşallah milletimizin aklı orada kalmaz, kalırsa; az da olsa seçim sonuçlarına tesir edebilir. İnşallah seçim sonuçlarını etkilemez, İYİ Parti’nin herkesin oyuna ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.

OYUM MECBUREN İYİ PARTİ’YE

Basın mensuplarının; “Siz bir İYİ Partili olarak bu yapılanın bir hata olduğunu düşünüyorsunuz. Milletvekilliği seçimlerinde oyunuz Orhan Çakırlar’a olacak mı?” şeklindeki sorusuna da cevap veren Şimşek, sözlerini şöyle noktaladı: “Ben bir İYİ Partiliyim. Benim oyum mecburen İYİ Parti’ye gidecek. Bu noktayı savunmamız lazım. İnsanlar bize bunu soruyorlar. Bunu açıklamak çok kolay değil. İYİ açıklamayı getiremezseniz insanları sizin savunmalarınıza pek inanmazlar, oy da vermezler. Bana göre İYİ Parti’nin Edirne’deki bu yönetimi bizi bu duruma düşürmemeliydi. Çok kusurlu olan arkadaşlar var. Hatalı bilgilendirmeler durumu bu noktaya getirdi. Biz partili olduğumuz için oyumuz mutlaka İYİ Parti’ye olacaktır. Zaten MHP’den ayrılırken oradaki antidemokratik yapıya itiraz edip İYİ Parti’ye geçtik. Burada toplumsal taleplerin dikkate alınmadığı bir durum oluştuğunu görüyorum. Yapılan bazı yanlışlar var, bunları şimdi ortaya döküp partim hakkında kötü bir durum oluşmasını istemiyorum. Seçim sonrasında detaylı olarak bu konuların incelenmesinde fayda var diye düşünüyorum. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener yola çıkarken dedi ki; ‘Ben öyle bir parti kurmak istiyorum ki, herkesi bir bayram sofrasında buluşturmak istiyorum. Herkes bu bayram sofrasına eşit kol mesafesinde oturacak ve ulaşacak.’ Bence bu konuda İYİ Parti Edirne’de iyi bir sınav vermedi. Bu noktada haksızlıklar olduğunu düşünüyorum. Meral Akşener’in olumlu bir algısı var. Umarım başarılı bir netice alırız.”