HABER MERKEZİ

oşan, “CHP, yıllar boyunca siyasal ve kültürel değişim ve dönüşümlerin partisi olmuştur. Emperyalizme karşı ilk kurtuluş savaşını veren, modern devrimlerin, Cumhuriyet'in, demokrasinin altında CHP’nin imzası vardır. Bu imza Mustafa Kemal Atatürk'e aittir. Bu nitelikleri  CHP bütün dünyada sosyal demokrat bir parti olarak özel bir yer tutmaktadır.” dedi. Koşan’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

Şu andaki Türkiye'mize baktığımızda : CHP sinin 1950 yılına kadar Türkiye adına verdiği çağdaşlaşma birikimleri terk edilmiştir. Memleketimizde şeriat düzeni adına endişe verici gelişmeler gün geçtikçe palazlanmaya hız kesmeden devam etmektedir. Değişim ve dönüşümün etkisiyle ülke yönetimleri büyük ölçüde dincilerin hegemonyası altında sürüp giderken, toplumsal manzara adeta psikolojik sıkıntılar ve ekonomik dertler altında bir o yana bir bu yana doğru savrulmaktadır. Dolayısı ile laik yaşam, çağdaş yönetim ve toplumumuzun ekonomik özgürlükleri, özünden saptırılmış, psikolojik yıkımlara yol açarak toplumumuzda can çekişmektedir.

Hukukun üstünlüğü, insan hak ve özgürlükler, sosyal adalet, ekonomik refah, ulusal bütünlüğün güçlendirilmesi ve insanlarımızın birbirine sevgi ve saygısı, demokrasi ilkelerinden soyutlandırılmış durumdadır. Ülkemizde de yargının tarafsız ve bağımsız olma ilkesi uzak bir ülke gerçeğidir. Adil bir yargı, adalet sisteminden  yoksun olması, insanımızın kendileri ile barışık olmamaları, yaşamlarında bir mutsuzluğun dibine düşme hissiyatıyla insan varlığını sürdürme ve yaşaması, o ülkedeki hukuksuzluğa tutulan aynanın yansımasıdır. Gelinen son nokta ise demokrasinin, Parlamenter sistemin, hukuk üstünlüğünün terk edildiği, şahıs sultasının hakim edilmeye çalışıldığı, gündeme kilitlenmiş ülke gerçeği söz konusudur.

Toplumda saygın, eğitimli bilgi birikime sahip, makam ve mevkiyi düşünmeyen, halkına ve sahip olduğu düşünceye hizmet etmeyi düşünen, doğruluk ve dürüstlük felsefesinden ayrılmayan ilkeli bir üye yapısına sahip CHP’de tam da bu dönemde yepyeni bir siyaset anlayışı geliştirerek, deneyimli kadroları ve örgütüyle Keşan örgütümüzün önünü açacak demokratik çözümleri partimiz içinde paylaşmalı, bunun içinde ivedilikle kendi düşünce ve inançlarını içtenlikle savunabilen, sosyal demokrat ideolojiye inanmış, özgüvenleri sağlam ve sağlıklı insanları yönetim kademelerine seçmek, sağlam ve sağlıklı bir yönetim yapısı oluşturmak temel amacımız olmalıdır.

Bu dönemde kişisel tavır, bireysel çıkarcı tutumlara yer yoktur. Gericilerin, ülkeyi sömürenlerin, Laik Cumhuriyetin ortadan kaldırıldığı, hak, hukuk ve işçi düşmanlarının bir araya geldiği şu zamanda, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine ve Atatürk devrimlerine inananların kendi aralarında kavgalarına ve kişisel çıkarları peşinden koşmalarına böyle bir dönemde yer yoktur. Tarih, olayları içinde yaşayanların niyetleri ile değil, varılan sonuçlarla değerlendirir.  Kendi kişisel çıkarları için inatla mücadele vermeye çalışanlar gün gelir sahip olduklarını da yitirmek zorunda kalacaklardır.

Örgütümüz adına gelecek ilçe başkanlığı seçimlerinde üyelerimiz ne yapayım da seçileyim fikri yerine, ne yapsam daha iyi hizmet sunarım şeklinde düşünmesi gerekiyor. Yönetim seçilecek arkadaşlarımız halkın derdiyle yakından ilgilenmeli, her anlarında yanlarında olmaya gayret etmelidir. Kadrolarımız, Bilgili, kültürlü, özüne ve sözüne güvenilir, bugün söylediği ile yarın söyleyeceği arasında 360 derece olmamalı, kararlı ve ilkeli dik bir duruş sergilemelidir. Ve son olarak örgütlerimiz güçlü olmalı, ayakları her zaman yere basmalı örgütündeki bütün üyelerle her zaman aynı mesafede ve sıcaklıkta olmalı, hepsini ayırmadan bir bütün olarak kabul etmeliyiz.

Saydıklarımız bütün bu özellikler CHP üyelerimizde var olan özelliklerin çoğunu oluşturmaktadır. Ülkemizin ve Keşan'ımızın geleceğine yön verecek yegane çalışkan ve dürüst halkına hesap veren kadrolar CHP örgütlerimizden çıkmaya devam edecektir. Yeter ki gelecek genç nesillere güvenelim ve onlara bu kutsal görevlerinde ışık olup parti çıkarları çerçevesinde yol gösterelim.”