HABER MERKEZİ

CHP İpsala Başkanlığı adına İlçe Sekreteri ve Basın Sözcüsü Eczacı Özer Çınar’ın 10 Ocak 2018 Çarşamba günü İpsala yerel gazetelerinde çıkan açıklamasında Kerman’ın doğal gaz üzerinden şov yaptığı yönündeki söylemi nedeniyle Kerman da İpsala Belediyesi’nin resmi internet sitesinden CHP İpsala İlçe Başkanlığına yanıt verdi. Kerman’ın yanıtından sonra da tartışmaya CHP İpsala İlçe Başkanı Ahmet Uğraş Uybaş da sosyal medyadan çamura batmış araba ve vatandaş görüntüleriyle katıldı.

CHP’DEN İLK AÇIKLAMA

CHP İpsala Başkanlığı adına İlçe Sekreteri ve Basın Sözcüsü Eczacı Özer Çınar’ın Kerman’ın eleştirdiği açıklamasında şu ifadelere yer verildi: Geçtiğimiz günlerde Sayın Belediye Başkanı Mehmet Kerman 2018 yılına girmemize sayılı günler kala İpsala’mıza doğalgazın geldiğini belirtmiş bu yönde de bir şov yaparak Uğur Mumcu Parkında doğalgazı ateşlemiştir. Aslında İpsala Halkımızın da çok iyi bildiği gibi İpsala’mıza henüz doğalgaz gelmiş değildir. Doğalgazı getiren de zaten İpsala Belediyesi değildir. Halen hem hukuki hem de fiziksel sebepler nedeniyle İpsala’mıza doğalgaz verilmemişken, tankerle gaz basıp İpsala’ya doğalgaz getirdik demenin amacı nedir? Bir de üzerine alevli bilboard reklamları basılıp düzenlenmiştir ki; doğalgaz alevi mavidir, bu nedenle düzenlenen afişler de hatalıdır. Gerçi bizler aynı şovu içme suyu projesi açılışında da gördük, yine Belediye Başkanı içme suyumuzu açtık deyip Hasan Solak Hayratından su basıp, buyurun size içme suyumuz demiştir. Yakında belediye başkanımızı doktor önlüğüyle 2015 yılında açılması beklenen İpsala Devlet Hastanemizi açıyoruz derken görürsek şaşırmayacağız. Sayın başkan, içme suyu projesine de doğalgaz çalışmalarına da destek veriyoruz ama halkı kandırmanın sebebi nedir? Yanıltarak, çarpıtarak ve gerçeği gizleyerek belediye yönetmeye çalışmanın, İpsala halkı üzerinde algı kurmaya çalışmanın anlamı nedir bilemiyoruz. İpsala Halkının kandırılmaya çalışılmadığı ve İpsala Halkının hakettiği şeffaf belediyecilik anlayışı ile yönetildiği Cumhuriyet Halk Partisi yerel ve genel iktidarında buluşmak dileğiyle tüm kamuoyunu sevgi ve saygı ile selamlıyoruz.

İPSALA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN BİRİMİNDEN AÇIKLAMA

İpsala Belediye Başkanlığı Basın Biriminden Çınar’ın Kerman hakkında yaptığı iddialara yanıt verilen açıklamada şunlar kaydedildi: “İpsala Yeni Gazete’nin 10 Ocak Çarşamba günkü sayısında Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı adına Basın Sözcüsü Özer Çınar’ın doğalgaz ve diğer hizmetlerimiz ile ilgili talihsiz açıklamalarda bulunmuştur.

Geçtiğimiz günlerde ilçemizde döşenen doğalgaz boru hatlarının gaz kaçırıp kaçırmadığını kontrol etmek için gaz istasyonuna tankerle gaz basılarak boruların testi halkımızın da katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Bunun doğalgaz açılışı olduğunu yazan CHP Sözcüsü Özer Çınar, halkı yanıltarak, belediyemizin hizmetlerini küçümseme gibi bir davranışta bulunmuştur. Kısa bir zaman sonra ilçemizde abonelerimiz doğalgaz yakmaya başladığında bu tarihi anı hep beraber yaşayarak büyük bir törenle açılışını yapacağız.

Bu deneme testinin şova dönüştürüldüğünü yazan CHP Sözcüsü, şov yapıldığı düşüncesiyle gazetelere beyanatta bulunmuştur.

Belediye Başkanımız şovmen değil ki şov yapsın. O her zaman verdiği sözün arkasında olup halkını da kandırmamıştır. Bugüne kadar yaptığı çalışmalarla halkın takdirini kazanmıştır.

 İpsala Kaymakamlığı ve İpsala Belediye Başkanlığı öncülüğünde siyasi partilerimizin ve sivil toplum örgütlerimizin de desteğini alarak gerçekleştirilen abone kampanyasında tüm İpsala tek bilek olarak kısa süre içinde abonelikte yeterli sayıya ulaşılarak İpsala’da doğalgaz çalışmalarının başlanması sağlanmıştır. 

CHP Basın Sözcüsü doğalgazı İpsala’ya getiren de zaten İpsala Belediyesi değildir yazmıştır. Peki, İpsala Belediyesi getirmemiş ise kim getirmiştir? 

İpsala Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kerman, Ankara düzeyinde gerçekleştirdiği ziyaretler sonucunda doğalgazın gelmesi için yeterli nüfusun olmamasına rağmen doğalgazın ilçemize gelmesini sağlamıştır.

Doğalgazın ilçemize gelmesi sağlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Berat Albayrak’a, Ak Parti Edirne Milletvekili Sayın Rafet Sezen’e, Ak Parti İl Başkanı Sayın İlyas Akmeşe’ye, Zorlu firmasına ve çalışanlarına teşekkür ederiz.

Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kerman, Ayrıca doğalgaz hattı döşenen yolları kısa bir zaman içerisinde onararak , yaklaşık 17 km yol asfaltlayarak vatandaşlarımızın kısa bir zaman içerisinde hizmetine sunmuştur. Geri kalan ara sokaklarımızı da 2018 yılı içerisinde tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacaktır.

Meyve veren ağaç taşlanırmış. Belediye Başkanlığımızın Yeni Yıl billboardı bile eleştiriye tutulmuş. Billboardımızda doğalgaz hatlarımızın deneme testindeki alevin resmi kullanılmıştır. O kadar çok rahatsız olmuşlar ki arka fondaki doğalgaz alevi bile birilerini rahatsız etmiş. 

Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kerman’ın ilk hizmeti vatandaşlarımızı kanserojen asbestli içme suyu borularından kurtarmak olmuştur.  Ve 2017 Ekim Ayında yeni hattımızdan ilk su denemesi yapılarak içme suyu hattının açılışı yapılmıştır.

Bozkurt Mahallesi’nde yapılan Yeni TOKİ Konutlarında vatandaşlarımız Şuanda açılışı yapılan yeni şebekeden su kullanmaktadırlar. 

Ayrıca İçme suyu hattı Kapucu Mahallesi, Saraç İlyas Mahallesi, Bozkurt Mahallesi’nde aktif hale gelmiştir. Vatandaşlarımız diledikleri zaman yeni şebekeden su almak için belediyemizden dijital su sayacı alarak sularını bağlatabilirler.

Yıllardır vatandaşlarımız asbestli borulardan su içerken sizler neredeydiniz?

İpsala’yı yeni devlet hastanesine kavuşturmak için  Belediye Başkanımız çok mücadele vermiştir. Bir talihsizlik yaşanarak ihaleyi alan firma işi terk edip gitmesinden kaynaklanan bir gecikme olmuştur. İkinci bir ihale yapılarak tamamlanması sağlanmış olup, ihaleyi alan firma Ocak ayı içerisinde hastanemizi Sağlık İl Müdürlüğü’ne teslim ederek en kısa zamanda hastanemiz yeni yerinde hizmet verecektir.  

CHP Basın Sözcüsü açılışa hazır olmayan hastaneyi Belediye Başkanımızın doktor önlüğü giyerek açılış yapacağını yazmış ve gerçek mesleğini icra eden doktorlarımıza da sataşma yapmıştır. Aslında kısa süre sonra açılışını gerçekleştireceğimiz devlet hastanemizin karşısında bir eczane yeri alarak kendisinin eczacı önlüğü giymesi tavsiyesinde bulunuruz.  Belediye Başkanımız doktor önlüğünü değil, hizmet önlüğünü giyerek halkımıza gece gündüz hizmet etmeyi kendine bir görev saymıştır.

 Aklı sıra muhalefet etmeyi düşünen CHP’nin basın sözcüsü İpsala’da durup, İpsala’da yapılan hizmetleri takip etmediği buradan anlaşılmaktadır.

Yapılan açıklama hizmetlere gölge düşürmekten başka bir şey değildir.

Bu yazdıklarınız fesatlık ve kıskançlıktan başka size bir şey kazandırmaz.

Yakın bir zaman içinde doğalgaz İpsala’da yandığında, içme suyunu halkımız kullandığında, yeni devlet hastanesi hizmete girdiğinde İpsala Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kerman’dan özür dilemenizi bekliyoruz.

CHP İLÇE BAŞKANININ FOTĞRAFLI YANITI

Son olarak da tartışmaya fotoğrafla katılan CHP İpsala İlçe Başkanı Ahmet Uğraş Uybaş’ın açıklaması ise şöyle oldu: “Çarşamba günü İpsala Belediye Başkanı Sayın Kerman'a yönelik yaptığımız eleştirilere dair İpsala Belediyesinin bünyesinde bulunmayan basın işleri birimi cevap vermiş ve bu cevaba belirli bir kesim de destek vermiştir. Değerli İpsalalılar bizler muhalefetiz, İpsala'da yapılan icraatlara iliksin "hatta henüz yapılmamış icraatlara ilişkin" dahi belediye başkanı sürekli açıklama yapıp kendini överken ve bizler de başarılı olan, İpsala’mız için faydalı gördüğümüz projelere destek verirken; kimse kusura bakmasın ama olmayana, yapılamayana da muhalefet etmek zorundayız. Gördüğümüz yanlışları dile getirmek ülke genelinde genel başkanımızın ve seçilen vekillerimizin, yerelde ise ilçe örgütlerinin görevidir. Yapılana yapıldı, yapılmayana da yapılmadı demek bizim İpsala halkına olan borcumuz. İpsala’mızda asfaltlama çalışmalarını ilgiyle izlerken aşağıdaki görüntüleri de eleştirmek bizlerin görevi. Bu fotoğraflar bugün İpsala'da çekildi. Simdi biz bunları yayınlamayalım mi, görmezden mi gelelim? Bu vatandaşlarımızın hakkını savunmayalım mı? Tüm yolları yapın, vatandaş bu çileyi çekmek zorunda değil! Bizler doğru bildiklerimizi, eksik, yanlış gördüğümüz her şeyi dile getirmeye devam edeceğiz. Bu İpsala hepimizin."