MHP (Milliyetçi Hareket Partisi), 1 Kasım’da gerçekleştirilecek olan erken genel seçimler nedeniyle, dün Keşan’da bir dizi ziyarette bulundu.

MHP Edirne İl Başkanı Hakan Özkan, İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Şimşek, Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege ve yönetim Kurulu üyeleri, Keşan Belediye Meclisi’nin MHP’li Üyesi Süleyman Eren, MHP Edirne Milletvekili Adayları Dr. Gürsel Şimşek, Hüseyin Ülker ve Nehir Çakır’dan ve eski il başkanlarından oluşan heyet ilk olarak Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’ni ziyaret etti.

Saat 11.00 sıralarında Ali Paşa Halk Çarşısı’nın 2. Katında bulunan dernek binasına gelen MHP heyetini, burada Dernek Başkanı Kadir Uzun,  yönetim kurulu üyeleri ve bazı köy muhtarları karşıladı.

İlk olarak gerçekleştirdikleri ziyaret hakkında bilgi veren MHP Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege, şunları söyledi: “7 Haziran seçimlerinin ardından yeniden sıkıştırılmış bir seçim daha yaşayacağız. Bununla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Bir önceki dönemde halkımız teveccüh gösterdi ancak sandıkta karşılığını alamadık. Yeniden milletimizin karşısına çıkıyoruz.” dedi.

ŞİMŞEK: MİLLETİMİZ KENDİ İÇİNDEN ÇIKAN ADAYLARA SAHİP ÇIKMALI

Daha sonra söz alan Dr. Gürsel Şimşek, ziyarete zaman ayıran muhtarlara teşekkür ederek, “Ülkemizin içerisinde bulunduğu şartlarda sizler de siyasetin içerisinde, ülkenin sorunlara müdahil olarak sizi temsil edecek insanları tanımak açısından önemli bir toplantıyı gerçekleştiriyoruz. MHP olarak Edirne’de Başarlı olmak için mücadele veriyoruz. 7 Haziran’da Edirne’de beklediğimiz sonucu alamadık. Edirne’de yıllardan beri CHP ve AKP hüküm sürmektedir. Bu iktidarların Edirne’mize fazla bir şey getirmediklerinden dolayı insanlarımız göç etmek zorunda kaldı. Bu nedenle Edirne’nin milletvekili sayısı düştü. Böyle olunca Edirne’de daha çok çalışarak 2. parti olarak milletvekili almak söz konusu oldu. Oy verecek taban çok önemli. Milletin bizi takdir etmesi gerektir. Bölgemiz kendi içerisinden çıkan adaylara sahip çıkmalı” dedi.

MİLLETİMDEN OY İSTİYORUM

Sözlerinin devamında aralıksız bir şekilde 30 yıldır tarımla uğraştığını ifade eden Şimşek, şunları söyledi: “1,70 TL’ye ürettiğimiz çeltiğimiz 1,60 TL’ye satmak zorunda kalıyoruz. Aynı ayçiçeğinde olduğu gibi. Çiftçi yok edilen kesim oluyor. 7 Haziran’dan sonra memlekette hükümet kurulamadı. Kurulamayınca yeni bir seçim söz konusu oldu. Yeniden karşınızdayız. Ülkemiz zor günler geçiriyor. Çözüm süreci diye önümüze konulan mesele aslında ülkenin bölünmesine doğru giden bir süreçmiş. MHP terörün masada çözülemeyeceğini yıllardır söylüyordu. Devletin meşru gücünü kullanarak terörün kökünü kazımakla biter. Bu seçimde milletimizi aydınlatmaya çalışıyoruz. Ben de milletimden oy istiyorum. Üreticiyim ve sizi orada en doğru şekilde temsil edecek kişi benim. Çiftçiyi savunan olmadan Edirne insanımız rahat göremez. AKP aday değiştirdi. Koyduğu aday Trakya Birlik’in yönetim kurulu başkanı. Birliğin yönetim kurulu başkanlığına gelişi şaibeli. Çünkü seçilerek gelmiş biri değil. Olmadığı halde zorla ve iktidar baskısıyla yukarıdakiler gibi işgal ediyor. Bugün AKP’nin 1. sıra adayı. Bu adam Trakya Birlik’in başkanıyken çiftçinin hakkını korumadı. İlk defa onun döneminde ziraat odaları ve çiftçiler tarafından Birlik kapısının önüne siyah çelenk kondu. Resmen çiftçinin hakkını sanayicilere peşkeş çekmekte. Çiftçinin ayçiçeğini belki de 2 TL’ye satacaktı. Aynı olayı bundan iki sene önce yaptı. Edirne’ye zararı 80 milyon TL. Türkiye’ye ise 400 milyon TL. Bugün Trakya’da ayçiçeği çiftçisine çok büyük zarar yazmışlardır. Ben de çeltik ekiyorum. Maliyeti 1,70 TL. Bakan Müezzinoğlu olduğu zaman da bunu anlattım. Ama dinlemiyorlar. İşleri gücü ithalatla Türkiye’ye gıda maddesi sokmak. Öte yandan geldiğimiz noktada 20 Temmuz’dan sonra 150 tane polis ve askerimiz şehit oldu, 150’yi geçit sivil vatandaşımız terör hadisesiyle hayatını kaybetti. Bundan ders çıkarmamız lazım. Bu ülke AKP iktidarı tarafından iyi yönetilmiyor. Bunun farkına varmamız gerekiyor. CHP ise ne yazık ki PKK’nın elinden tutuyor. AKP, PKK’nın elinden tutup bugüne getirdi. Şimdi PKK’nın elinden tutmaya gerek yok. MHP adayları olarak oy talep ediyoruz. Bizi destekleyin. Size ihtiyacımız var. Bu millet için sevdalıyız.”

UZUN: MHP’NİN MUHTARLARA VERDİĞİ ÖNEMİN FARKINDAYIZ

Gürsel Şimşek’in ardından söz alan Kadir Uzun, ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şu şekilde konuştu: “MHP teşkilatının muhtarlara verdiği önemin farkındayız. Her şey ülkemiz için. Hayırlı olsun. MHP’nin adaylarına başarılar diliyorum.” Ziyaret sohbet şekilde devam etti.

KEŞAN ZİRAAT ODASI ZİYARETİ

MHP’li heyet saat 12.00 sıralarında Keşan Ziraat Odası’na gelirken, Oda Başkanı Hasan Şen ve yönetim kurulu üyelerince karşılandı. 

ŞEN: CANI GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUZ

Ziyarette ilk olarak söz alan Şen, “Hoş geldiniz, hayırlı olsun. İnşallah bu sefer muvaffak olursunuz. Gönül sizi milletvekili olarak görmek ister. Biz de içimizden çıkan insanları değerlendirip bizi oralarda temsil etmesini cani gönülden istiyoruz ve temenni ediyoruz. İnşallah seçilirsiniz ve bizleri işi bilerek temsil edersiniz.” dedi.

Ziyaret Gürsel Şimşek’in konuşmasıyla devam etti.

SEÇİLİRSEM, SENEYE AYÇİÇEĞİNİN 2 LİRANIN ALTINDA SATILMASINA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİM

Şimşek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Çiftçilerin içinden çıkan ve gerçek bir çiftçi temsilcisi olarak milletvekili seçilmeyi çok istiyorum. Son hasat dönemleri bizim için hiç iyi geçmiyor. Maalesef alın terimizin karşılığını alamıyoruz. Çiftçinin bu işi hangi zor şartlarda yaptığını bilen ve bunu kanıksamış kişilerin işin başında olması gerekiyor. Yoksa bunu kanıksamadığı zaman buğdayımızı 65 kuruşa, ayçiçeğini bin 450 liraya, çeltiğimizi bin 500 liraya sattırıyorlar. Eğer bugün ben milletvekili olsaydım veya 1 Kasım seçimlerinde olursam önümüzdeki yıl ayçiçeğinin 2 liranın altında satılmasına asla müsaade etmeyecek şekilde büyük bir mücadele veririm. Yani ayçiçeği 2 lira ve üzerinde olmalı. Çeltik fiyatları da bugün 2,5 liranın üzerinde olmalı. Buğday fiyatı 1 liranın üzerinde olmadığı zaman çiftçi para kazanamaz. Bunları yapmak kolay, Türkiye’de katrilyonları bulan yolsuzluklar var. Ama çiftçiye 1 kuruşluk desteği çok görüyorlar. İşte yıllardan beri buğdaya 5 kuruş, 25-30 kuruş ayçiçeği desteği, 10 kuruş çeltik desteği ile bu iş yürümüyor. Allah nasip ederse inşallah milletvekili olma şansımız olursa, çiftçinin içinden çıkmış, onların sorunlarını bilen ve sadece hasat dönemi gelirken değil, bütün bir yıl boyunca ayrıca onlar üretirken oluşacak olan piyasalar için ne gibi tedbirler alınması gerektiği konusunda fikirler üretip uygulamaya, yürürlüğe koyma anlamında gerekli olan çalışmaların içinde olacağım. İnşallah çiftçi temsilcisi bir milletvekilini buradan sizlerin sayesinde Ankara’ya göndereceksiniz.”  Konuşmaların ardından ziyaret bir süre daha devam etti.

ESNAF ODALARI ZİYARETİ

MHP’liler daha sonra Keşan’da faaliyet esnaf odalarını ziyaret etti.

Ziyarette Keşan’daki esnaf odaları başkanları adına söz alan Keşan Kahveci Lokantacı ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, “MHP’li adaylara 1 Kasım’da yapılacak olan genel seçimlerde başarılar diliyoruz.” dedi.

ESNAFA BİR UMUT IŞIĞI OLMAK İÇİN BURADAYIZ

Çakmak’ın ardından söz alan Şimşek, “Güler yüzlü karşılamadan dolayı teşekkür ediyoruz. Bu kadar ekonomik sıkıntıların olduğu süreçte bu kadar güler yüzlerin olması Türk insanının her şeye rağmen ileriye umutla baktığını gösteriyor. Biz de bir umut ışığı olmak için buradayız. Esnaflarımızın ne durumda olduğunu çok iyi tahmin edebiliyoruz. Ülkede bir huzur ve güven ortamı kayboldu.” diye konuştu.

GÜRSEL ŞİMŞEK: SON HASAT DÖNEMLERİ BİZİM İÇİN HİÇ İYİ GEÇMİYOR

“Çiftçilerin içinden çıkan ve gerçek bir çiftçi temsilcisi olarak ben de milletvekili seçilmeyi çok istiyorum.  Bu son hasat dönemleri bizim için hiç iyi geçmiyor. Maalesef alın terimizin karşılığını alamıyoruz. Çiftçinin bu işi hangi zor şartlarda yaptığını bilen ve bunu kanıksamış kişilerin işin başında olması gerekiyor.  Yoksa bunu kanıksamadığı zaman buğdayımızı 65 kuruşa, ayçiçeğini bin 450 liraya, çeltiğimizi bin 500 liraya sattırıyorlar. Eğer bugün ben milletvekili olsaydım veya 1 Kasım seçimlerinde olursam önümüzdeki yıl ayçiçeğinin 2 liranın altında satılmasına asla müsaade etmeyecek şekilde büyük bir mücadele veririm. Yani ayçiçeği 2 lira ve üzerinde olmalı. Çeltik fiyatları da bugün 2,5 liranın üzerinde olmalı. Buğday fiyatı 1 liranın üzerinde olmadığı zaman çiftçi para kazanamaz.  Bunları yapmak kolay, Türkiye’de katrilyonları bulan yolsuzluklar var. Ama çiftçiye 1 kuruşluk desteği çok görüyorlar.  İşte yıllardan beri buğdaya 5 kuruş, 25-30 kuruş ayçiçeği desteği, 10 kuruş çeltik desteği ile bu iş yürümüyor.  Allah nasip ederse inşallah milletvekili olma şansımız olursa, çiftçinin içinden çıkmış, onların sorunlarını bilen ve sadece hasat dönemi gelirken değil, bütün bir yıl boyunca ayrıca onlar üretirken oluşacak olan piyasalar için ne gibi tedbirler alınması gerektiği konusunda fikirler üretip uygulamaya, yürürlüğe koyma anlamında gerekli olan çalışmaların içinde olacağım.  İnşallah çiftçi temsilcisi bir milletvekilini buradan sizlerin sayesinde Ankara’ya göndereceksiniz.”