Milliyetçi Hareket Partisi’nin 1 Kasım Pazar günü yapılacak genel seçimler için seçmenin karşısına çıkardığı Edirne Milletvekili adaylarının Keşanlılara tanıtım toplantısı geçen Çarşamba akşamı Keşanspor Düğün Salonu’nda 200 kişiyi aşan ve coşkulu bir katılımla gerçekleştirildi.

Saat 20.30’da MHP Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege’nin açış konuşmasıyla başlayan toplantıya, MHP Edirne İl Başkanı Hakan Özkan, MHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Şimşek, bazı kadın kolları üyeleri, eski il başkanları, MHP Keşan eski ilçe başkanları, MHP Keşan Belediye Meclis üyesi Süleyman Eren ve partililer katıldı.

GEGE: VEBAL AKP HÜKÜMETİNİN

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın salonda bulunanlar tarafından coşkulu bir şekilde söylenmesi ile başlayan gecede, ilk olarak konuşan Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege, Türk Milliyetçileri’ni Edirne’de güçlü kılmak istediklerini kaydederek, Bölücü terör örgütünün 7 Haziran seçimlerinden sonra tekrar eylemlerine başladığını ve yüzlerce şehit verildiğini belirtti.  Gege,Bunun sorumluluğu ve vebali AKP hükümetinindir” dedi.

ÖZKAN: YARGI ÖNÜNE ÇIKIP HESAP VERECEKLER

Gege, konuşmasını tamamlamasının ardından MHP Edirne İl Başkanı Hakan Özkan kürsüye davet etti. 7 Haziran seçimlerinde başarılı bir seçim çalışması yürüttüklerini,  254 köyün tamamını gezip partilerinin bugüne kadar Edirne’de aldığı en yüksek oy oranına kavuşturduklarını ancak aldıkları 42 bin oyun milletvekili çıkarmalarına yetmediğini kaydeden Özkan, 1 Kasım seçimlerinde eski il başkanları, eski belediye başkan adayları, eski ilçe başkanları, eski yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ve birlik beraberlik içersinde çalışma yürütüleceğini, bu kez mutlaka başarılı olacaklarını söyledi. Özkan, 7 Haziran seçimlerinden sonra yapılan koalisyon görüşmelerinden bir sonuç çıkmamasına ilişkin olarak AKP’nin yandaş televizyon kanalları ve basın yayın organları ile Türkiye’de bir algı yönetimi oluşturmaya çalıştığını da ifade ederek, “MHP iktidarında yargı önüne çıkıp hesap verecekler” dedi.

Toplantı, daha önceki dönemlerde MHP Edirne İl başkanlığı yapan Ömer Demir, Muzaffer Doğan, Mehmet Tolga Akalın ve Edirne eski belediye başkan adayı Orhan Çakırlar’ın yaptıkları konuşmalar ile devam etti.

Daha sonra aday tanıtımına geçildi. İlk olarak üçüncü sıra Milletvekili adayı Nehir Çakar kürsüye gelerek kendisini tanıttı. Milletvekili adaylarının oldukça heyecanlı olduğu gözlendi. Çakar, “Hedefimiz Edirne’den en az 1 milletvekili çıkarmak.” dedi.

ÜLKER: TÜRKÜM, TÜRK DEDİ

İkinci sıra Milletvekili adayı Hüseyin Ülker, çok heyecanlı olduğunu belirterek başladığı konuşmasında öncelikle Ülkü Ocakları’na mensup gençleri salonda görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.  2015 Nobel Kimya ödülünü alan Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın Ülkü Ocakları’nda yetiştiğini ve kendisine Arap mı, Kürt müsün? diye soran bir yabancı gazeteciye “Türk’üm Türk”  dediğini vurgulayan Ülker, sözlerinin devamında Keşan, Uzunköprü ve Havsa’da yaşayan esnafın, çiftçinin, gençlerin yaşadığı sorunlara ilişkin tespitlerini anlattı. Ülker,  bu sorunların üstesinden gelinmesi için gerekiyorsa emanet de olsa 1 Kasım seçimlerinde oyların mutlaka MHP çatısı altında birleştirilmesini istedi.

ŞİMŞEK: BÖLGEMİZDE EKONOMİK TERÖR VAR

Kürsüye son olarak MHP Edirne 1 sıra Milletvekili adayı Gürsel Şimşek geldi. Şimşek,  2002 yılından bu yana milletvekili seçimlerinde aday olduğunu, bir kez daha birinci sıra adayı gösterildiğini belirterek, bundan da gurur duyduğunu söyledi. 7 Haziran seçimlerinde Edirne’de alınan oyların hafife alınmaması gerektiğini belirten Şimşek,7 Haziran seçimlerinde çok çalışmamıza rağmen beklediğimiz sonucu alamadık. Edirne halkının kararını saygıyla karşıladık. Küsmedik kırılmadık. Şevkimiz heyecanımız asla kırılmadı. Doğuda, Güney Doğu’da silahlı, bizim bölgemizde de 10 yıldır ekonomik terör uygulanıyor.  Trakya Birlik yönetimi tarafından değerinden çok düşük açıklanan ayçiçeği fiyatı nedeniyle Edirne’de çiftçinin zararı tam 60 milyon lira” diye konuştu. Bölgemizde uygulamaya konan ekonomik terör nedeniyle çiftçilerin her geçen yıl fakirleştiğini ve tarlasını ekemez hale getirildiğini de savunan Şimşek,  Edirne’de 54 bin, Keşan’da ise 38 bin dekar arazinin el değiştirdiğini ve bu arazileri de yabancı şirketlerin Türk ortakları tarafından alındığının altını çizdi.

Daha sonra MHP Edirne İl Başkanı Hakan Özkan, Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege, Belediye Meclis üyesi Süleyman Eren, eski il başkanları ve yönetim kurulu üyeleri kürsüye çıkarak hep birlikte fotoğraf çektirdi.

Ülkü Ocakları üyesi gençler de toplantı çıkışı Tekel Meydanı’nda tekbir getirerek ve çeşitli sloganlar atarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.