30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlere MHP Beyendik Belediye Başkan adayı olarak katılan Murat Dinç, dün yaptığı yazılı açıklama ile bir süredir Keşan kamuoyunun gündeminde yer alan Beyendik Belediyesi’nin Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne olan 500 bin lirayı aşan borcu konusunda görüş belirtti.

Dinç’in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

MEŞHUR OLMA SEVDASINA KADAR UZANDI

“CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Yetim ile Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu arasında son günlerde basında devam eden karşılıklı eleştirileri ve atışmaları takip ederken doğrusu hayretler içinde kalıyoruz. Sayın Yetim başta görevi gereği biraz da siyaset gereği Beyendik Belediyesi’nin Hacıköy Grubu İçme Suyu’na olan borcundan dolayı bir takım sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Ancak karşısında hiçbir yapıcı muhalefete zerre kadar bile tahammülü olmayan Nuran USLU olunca konu Sayın YETİM’in meşhur olma sevdasına kadar uzandı.”

HALKI BİLGİLENDİRME YİNE BİZE DÜŞTÜ

“Aslında CHP’li olan Sayın YETİM’in yaptığı açıklamaların Beyendik Belediyesi’ne ve Beyendik Halkına yansımalarını doğal olarak Beyendik’teki CHP’li Belediye Meclis Üyeleri’nin ve Beyendik’te siyaset yapan CHP’lilerin bilgilendirmesi gerekiyor. Ancak kendileri kış uykusunda olacaklar ki, her zamanki gibi bu sefer de Beyendik’teki siyasi gelişmelerden kendileri bile haberdar olmadıkları için Sayın YETİM’İ ve Tüm kamuoyunu bilgilendirmemeleri de son derece normal olsa gerek. Hal böyleyken de Hem Beyendik Halkını hem Sayın YETİM’i Hem de tüm Kamuoynu bilgilendirmek de her zamanki gibi biz MHP’llere düşmüştür. MHP olarak bu durumdan kesinlikle şikayetçi olmadığımızı aksine siyaset yapmanın gereklerini yerine getirme sorumluluğu içerisinde Beyendik halkını ve tüm kamuoyunu bilgilendirmek bizlere son derece keyif vermektedir.”

HALKTAN BORÇLARINI 3 GÜN İÇİNDE ÖDEMELERİ İSTENİYOR

“Sayın YETİM yaptığı açıklamalarla tabiri caizse “Uyuyan Aslanı uyandırdı.” Sayın USLU kendisine Beyendik Belediyesi’nin İçme Suyu’na borcu hatırlatılınca çareyi hemen Beyendik Halkı’na yüklenmekte buldu. Hiç vakit kaybetmeden hemen Avukat aracılığı ile Beyendik Belediyesi’ne borcu olan vatandaşlara tebligat göndererek borçlarını 3 gün içerisinde ödemelerini aksi halde alacakların yasal yollarla tahsil edileceği konusunda uyardı. Sayın USLU ya matematik bilmiyor ya da gerçekten hiç insafı kalmamış. Kendisi 529.000 T.L. olan borcunu ayda 174,00 TL’lik taksitler ile 3040 ayda yani 253 yılda ödeyeceği sözünü verirken bu karakışta cebinde ekmek parası olup olmadığı bile meçhul olan vatandaştan borcunu 3 gün içerisinde ödemesini istiyor. Hem de avukat kanalı ile. Sonuç itibariyle Sayın Başkan’ın dediği gibi “Sayın Yetim Meşhur olur mu olmaz mı bilemeyiz ama Beyendik Halkı bu kara kışta çoktan Avukatlık oldu bile!” MHP olarak yapılan bu yanlıştan dönülmesini ve çoğu tarımla uğraşan halkımızın borçlarına ödeme kolaylığı sağlanarak tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz.”

3 DÖNÜMLÜK ARSA KAŞLA GÖZ ARASINDA SATILDI

“Tabii bu arada yalnızca Beyendik halkı avukatlık olmakla kalmadı, Beyendik Belediyesi de son dönemde elinde kalan az da olsa gayrimenkullerinden biri olan yaklaşık 3 Dönümlük bir arsayı da kaşla göz arasında elinden çıkarıverdi. Yani Beyendik halkı avukatlık, Beyendik Belediyesi de arasından oldu. Tabi Bir de Sayın Başkan’ın kendi yakın akrabalarının da içerisinde bulunduğu 5 personele de kadro çıkartmasını da unutmamak lazım. Hayırlısı olsun. İnşallah gerçekten ihtiyacı olanlar kadro sahibi olmuşlardır. Darısı diğer Personelin başına!”