AYŞİN SEÇİL GEZER

Türkiye’de, 24 Haziran 2018 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimleri gerçekleştirilecek.

Konu hakkında dün, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, MHP Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege ve İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Avukat Özge Kuru Tutal konuştu. 

SEÇİMLER DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞLARIDIR

24 Haziran’da yapılacak erken seçimle ilgili değerlendirmelerde bulunan Boyalık, şunları söyledi: “Ülkemizde şu anda herhangi bir problem yoktur. Fakat güven tazelemek, ülkenin daha ileriye gitmesini sağlamak amacıyla böyle bir karar alınmıştır. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den gelen erken seçim önerisi hakkında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la görüşme yapıldı ve seçim yapılması kararı alındı. Alınan bu kararın ülkemize, vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diyorum. Türk bayrağının daha iyi dalgalanması için, Türkiye’nin daha milliyetçi bir ruha sahip olması için seçimlere ihtiyaç vardı. 16 Nisan seçimlerinin ardından Türkiye ilk defa partili cumhurbaşkanı seçimini gerçekleştirecek. Seçimler demokrasinin temel taşlarıdır. Tüm halkımızı seçimlerde oy kullanmaya davet ediyoruz.”

EKONOMİ BAŞ AŞAĞI SEYREDİYOR

Türkiye’nin büyük bir hızla baskın seçime gittiğinin altını çizen Gümülcineli, şunları söyledi: “Ekonomide süreklilik baş aşağı şekilde seyrediyor. Çiftçisinden emekçisine, memurundan emeklisine, öğrencisine, esnafından ticaret sahibine kadar insanlar, burunlarından solumaya başladılar. Bir tarafta haraç-mezat satılan değerler, diğer tarafta işsizlik tavan yapmış, açlık ve yoksulluk sınır tanımıyor. Döviz bir türlü önlenemeyen yükselişte. Dış politika da, politik manevraları kaldıramadı ve ülkenin itibarsızlaşmasına çanak tuttu. Artık, bu hükümet ülkeyi yönetemiyor diyorduk ki, kendileri de bunun onayını baskın seçim ilanı ile vermiş oldular.”

VATANDAŞIMIZI OY KULLANMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Erdoğan Gümülcineli sözlerini şöyle tamamladı: “Afrin zaferi oy patlaması olarak hesaplandı ve evdeki hesap çarşıya uymadı. Git gide yaşanacak kayıplar yok olup gitmelerini hızlandıracaktı. İttifak yasası ve OHAL düzeninin getirdiği avantajlarıyla bir erken seçim (baskın) rejim düğmesine basıldı. Cumhurbaşkanı seçeceğiz, yeni sisteme geçeceğiz fakat adaylığın nasıl olacağı konusunda uyum yasaları ile bakanlar kurulunu devre dışı bırakarak, yeni sisteme geçişe dair herhangi bir yasa ortada yok iken biz seçime gideceğiz. Halkımıza çağrımızdır. Her seçimde şaibe ve şüphe ile iktidara gelmeyi başaran AKP hükümetini sandıklara gömerek köprüden önce son çıkış olan bu seçim sansımızı çok iyi değerlendirmeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin parlamenter rejim ile yönetilmesini istiyorsak, tek adam rejimine son vermek istiyorsak, Atamızdan aldığımız mirasın devamını istiyorsak, Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak istiyorsak, her bir vatandaşımızı sandıklara giderek oy kullanmaya çağırıyoruz.”

AK PARTİ’DE KARŞILIK BULDU

Açıklamasına, “24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Milletvekili seçiminin Keşan’a, bölgemize ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek başlayan Gege, şunları söyledi: “Bu akıllardan geçiyor ve düşünülüyordu. Fakat tarih olarak, biraz sert bir tarih oldu. 65 gün gibi bir zamanımız var önümüzde. Genel Başkanımızın geçtiğimiz Salı günü grup toplantısında ‘26 Ağustos 2018 Pazar günü erken seçime var mısınız?’ diye bir çıkışı vardı. Bu söylemi AK Parti’de karşılık buldu. Geçtiğimiz Çarşamba günü iki genel başkanın istişaresi neticesinde erken seçimin 24 Haziran 2018’de yapılması kararlaştırıldı. Süreç başladı. Gerekli resmi işlemler için iki partinin grup başkanları dilekçelerini Meclis Başkanlığı’na bildirdiler.” 

SEÇİMLERİ GÜVEN TAZELEME OLARAK GÖRÜYORUM

Erkan Gege sözlerini şöyle sürdürdü: “Erken seçim kararının sebeplerine bakacak olursak; defalarca genel başkanımızın, Cumhurbaşkanın ve bizim de söylediğimiz gibi artık, Türkiye’nin sıkıntılı bir dönem yaşadığı aşikârdır. Dolar, Euro almış başını yürüyor. Bu Türkiye’yi tehdit manasındaydı. Piyasaları takip eden herkes biliyor. Ama maalesef 7 yıldır Suriye’de bir iç karışıklık var. Kuzey Irak aynı şekilde. 1993 Kuzey Irak Savaşı’ndan beri Ortadoğu’nun artık ne hallere geldiğini hepimiz görüyoruz. Geçen Amerika, Fransa ve İngiltere’nin Suriye’ye ortak bir saldırısı oldu. Gelip burada bir saldırı yapılabiliyorlar. Sebepleri de şu; Suriye kimyasal bir saldırı yapmış. Buna karşılık tepki için böyle bir saldırı yapmışlar. Akıllara durgunluk verecek bir sebep. Kendi emperyalist çıkarları uğruna bölgede söz sahibi olmak adına her türlü şeyi yapabilme görevini kendilerinde bulabiliyorlar. Buna Türkiye, mutlak suretle bir tepki ya da karşılık vermek zorunda. Yapılacak seçimle birlikte hükümet ya da iktidar halka dönerek, güven tazelemek istiyor. Dosta güven, düşmana korku salma manasında, bu seçimleri güven tazeleme olarak görüyorum. Genel Merkezimizin ifadesiyle, şuandaki cumhurbaşkanımızın adaylığı konusunda elimizden geleni yapacağız. Sayın Genel Başkanım Devlet Bahçeli’nin siyasi öngörüleri halkımız ve kamuoyu tarafından takdirle karşılanıyor. MHP, her daim ülkesinin ve milletinin bölünmez bütünlüğünün yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir. Siyasi çıkar düşündüğümüz en son şeydir. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.”

SEÇİMLERİN BU KADAR ÖNE ÇEKİLMESİNİN NEDENİ İYİ PARTİ’NİN ÖNÜNÜ KESMEKTİR

İYİ Parti’nin yasal olarak seçimlere girememe gibi bir durumunun olmadığını belirten Kuru Tutal, “İYİ Parti’nin, 10 Aralık 2017 tarihinde yaptığı kongre yasaldır. 10 Aralık’tan, 6 ay geçmesinin ardından yapılacak her türlü seçime yasal olarak, girme hakkına sahibiz. Kısacası yasal olarak herhangi bir sıkıntı yok ancak siyasi anlamda bir sıkıntı çıkartabileceklerini düşünüyoruz. Seçimlerin bu kadar öne çekilmesinin nedeni İYİ Parti’nin önünü kesmektir. Ayrıca ekonomik anlamdaki kötü gidişatla fazla devam edemeyecekleri için böyle bir karar aldılar.” dedi.

HALKIMIZ SANDIKTA GEREKENİ YAPACAKTIR

24 Haziran’da yapılacak seçimlerde çıkacak tablo hakkında düşüncelerini aktaran Özge Kuru Tutal sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk halkının yaşanan haksızlığa boyun eğmeyeceğini düşünüyorum. Halkımız bu gidişatı iyi şekilde değerlendirip, sandıkta gerekeni yapacaktır. Bu seçimlerde Cumhurbaşkanı’nın Genel Başkanımız Meral Akşener olacağına inanıyorum. Mevcut Cumhurbaşkanımız koltuğunu 25 Haziran’da devretmek zorunda kalacaktır.”

PARTİ OLARAK SEÇİMLERE HAZIRIZ

Kuru Tutal sözlerini şöyle tamamladı: “İYİ Parti’de milletvekili belirleme konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacaktır. Parti olarak seçimlere hazırız. Biz erken seçim olacağını sürekli olarak dile getirmiştik. Çünkü anketler sürekli olarak bizlere geliyordu. Anketler İYİ Parti lehine ilerliyordu. Bunun önünü kesmek için erken seçim kararı alındı. Ama Türkiye’nin geleceği ‘İYİ’ olacaktır.”