CHP Beyendik Belediye Başkan Adayı

Örnek, seçim sürecini değerlendirdi:

 

“CHP seçimi değil; Beyendik

geleceğini kaybetmiştir”

 

 

 

30 Mart Yerel Seçimleri’nde Keşan’ın Beyendik Beldesi’nde CHP’den Belediye Başkan Adayı olan Muhammet Örnek, seçim sürecine ilişkin değerlendirmeler içeren bir yazılı açıklama yaptı.

Örnek’in açıklaması şöyle:

“30 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimler benim ve partim adına istediğimiz şekilde sonuçlanmamıştır. Beyendik halkının ve burada yaşayanların verdiği bu karara saygımız sonsuz.

Bizler, CHP’yi siyaset arenasında araç değil, halka hizmet sevdasında baş tacı yapanlar olarak, bundan sonraki süreçte partimiz için çalışmaya, elimizi yine taşın altına koymaya devam edeceğiz. Beyendik’te, CHP belediyeciliğini hayata geçirmek, CHP’yi yeniden Beyendik’te iktidar yapmak için, var gücümüzle çalıştık.

Şunu açıkça belirtmeliyim ki, ben “Pirelere kızıp yorgan yakanlardan” hiçbir zaman olmadım. Bundan sonra da olmayacağım. Bazıları, “pireye kızarak yorgan yaktı”, ama her zaman kaybeden, kişiler değil, CHP ve Beyendik oldu. Ben, aynısını yapmayacağım. CHP bizim üzerimizdeki yorgandır. O yorganı üzerimize çekeceğiz, koruyacağız… Pirelere kızıp, üzerimizdeki yorganı yakmayacağım. CHP yorganının altındaki pireler bize zarar veremezler. Zarar vermelerine de müsaade etmeyeceğim. Bu konuda çeşitli beklenti içinde olanlar, CHP’ye seçim kaybettirme hevesiyle yanıp tutuşanlar, bu beklentilerine kavuştuklarını sanmaktadırlar. Aslında CHP seçimi değil, Beyendik geleceğini kaybetmiştir.

Toplum olarak bizler, çıkarcılıktan sıyrılıp, doğru bildiğimiz değerler uğruna mücadele etme azmini kaybetmediğimiz takdirde, akan gözyaşlarımızın suladığı Beyendik sokaklarından ve topraklardan, yeni, yepyeni umutlar filizlenir, dallar tekrar tomurcuklanır.               

Neticede tünelin sonundaki ışık görünür ve kapalı bütün pencereler yavaş yavaş aralanır.

Aslında, Beyendik’in derdini dert edinen insanların, bu karanlığa bir mum yakma çabasını çok doğal karşılamak gerekirken, kolay olan, gelene ağam gidene paşam demektir. El etek öpmektir. Yanlışları düzeltmeye çabalamak yerine, yapılan hataları, tartışılmayan doğrular olarak takdim etmektir.

İnsanlar kör olmadan da karanlıklara gömülür. Kendi kısır menfaatinin saçtığı cılız ışığı, gerçek aydınlık sananlar daima çıkacaktır. Bilmezler ki güneş doğduğunda, diğer ışıkların tümü gölgelenecektir. Mumun alevinde ısınmaya çalışanlara acımak mümkün mü?

Değerli Beyendik’liler seçim çalışmalarında yapılan yanlışlıklara karşı boyun eğmemeye gayret ettim; ateşten bir gömlek giydiğimi bilerek böyle davrandım. Bir bedel ödeme ihtimali hiçbir zaman gözümü korkutmadı. Çünkü düşündüm ki, Şerefini, onurunu kaybettikten sonra, yaşamaktan daha feci bir ölüm olur mu?

Bizler Beyendik’te seçimi kaybetmiş olabiliriz. Ama onurumuzu şerefimizi kaybetmedik. Bizler Beyendik sokaklarında, caddelerinde başımız dik, alnımız ak gezeceğiz ama onurdan şereften bahsedenler her zaman başları önde gezeceklerdir. Seçim sürecinde ‘Ben yanmasam, sen yanmasan nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa?’ diye meydanlarda söylemlerde bulunduk.

Sen de kimsin diye aklınızdan geçirebilirsiniz. Ben, denizde bir damla, çölde bir kum parçası bile değilim.

Ama unutulmamalı, gagasında su damlası taşıyan güvercin, büyük ateşi söndüremese bile, iyi niyetli bir gayreti temsil eder. Kâbe’ye doğru yönelen kaplumbağanın hedefe ulaşması mümkün değildir; fakat hiç değilse istikameti doğrudur. Ben de hep inandığım doğruları savundum, savunmaya da devam edeceğim.

Sevgiyle başlayıp onurla bitirdiğimiz seçim sürecinde, günler su gibi akıp gidiyor, dönüp ardıma baktığımda, beni ve partimi destekleyen dostlarımla beraber olduğumuz günlerden hep güzel şeyler hatırlıyorum. Zor günlerde el ele vermenin hazzını, kalbimin derinliklerinde hissediyorum. Bu süreçte beni ve CHP’yi destekleyen desteklemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Seçimler bitti, hepimiz birbirimizin yüzüne bakıyoruz. Biz hepimiz kardeşiz, hepimiz arkadaşız, akrabayız. Başka BEYENDİK yok. Seçim süreci içerisinde kırgınlık ve dargınlıkların yaşanmışsa da ben şahsım ve partim adına özür dilerim.             

Tüm Beyendik’te yaşayanların haklarını helal etmesini, 2014 yerel seçimlerinin Beyendik adına hayırlı olmasını dilerim.”