DSP (Demokratik Sol Partisi) Keşan İlçe Başkanı Yusuf Erdem Nalbantoğlu, DSP’nin, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda düzenlenen 10. Olağan Kurultayı’na sadece misafir olarak çağırıldıklarının altını çizerken, uzun yıllar DSP için hizmet vermesine rağmen bu muamelenin hoş olmadığını söyledi.

BU PARTİNİN KEŞAN’DA KAPANMAMASI İÇİN BU GÖREVİ KABUL ETTİM

Nalbantoğlu, DSP’nin 10. Olağan Kurultayı ile ilgili bilgi vermek istediğini, ancak bu kurultay ile ilgili sitemde bulunmadan da geçemeyeceğini kaydetti. Geçmiş yıllarda, Edirne Bölgesi’nde 6 delege ile kurultaylarda oy kullandıklarını ifade eden Yusuf Erdem Nalbantoğlu, 9. Olağan Kurultay öncesinde parti mallarının ipotek altına alındığı yönünde bilgi aldıklarını belirterek, “Bu kurultayda, 6 delegeden 5’i Masum Türker'in aklanmaması yönünde haykırdı. Bundan sonra bizi ekarte ettiler. Keşan'da 630’a yakın parti üyesini sildiler. Bir kişiyle sorun olursa Disiplin Kurulu’na sevk ederler ve gereken ceza verilir. Bu olayların üzerinden bir süre geçtikten sonra, bana yeniden İlçe Başkanlığı teklif edildi. Baştan reddettim ancak misyonu olan bu partinin Keşan'da kapanmaması için bu görevi kabul ettim. Ancak iptal edilen üyelikleri yeniden kazandırmaya kalktığımda, insanlar; ‘Bu parti beni istemiyor ki üyeliğimi sildiler’ diyerek üyelik işlemlerini reddetti. Şimdiye kadar bu zorluklar altında görev yapmama rağmen, gördüğümüz bu muamele karşısında son derece üzüldüm” şeklinde konuştu.

HAK ETTİĞİMİZ MUAMELEYİ GÖREMEDİK

Başkanlığa geldiği süreden bu yana, tüm bu zorluklara rağmen 40’ı aşkın üye yaptığını, ancak üye listesinin onaylamadan Genel Merkez'in “İlçe kongreni yap” dediğini bildiren Nalbantoğlu, “Kendi cebimizden para harcayarak otobüs tutulmamız istenerek, 10. Kurultay'a misafir olarak çağırıldık. Şimdiye kadar bu zorluklar altında görev yapmama rağmen, gördüğümüz bu muamele karşısında son derece üzüldüm. Genel Merkez, birçok il ve ilçe başkanlıklarının, 10. Olağan Kurultay’a katılması için para çıkartırken, bir tek bize çıkartmadı. Bu nedenle biz de bu kurultaya katılamadık. Aldığımız bilgilere göre; Özgürlük ve Barış sloganı ile yapılan kurultayda, kayıtlı 738 delegeden 516’sı oy kullanmış. Kurultayda, tek aday olan Aksakal, 493 delegenin oyunu alarak ikinci kes Genel Başkanlık koltuğuna oturmuş oldu. Aksakal, seçimden sonra yaptığı konuşmada parti olarak daha çok çalışacaklarını ve Türkiye adına önemli işlere imza atacaklarını söyledi. Benim bu konudaki sitemim; Ben bu parti için tüm zorluklara karşı çalışmama rağmen, hak ettiğimiz muameleyi görememiş olmamızdır.” dedi.