Sonay CAN

Geçen hafta içerisinde Ankara’da AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı görevine getirilen, eski Belediye Başkanı Adayı Mustafa Mercan, dün yaptığı değerlendirmede, nasıl bir yönetim sergileyeceğini açıkladı.

Mercan, dün, Mercan Garaj’da gerçekleştirilen ve saat 12.00 sıralarında, basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını cevaplandırdı.  

“GÖREVİN BANA VERİLMESİ, ŞAHSIMI GURURLANDIRDI”

AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı’na getirilmesinden dolayı onur ve gurur duyduğunu kaydeden Mustafa Mercan, parti içinde birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını belirterek şöyle dedi: “Yeni dönem, partimiz, üyelerimiz ve Keşanlılar için hayırlı olsun. Türkiye’de güçlü hizmetlere adım atmış partimiz, Keşan’da da ciddi yatırımlara imza atan, bölgemizi yakından takip eden ve son yerel seçimlerde de halkın büyük ölçüde teveccühünü kazanmış, her bakımdan büyük bir partidir. Bu geçiş sürecinde yani Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Keşan İlçe Başkanlığı görevinin bana verilmesi, şahsımı gururlandırdı ve onurlandırdı. Ancak, aynı zamanda, bir o kadar da sorumluluk yükledi. Partimin büyüyüp gelişmesinde katkı sağlayan, tuğla üzerine bir tuğla koyan, bugüne kadar görev yapan bütün yönetimlere teşekkür ederim. Hepsinden de istifade etmek niyetindeyim.

“KEŞAN’IN FOTOĞRAFI ELİMİZDE”

Yerel yönetim seçimleri sırasında Keşan’da pek çok çalışma gerçekleştirdiklerine değinen Mercan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bundan sonra yeni bir sayfa, yeni bir soluk, siyasette de yeni atılımlar yapmak niyetindeyiz. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi olduğu gibi Mustafa Mercan ve arkadaşlarının da mutlaka farklı bir anlayışları olacaktır. Bunun ölçülerini, yerel seçimde gösterdiğimi sanıyorum. Yerel seçim sürecinin, bir yıl öncesinden çok ciddi bir çalışma sergiledik. Binlerce evi ziyaret ettik. Toplantılara katıldık, doneler topladık. Kısaca Keşan’ın fotoğrafı elimizde. Keşan’ı çok iyi bilen bir ekiple hareket edeceğim. Bilgiler henüz daha çok taze. Keşan’ın bütün sıkıntılarını biliyoruz. Sadece yerel yönetimle didişen bir yönetim olmayacağız. Takip eden, yardımcı olan, gerekli anlayışı gösteren bir yapımız olacak. Koşan ve terleyen bir ilçe teşkilatı ve başkanı olmak niyetindeyim. Bunu da hizmet, insan, Keşan ve bölge merkezli olarak yapacağım.”

“KEŞAN’DA DEĞİŞİK BİR ANLAYIŞI VE YAPIYI SOLUKLANDIRACAĞIZ”

Güçlü bir iktidarın yapısını Keşan’a uyarlamak istediğinin altını çizen Mustafa Mercan, “Biz Keşanlı olduğumuzu unutmayacağız. Kaliteli bir siyaset yürüteceğiz. Hemşerilik hukukunu ön plana çıkaracağız. 4 önemli şeyi hayata geçirmek için çalışacağız. Siyasete zarafeti, hizmete adaleti, yalan politikaya hakikati ve bürokrasiye de cesareti getirmek istiyoruz. Taşlar yerine oturacak ve güzel hizmetler yapılacak. Güçlü iktidarın yapısını Keşan’a aktarmak için halkın içinde olacağız. Keşan’da değişik bir anlayışı ve yapıyı soluklandıracağız. Keşan kazanacak. Eski yeni bütün yönetimlerden destek alacağız. Herkesi kucaklayacağız.”  dedi.

“TRİBÜNE OYNAMAYAN BİR İLÇE BAŞKANI OLACAĞIM”

Yönetim kurulunu açıkladıktan sonra, eski ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerinden faydalanmak istediğini açıklayan Mercan, “Yeni yönetimimi oluşturunca ilk önce eski ilçe başkanlarımdan istifade edeceğim. Yine sahada ve her organizasyonda görev alan bir ilçe başkanı olacağım. Yerel yönetimi de takip edeceğiz. Hizmetlerimizin de takipçisi olacağız ama kesinlikle polemik altına girmeyeceğim. Tribüne oynamadan, tartışmadan, gerçek anlamda risk alan ve inisiyatif kullanan bir ilçe başkanı olacağım. Eski ilçe başkanım da hep katkı verecek. Prensipleri olan bir ekip kurmayı düşünüyoruz. Bizim, güçlü bir belediye meclis grubumuz var. İl başkanımız, koordinatör milletvekilimiz ve bakanımızla güçlü ilişkilerimiz var biz hep bunları değerlendireceğiz. Üzerimizde 14 bin oyun sorumluluğu var. Siyasetin soğuk ve kötü taraflarından uzak keyifli bir yönetim olacağız.”  şeklinde görüş bildirdi.

ÖNCELİKLİ HEDEFİM İLÇE BAŞKANLIĞI”

Mustafa Mercan, sözlerinin sonunda, gazetecilerin, “Daha önceki açıklamalarınızda, milletvekili adayı olacağınızı açıklamıştınız. Şimdi ilçe başkanı seçilince bu süreç nasıl işleyecek?” şeklindeki sorusunu yanıtladı. Mercan, önceliğin değiştiğini, kendisine ilçe başkanlığı görevi verildiği için  bu görevi sürdüreceğini, milletvekilliği adaylığının ise söz konusu olmadığını söyledi.