MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Keşan İlçe Teşkilatı Başkanı Erkan Gege, dün düzenlediği basın toplantısında, ülke genelinde yaşanan terör olaylarına dair değerlendirmelerde bulundu ve bugün gerçekleştirecekleri aday tanıtım toplantısına tüm Keşanlıları davet etti.

 1 Kasım’da yapılacak olan milletvekili seçimlerine yaklaşık 15 gün kaldığını belirten Gege, “Sıkıştırılmış bir seçim. 14 Ekim 2015 Çarşamba günü Keşanspor Düğün Salonu’nda saat 20.00’de Edirne Milletvekili adaylarımızı tanıtacağız. Bu toplantımıza tüm partililerimizi ve Keşan halkını davet ediyoruz. Edirne’de hiç olmadık bir şekilde daha önceden il başkanlığı görevini yapmış 7 arkadaşımız bu toplantıya katılacak. Bu seçimde hep beraber hareket ediyoruz.  Halkımıza, kenetlenmiş bir vaziyette olduğumuzun mesajını vereceğiz. Gün içerisinde de ziyaretlerde bulunacağız. Seçimlerin tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

MİLLİ KALMIŞ TEK PARTİYİZ

Bu seçimde de Edirne’deki hedeflerinin yüksek olduğunu dile getiren Erkan Gege, “En azından 1 vekil çıkarmak. Geçen dönem çok iyi bir kampanya yürüttük. Rehavete düştük. Kesinlikle 1 vekil Ankara’ya göndeririz diyorduk ancak kısmet olmadı. Bize olan sempati sandığa yansımadı. 7 Haziran’dan beri geldiğimiz süreç ortada. Bu ülkede milli kalmış tek parti MHP’dir. Atatürk ilke ve inkılâplarından ödün vermemiş, milli duygularından öndün vermeden kalabilen tek parti MHP’dir. İnsanlarımızın 7 Haziran’daki tercihlerine saygılıyız ama hiç olmadı MHP’ye 1 Kasım’da oylarını vermelerini talep ediyoruz. Bu kötü gidişe dur diyebilecek tek parti MHP’dir. Halkımız, 1 Kasım’da mutlaka oylarını kullansınlar. İnsanları sandıktan soğuttular. Siyasetin nezaketi bitti. Kavga, hakaret… İnsanlar bunları gördükçe siyasetten uzaklaşıyor. Korkarım vatandaş bu dönem sandığı da gitmeyecek. Hangi siyasi görüşten olursa olsun sandığa giderek oylarını kullansınlar” diye konuştu.

MEMLEKETİMİZ NEREYE GİDİYOR?

Ülke genelinde yaşanan terör olaylarının 1 Kasım seçimleri sonrasında sona ermesi temennisinde bulunan Erkan Gege, sözlerini şöyle sürdürdü: “7 Haziran’dan bugüne çok büyük acılar yaşadık. İnşallah bunlar son olur. Tek başına hükümet olamayan zihniyet seçimle son bir hamle daha yapmak istedi. Kaybedeceği bir şey yok. En kötü ihtimalle 200 vekil ile hükümetin bir kanadında olacağını düşünüyor. Bir hamle daha yaparak tek başına hükümeti denemek istedi. ‘MHP her şeye karşı çıkmış, CHP ile şartları uymamış’ gibi söylemlere inanmıyorum. Bunlar 45 günlük sürecin tamamlanmasıydı. Parti liderlerimiz koalisyon hükümeti kurulması yönünde teklif olmadığını basına açıkladılar. Geçici hükümet kurularak direk seçimlere gidiliyor. 7 Haziran ile 1 Kasım arasında meydana gelen olaylar 600-700 vatandaşımızın hayatlarına mal oldu. Bunun açıklaması yetkililer tarafından yapılamıyor. Terör tekrardan neden hortladı? Bir sebebi de yok. HDP 80 vekille meclise girmiş ve siyasi açıdan güç kazanmış. Beklentisi ne? Diğer yandan barış yürüyüşleri, patlayan bombalar, 100’e yakın vatandaşımızın can vermesi… Türkiye’nin başkentinde 100’e yakın insanın ölmesi, 300 kişinin yaralanması… ‘Güvenlik zafiyeti var mı?’ sorusuna karşılık gülerek ‘Güvenlik zafiyeti yok’ diyen bir bakan. Memleketimiz nereye gidiyor şaşkınlıkla izliyorum. İnşallah1 Kasım seçimleri kötü günlerin durmasına vesile olur.”