CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde partisinin düzenlediği mitinge katıldı.

Karayoluyla ilçeye gelen Kılıçdaroğlu'nu bölge milletvekili adayları ve partililer karşıladı. Ardından halkı selamlayarak beraberindeki genel başkan yardımcıları ve partililerle mitingin yapılacak Kongre Meydanı'na geçen Kılıçdaroğlu yoğun ilgiyle karşılandı. Mitinge Kırklareli'nin yanı sıra Edirne ve Tekirdağ'dan çok sayıda otobüsle gelen binlerce partili katıldı.

VALİ VE BÜROKRATLARA UYARI

Kongre Meydanı'ndaki kalabalığı “Mustafa Kemal'in hemşehrileri” diyerek selamlayan Kılıçdaroğlu, konuşmasına vali ve bürokratları uyararak başladı. Kılıçdaroğlu, "Trakya'nın yiğit insanlarının büyük mücadeleler verdiğini biliyorum. Ama aynı sorun, karşılaştığınız bütün sorunlar Türkiye sathında var. Herkes aynı sorunla karşı karşıya. Herkesin kafasında önce onu söyleyeyim bir kaygı var. Seçimler acaba doğru yapılacak mı? Seçime şu veya bu şekilde müdahale edilecek mi? Buradan Lüleburgaz'dan devletteki bütün bürokratlara sesleniyorum. ya adam gibi görevinizi yapın. ya da bulunduğunuz makamlardan ayrılın gidin kaydınızı iktidara yaptırın. Sizden devletin valisi olmanızı bekliyoruz. İktidarın değil. İktidarın borazanı vali olmaz. İktidar partisinin milletvekili adaylarıyla valiler boy göstermez. Böyle bir ahlak devlet geleneğinde yoktur. O nedenle bütün vali arkadaşlarıma sesleniyorum. Sanmayın ki, bu düzen böyle gidecek. Herkes şundan emin olsun. 8 Haziran yeni bir başlangıçtır. İktidarın oyu düşüyor. Aşama aşama düşüyor. Gün gün düşüyor. Onun için bir telaş içindeler. 'Nasıl olur da oyumuzu artıracağız' diye. Sahte anketler yayınlıyorlar. Ne yaparsanız yapın halkın iktidarını engelleyemeyeceksiniz. Geleceğiz ve ülkeyi adam gibi yöneteceğiz. Trakya'nın aydınlık insanları, en çok ayçiçeği ekersiniz. Ayçiçeğinin özelliği sürekli aydınlığa bakmasıdır. Siz de bu ülkenin aydın geleceğinin güvencesisiniz. Sürekli aydınlığa bakan bir Trakya var. Öyle biliyoruz ve öyle görüyoruz. Valisiyle, kaymakamıyla bütün bürokrasisi ile seferber olmuşlar. Yalan yanlış anketlerle toplumu yönlendirmeye çalışıyorlar." dedi.

ELEKTRİK KESİLİRSE SANDIĞA OTURUN

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirerek, yerel seçimlerde yaşanan elektrik kesintisini hatırlatan CHP lideri, partililerine seslenerek 7 Haziran seçimlerinde de elektrik kesintisi yaşanması halinde sandıklara oturmalarını isteyip sözlerini şöyle sürdürdü: "Size açık ve net söylüyorum. Bütün Türkiye duysun diye söylüyorum. Davutoğlu, Erdoğan'a, Kılıçdaroğlu halka çalışır. Halk için çalışır. Onun için diyorum, 8 Haziran yeni bir başlangıçtır. Sandığa gideceğiz. Oyumuzu kullanacağız. Hiç kimse endişe etmesin. Sonuna kadar sahip çıkacağız. Bütün örgütüme sesleniyorum. Bütün CHP'lilere sesleniyorum. Eğer elektrikler kesilirse ilk yapacağınız iş seçim sandığının üzerine oturmak olsun. Elektrik gelinceye kadar."

ÇALMADA NE KADAR UZMAN OLDUKLARINI BİLİYOR

Hükümete yönelik eleştirilerini sürdüren Kılıçdaroğlu genlerinde Kuvayi Milliye ruhu olduğunu kaydederek, "Vatandaş soruyor 'oyumu vereceğim ama oyumu çalacaklar'. Biz onların çalma konusunda ne kadar uzman olduklarını biliyoruz. O konuda kimse onların eline su dökemez. Onu da çok iyi biliyoruz. Ama onlar şunu çok iyi bilsinler. CHP Kuvayi Milliye'dir. Bizim genlerimizde Kuvayı Milliye ruhu vardır. Mustafa Kemal büyük bedeller ödedi. Mustafa Kemal bağımsız bir ülke kurmak için gecesini gündüzüne kattı. Mustafa Kemal savaştan sonra 'ben ekonomiyi nasıl büyütürüm, Türkiye'yi kendi bölgesinin lideri haline getirebilirim' diye mücadele etti. 1921 yılında Çocuk Esirgeme Kurumu'nu kurdu. Çünkü binlerce şehidimizin çocuklarına bakacak kimse yoktu. Bunun mücadelesini verdi." şeklinde konuştu.

İKTİDAR, KREDİSİNİ TÜKETTİ

Çağdaş ve onurlu bir devleti el birliği ile kuracaklarını anlatan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın 13 yıllık halktan aldığı kredisini tükettiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Yurttaşlarıma söylüyorum. Her gittiğim yerde söylüyorum. 13 yıl kredi açtık. 13 yıl. Hangi sorunumuzu çözdüler. Hangi derdimizi çözdüler. Benim bildiğim kendi sorunlarını çözdüler. Köşeyi döndüler. Peki çiftçinin, esnafın, sanayicinin, işsizin hali ne oldu ' Bu sorunları çözdüler mi' Çıkmışlar meydanlara diyorlar ki, efendim biz yol yaptık. İyi de yol yapmayan hükümet yok ki. Her hükümet yol yapar. Mecburen yapacak zaten. Ne yapsan? 'Efendim köprü yaptık'. E, her hükümet köprü yapar kardeşim. Sen bana adam gibi göster bakayım. Keban, Karakaya gibi baraj yaptın mı? Yok. 17 milyon yoksulumuz var. Aylık gelir 200 liranın altında 17 milyon yoksulun derdini çözdün mü? 13 yılda 17 milyon yoksul. 6 milyon 250 bin işsizimiz var. Her 5 gençten birisi işsiz. İşsizlik sorununu çözdün mü? Asıl devletin ve hükümetin yapması gereken işler bunlar." dedi.

DERDİNİZİ BİLEN CHP'YE OY VERİN

Türkiye'de işsizlik sorunu olduğunu ve iktidarların bunu çözemediğini anlatan Kılıçdaroğlu, "17 milyon yoksulumuz var, çözemediler. Benim mesajım şu, ben öyle 13 yıl istemiyorum. Ben sadece 276 milletvekili ve 4 yıl yetki istiyorum. 4 yılda hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Hiçbir aile ben yoksulum demeyecek. Aile sigortasını getireceğim. Ben Konya'da, Samsun'da açlıktan zatürreden ölen bebekleri unutmadım. Onlar unuttular. Ben sizden birisiyim. Nasıl yaşıyorsanız bende öyle yaşıyorum. 7 çocuklu ailenin üniversiteyi bitiren tek çocuğuyum. Yoksulluğun, açlığın, işsizliğin ne olduğunu onlar bilmezler. Benim kardeşlerimin ne iş yaptığını bilmezsiniz. ya çay ocağı çalıştırırlar ya ev hanımıdırlar. Ama hiçbir zaman benden bir destek istemediler. 17 milyon yoksulumuz 3 milyon 750 bin hanede oturuyor. O hanelerdeki kadınlarımıza bankada hesap açtırıp her ay en az 720 lira para yatıracağız. Onu kimseye muhtaç ettirmeyeceğiz. Hiç kimsenin yoksulluğunu teşhir etmeyeceğiz. İnsanı onuruyla koruyacağız. Onun için bütün ev kadınlarına sesleniyorum. Siz çocuklarınızın üstüne nasıl titriyorsunuz biliyorum. Bu ülkede hiçbir ailenin çocuğu yatağa aç girmesin diyorsanız sizin derdinizi bilen CHP'ye gelin oy verin." diye konuştu.

ERGENE’Yİ BİZ TEMİZLEYECEĞİZ

İktidarı Ergene nehri üzerinden de eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 yıldır temizlenemeyen nehri 4 yılda temizleyeceklerini öne sürerek sözlerini şöyle tamamladı: "Trakya aynı zaman bir tarım bölgesi bereketli toprakları var. Ama önemli bir sorunu var Ergene. 13 yıldır temizleyemediler. Ceplerini doldurmaktan fırsat bulamadılar. Ama sözüm söz CHP iktidarında 4 yıl içinde pırıl pırıl olacak biz temizleyeceğiz. Hiçbir partide yok ama biz de doğa hakları genel başkan yardımcısı sorumlusu var. CHP iktidarında ilk bir yılda mazotu 1.5 lira yapacağım. Sözüm söz. Herkes kazansın istiyorum. Ben barış istiyorum. Ben işsizlik değil yoksulluk değil. Herkesin karnı doyduğu bir ülke istiyorum."

Konuşması sık sık “Başbakan Kemal” sloganlarıyla kesilen Kılıçdaroğlu, mitingin ardından Lüleburgaz'dan ayrıldı.