HABER MERKEZİ

10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirilen olağan kongre ile göreve gelen İYİ Parti İlçe Yönetiminden 7 kişinin istifa dilekçelerini, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) verdikleri öğrenildi.

Aralarında; Muhasip ve İdari İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Naim Erdoğan, Hukuk İşlerinden Sorumlu İlçe Başkanı Yardımcısı Belgin Şehirli, Eğitim, Kültür, Sanat ve Kamu Kuruluşlarından Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Ayşe Deniz’in de bulunduğu istifalar arasında Yönetim Kurulu üyeleri Eylem Ezerçe, Cengiz Engin, Tamer Sözbir ve Tahsin Ekşi’nin yer aldığı iddia edildi.

Yüksek Seçim Kurulundan alınan bilgiye göre; bazı üyelerin de partiden istifa ettiği kaydedildi.

İYİ Parti Keşan İlçe Başkanlığı kurucu üyelerinden Hüseyin Arda da, ilçe olağan kongresinden bir ay sonra gazetemize yaptığı açıklamada;  “İYİ Parti’nin ne belli bir siyasi çizgisi ne de herhangi bir konuda göstermiş olduğu dik duruşu vardır. Başkalarını kötüleyerek iyi biri olamazsınız.” diyerek partiden istifa ettiğini bildirmişti.

Öte yandan, 24 Haziran’da gerçekleştirilen milletvekili ve genel seçimin ardından, İYİ Parti’de milletvekili aday adayı olan Gürsel Şimşek de düzenlediği basın toplantısı ile tüm kamuoyuna partisinden istifa ettiğini duyurmuştu.