30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde MHP Beyendik Belediye Başkan Adayı olan Murat Dinç, yazılı bir açıklama yaparak,  Belediye Başkanı Nuran Uslu’nun geçen hafta başında yerel basında yer alan sözlerini değerlendirerek çeşitli eleştirilerde bulundu.

Dinç’in açıklaması şöyle:

SADECE 4 OY FARKLA KAZANDI

“Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, Ankara’ya hareketinden önce yaptığı açıklamada; bazı görüşmelerde bulunacağını belirterek “Sağlık Bakanlığı’nda bir görüşmemiz olacak.” demiş. Dikkat ederseniz ‘Sağlık Bakanı Sayın Müezzinoğlu’ ile diyemiyor; bunun nedeni de hiç şüphe yok ki Sayın Bakanın gözünde Nuran Uslu’nun artık bitmiş olması ve eski ilgi ve alakanın kalmamış olmasıdır. Çünkü Sayın Müezzinoğlu’na seçimde 300 fark sözü veren Uslu, 390 taşıma seçmene rağmen seçimi 4 oy farkla zor kazanmıştır. Zaten Sayın Bakan da seçimden sonra gerçekleştirmiş olduğu Beyendik ziyaretlerinde Sayın Uslu’ya karşı sergilemiş olduğu tavırla bunu açıkça göstermiştir.

HALKIMIZI 10 YILDIR OYALIYOR

Sayın Uslu açıklamasının devamında da, “Düğün salonu ve belediye hizmet binası ile ilgili projelerimizde de yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz” demiş. Halkımızın da dikkatini çekmiştir ki, Sayın Uslu 10 yıldır her Ankara’ya gidişinde Düğün Salonu ve Belediye Hizmet Binası için temaslarda bulunuyor. Ancak ortada ne plan var ne bir proje. Halkımızı 10 yıldır “iktidar partisi gücünden yararlanacağız” lafları ile oyalıyor.

YENİ HİZMET BİNASI POLEMİĞİ

Her dönemi geçiştirecek bir vaat bulan Sayın Uslu, 3. Dönemin tekerlemesini de önceki gün ifade etti; “Yeni Belediye Binası TOKİ’ye mi olsun Kemal Unakıtan Stadyumu’nun yanına mı?” Bunu ifade ederken de, “TOKİ konutlarına da modern bir hizmet binası yakışmaz mı? Yakışır. Bina projemiz hazır. Ancak yer konusunda şu anda bir karar yok. Belki de Yeni Mahalle’ye yaparız. Kemal Unakıtan Spor Kompleksi etrafında proje için uygun alanlar

mevcut. Ancak TOKİ benim projem. Ben TOKİ’de yapılmasının daha güzel olacağını düşünüyorum” dedi.

HALKI DEĞİL KENDİ YATIRIMLARINI DÜŞÜNÜYOR 

Şimdi Yeni Mahalle sakinleri ve Beykent Mahallesi sakinleri de sanacak ki, başkan bizim mahallemizi daha çok önemsiyor. Sevgili Beyendikliler, sayın Uslu sizi düşündüğünden değil, kendi yatırımlarının değerinin artmasını düşünüyor. K.U. Stadyumu’nun yanında benzin istasyonu var ve belediye oraya gelirse ortak olduğu iddia edilen işletmenin değeri artacak. Beykent Mahallesine yapılırsa da gerek TOKİ konutlarında gerekse Saral Sitesindeki dairelerinin değeri artmış olacak.

GEÇMİŞE VE TARİHE SAHİP ÇIKILMALI

Ben, belediyenin mevcut yerinde olmasından yanayım. Belediye yanında Kanar ailesinin arsasının alınıp arsanın genişletilerek yeni bir bina yapılmasından yanayım. Beyendik orada kuruldu, 1969 yılında belediye orada kuruldu. Geçmişe ve tarihe sahip çıkmak gerekir.  Evet ben başkan seçilseydim belki Saral veya TOKİ konutlarında oturabilirdim ama belediyeyi mevcut yerine yapardım. Çünkü geçmişe ve değerlere sahip çıkılmasından yanayım.

KIZINI İŞE ALDI

Sayın Nuran Uslu zaten kızını ve kızının arkadaşını işe alarak Beykent Mahallesi’nde onlar için bir Belediye Şube Binası açtı. Halkımız orada işlemlerini yapabiliyor. Komple belediyeyi taşımak Aydoğan Mahallesi hatta Kemalpaşa Mahallesini unutulmaya terk etmek olur. Belki mevcut Düğün Salonunun olduğu yere iş merkezini de yıkarak belediye hizmet binası yapılabilirdi, ancak sayın Uslu, ilk belediye başkanımız Cemal Gülver’in hatırası olan iş merkezindeki dükkanları da sattığı için böyle bir projenin de önünü kapamış oldu.

MANTIK BUNUN NERESİNDE?

Sayın Uslu, gazetecilerin  “Hizmet binasının TOKİ’ye taşınması halinde belde merkezinde ikamet eden vatandaşların tepkisi nasıl olur?” sorusuna şu cevabı vermiş;  “Biz tepkiye göre değil, mantığa göre iş yapıyoruz.” Mantık bunun neresinde? Ya da hangi mantıkla hareket ediyor merak ettim doğrusu. Söylediği gibi Beyendik’in büyümesi ve gelişmesi için mi yoksa Kendi yatırımlarının değerini arttırma mantığına göre mi yapıyor.  Hatta belediye binasını TOKİ’ye, Düğün Salonunu da Stadyumun yanına, yani benzin istasyonunun yanına yaparsa hiç şaşırmamak lazım. Çünkü akıllı yatırımcılık bunu gerektirir; tüm mallarının değerini katlamış olacak.

BİRİNCİ SINIF ARAZİLERİMİZİ DAHA NE KADAR YOK EDECEĞİZ?

Sayın Uslu, açıklamasının sonunda, “İmar ile ilgili çalışmalar sürüyor, Beyendik’in nüfusunu 10 binlere taşıyacağız”  demiş. Ben buradan sormak istiyorum; birinci sınıf arazileri daha nereye kadar yok edeceğiz. Tarım Bakanlığı yetkililerine şaşıyorum; neden Trakya çapındaki bu verimli toprakların yok oluşuna seyirci kalıp sahip çıkmıyorlar. Beyendik’in nüfusu 10 bin olursa ne olacak? Beyendik’in altyapısı buna uygun mu? Bu nüfusu taşır mı? Mimar, mühendislerle, şehir bilimcilerle, sosyal bilimcilerle bunu konuşmadan “ben yaptım oldu” mantığı ile hareket etmek ne kadar doğru?

TARİH HER ŞEYİ YAZIYOR

Sen önce TOKİ’deki sakinlerin mevcut sorunlarını çöz. TOKİ gece kapkaranlık. Giren çıkan belli değil.  Saral City gibi bir giriş kapısı yapılmalı. Keşan’daki bonzai, yani uyuşturucu batağı TOKİ’ye, Beyendik’e sıçramış.  Sen 3 bin nüfuslu Beyendik’e adam gibi hizmet veremiyorsun 10 bin, 15 bin nüfusa çıksan ne olur. Daha büyük sorunlar, daha çıkmaz sosyal yaralar ortaya çıkacak. Beyendik 81 vilayetten insanı ev sahibi yapmakla mükellef değil. Beyendik’in bir kapasitesi var ve bu kapasiteyi aşmak sosyal sıkıntıları beraberinde getirir. Sonuç olarak; Beyendik’in geleceği bir kişinin kendi gelecek hesaplarına göre inşa edilmemeli. Tarih her şeyi yazıyor ve tarih hata yapanları affetmez.”