MHP Edirne İl Teşkilatı, 8’inci İl Başkanlığı Kongresi’ni 21 Mayıs 2017 Pazar günü yapıldı. Kongre’de tek listenin katıldığı seçimlerde mevcut İl Başkanı Hakan Özkan, tekrar İl Başkanlığı görevine seçildi. Kongre’ye 600 delege katıldı. Kongre, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) toplantı salonunda gerçekleştirildi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kongre başladı. Kongre Başkanlık Divanı seçimi yapıldı. Oybirliğiyle kabul edilen Divan’da MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, MHP Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege, MHP Uzunköprü İlçe Başkanı Ayhan Yeni, MHP Edirne İl Sekreteri Arzu Enginar ve Yılmaz Gökçe yer aldılar. Divan’ın seçilmesinin ardından Divan Başkanı MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, açılış konuşması yaparak Genel Kurulu selamladı. Aksu’nun Genel Kurul selamlama konuşmasının ardından Kongre’de, faaliyet raporu okunarak Genel Kurul tarafından oybirliği ile ibra edildi. Faaliyet raporunun ibra edilmesinin ardından gündemde mali raporlar okunarak oybirliği ile ibra edildi. Mali raporların okunmasının ardından MHP Edirne İl Başkanı Hakan Özkan, Kongre konuşmasını yaptı. Özkan, konuşmasında geçen dönemde de İl Başkanlığı’na tek liste ile aday olduklarını ve seçildiklerini söyleyerek: “Bu dönem de nasip oldu ve yine aday olduk. MHP Edirne İl Başkanlığı, 1989’da kurulduğu günden beri teşkilatın her kademesinde görev almış bir arkadaşınızım. İnşallah önümüzdeki dönem daha güzel çalışmalar yaparak ülkemize hizmet etmek arzusundayız. Geçen dönem arzu ettiğimiz çalışmaları yapamadık. Çünkü 2 tane genel seçim peş peşe geldi. Daha sonrasında da Teşkilat içerisinde yaşanan huzursuzluklar ve referandum derken düşündüklerimizi gerçekleştiremedik. İnşallah bu dönem nasip olur Güzel bir teşkilatlanma ile Serhad şehri Edirne’mize 3 hilalli bayrağı asmak inşallah bizlere nasip olur” dedi.

MHP’nin iyi anlaşılamadığını dile getiren Özkan: “Geriye dönük takip ettiğimizde doğruyu bulacağız ama maalesef geriden gelen gelişmeleri iyi yorumlayamadığımız için bugünü de yorumlamakta sıkıntı yapıyoruz. MHP neden ‘evet’ dedi? Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesi tartışılıyordu, ne çabuk unuttuk? MHP Genel Başkanı 7 Haziran seçimlerinde çıkıp ne dedi? ‘Aynı şeyi düşünen bu 3 siyasi parti koalisyon kursunlar, biz muhalefet yapacağız’ dedi. Neyi düşünüyorlardı? Anayasanın ilk 4 maddesini anayasadan çıkarmak, Türklüğü anayasadan çıkarmak, tek dilli hayattan çok dilli hayata geçmek, Türkiye’nin federatif bir yapıya dönüştürülmesi. Arzu edilen bunlardı. MHP bunlara ‘hayır’ dedi. Bunlara yeminimiz var. Bedeli ne olursa olsun ülkücüler ödemeye hazırdır. MHP, bu tartışmaların yaşandığı dönemde inisiyatif almış, bu yanlıştan Türkiye’yi yönetenleri döndürmüş ve bu tartışmalı meseleler ortadan kaldırılmış, anayasanın ilk 4 maddesi garanti altına alınmış, Türklük anayasadan çıkarılamamış, tek dil muhafaza edilmiş. Bunların altına, dün bunları değiştireceğini söyleyenler MHP’nin zorlaması ile imza atmış. Bu çok önemli bir husustur. MHP, devlet ve millet söz konusu olduğunda ‘yeminimiz var’ diyor. Bu yemin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesidir. Bundan asla taviz vermeyeceğiz, vermedik” dedi.

Özkan’ın konuşmasından sonra Divan Başkanı ve MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Kongre’ye yolladığı mesajı okudu. Bahçeli’nin mesajının ardından Kongre’de Divan Başkanı Aksu, seçime tek listenin katılacağını açıkladı. Listede şu isimler yer aldı: “MHP Edirne İl Başkanlığı İl Başkan Adayı Hakan Özkan. Yönetim Kurulu Asil Listesi; Süleyman Ferhatoğlu, Zakir Topdur, İsmail Demirhan, Hüseyin Usta, Celal Oksaş, Hakkı Uz, Hüseyin Akkaya, Gülcan Elkut, Semra Çule, Ahmet Biçer, Zeki Yorulmaz, Şeref Hasır, Zennur Ağa, Nehir Çakar, Davut Topalova, Fatih Avukat, Necmi Kocaman, Okan Birkan, Bülent Polat, Muhsin Han. Yönetim Kurulu Yedek Listesi; İzzet Baybüre, Cengiz Çakmak, Levent Yahşibeyli, Tarık Aykız, Yıldıray Özel, Mehmet Ali Kerez, Hüseyin Kara, Ahmet Kütle, Necip Gürgel, Volkan Kıyım, Kasım Akbulut, Recep Günaydın, İsmet Demir, Gökhan İnzibat, Ayhan Cezayir, Muharrem Öz, Celali Tantini, İsmail Kutlu, Levent Öztürk, Zafer Al. İl Disiplin Kurulu Asil Listesi; Cahit Karadaş, Murat Bayraktar, Urcan Çetin, Ali Orhan Gözler, Tahir Altın, Sefer Albayrak, Mustafa Öztepe. İl Disiplin Kurulu Yedek Listesi; İsmail Kayıcı, Mehmet Özkan, Erol Kerez, Ayhan Tuncay, Özcan Arslan, Yıldıray Erkol, Olgun Çalışkanız. Kurultay Delegeleri Asil Listesi; Hakan Özkan, Sami Arda, Erkan Gege, Zakir Topdur, Halil Çavuş, Mehmet Aktaş. Kurultay Delegeleri Yedek Listesi; Ahmet Karagülle, Ahmet Durmaz, Nevzat Gülkaynak, Zafer Bahşi, Hüseyin Ülker, Seçkin Yörük.” Listenin açıklanmasının ardından Kongre’de 48 yıldır MHP’de görev alan Yılmaz Gökçe’ye MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu plaket takdim etti. Töreninin ardından Kongre’de seçimlere geçildi. Tek listeli seçimlerde mevcut başkan Hakan Özkan tekrar MHP Edirne İl Başkanı seçildi.