Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Keşan İlçe Başkanı Hasan Karagöz, 10 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda değerlendirmede bulundu.

Cumhurbaşkanını ilk defa halkın seçeceği yönünde söylemlerin söylendiğine işaret eden Karagöz, “10 Ağustos’ta halk, bundan sonra ülkenin nasıl bir ülke, nasıl bir devlet, nasıl bir yönetim anlayışı ile devam edeceğini oylayacak. Özellikle burada, AKP tabanına seslenmek gerekiyor: Yeni Türkiye’den söz ediliyor. Bu Yeni Türkiye’nin ne demek olduğunu daha önceki açıklamalarımızda defalarca söyledik. 2023 hedefleri vardı. 2023 hedeflerinde Türk-İslam Cumhuriyeti ilan edecekler diye söylüyorduk ama şimdi Sünni Türk-İslam Devleti diye bir yapının ortaya çıkacağı kaygısını taşıyoruz. Çünkü dış politika uygulamalarına bakıldığında gerek Suriye, gerek Mısır, gerek Libya ve gerek diğer İslam ülkeleriyle ilişkilerinde tamamen Sünnileri öne alan, Müslüman kardeşleri ele alan, İŞID’la tamamen el ele kol kola olan bir yapı söz konusu.” dedi.

TAYYİP CUMHURBAŞKANI OLURSA TÜRKİYE’DE DEMOKRASİNİN SÜRECEĞİ HAYALİNİ

KİMSE KURMASIN”

Türkiye’de 14 yaşında bir çocuğa terörist diyebilen ve annesini bir kitleye yuhalatan bir Başbakanın bugüne kadar insanları diri diri kesen, camileri bombalayan, halkın inanç ve kutsal değerlerine saldıran ciddi anlamda dünya genelinde kimsenin aksini söyleyemeyeceği bir terör örgütü İŞID’e terör örgütü diyemiyorlarsa ve Türkiye’de İŞID çeteleri boy gösterebiliyorsa, bir kez daha düşünmek gerektiğinin altını çizen Hasan Karagöz, AK Parti’nin Yeni Türkiye’sinin böyle bir Türkiye olduğunu öne sürdü.

Atatürk Cumhuriyeti, onun mirası, ilkeleri ve onun değerlerinin geliştirilerek bugünkü koşullarla şekillendirilerek devam edeceği algısının kimsenin kafasında oluşmaması gerektiğini vurgulayan  Karagöz, “Bunun anlamı şudur: Bundan sonra parlamenter sistem, demokratik sistem vs.yle mücadeleyle eğer Tayyip Cumhurbaşkanı olursa Türkiye’de demokrasinin süreceği hayalini kimse kurmasın. Gönül istemez ama bugünden yarına görülen şu ki Türkiye yavaş yavaş Mısır’a, Irak’a, Suriye’ye benzetilmeye çalışılıyor. Her türlü çatışmaya herkesin hazır olması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“ANA MUHALEFET ADAYINI ÖTEKİLEŞTİRENİFADELER KULLANIYOR”

“Bugün Cumhurbaşkanı adayı olan bir zat” diye nitelediği Tayyip Erdoğan’ın, ana muhalefet adayına ötekileştiren ifadeler kullandığının da altını çizen Hasan Karagöz, şöyle dedi: “Kılıçdaroğlu’na ‘Sen Alevisin’ diyor. Diğer aday Selahattin Demirtaş’a ‘Sen Zazasın’ diyor. Ekmeleddin Bey’e ‘Sen Mısırlısın’ diyor.”

Bir gazetenin “Eyvallah Kılıçdaroğlu Alevi, Demirtaş Zaza, Ekmeleddin Mısırlı, Sende Hırsızsın.” şeklinde manşet attığını da hatırlatan Karagöz, 17 Aralık, 25 Aralık operasyonlarının ortada olduğunu kaydetti ve para kasalarının bulundukları yere nasıl geldiğinin açıklanması gerektiğini belirtti.

Paralel yapıdan söz edildiğini, yapı içinde çeşitli kurumlara atananların bulunduğunu söyleyen Hasan Karagöz, “O zaman bu paralel yapıyı kim kurdu?” diye sordu.

“ERDOĞAN, DİKTATÖRLÜĞÜNÜ OYLATACAK”

Hitler’in yöntemiyle Recep Tayyip Erdoğan’ın diktatörlüğünü oylatacağını savunan Karagöz, görüşlerini şöyle açıkladı:

“Türkiye’de birçok yerde TC zaten kaldırılmış durumda. Türkiye Cumhuriyeti bundan sonra İslam Devleti mi olur, İslam Cumhuriyeti mi olur böyle bir şeye doğru evrildiğinin ve yeni Cumhuriyetin böyle bir şey olduğunun görülmesi gerekiyor. AK Parti’ye oy verenlerin bire bir Tayyip’e oy vermelerini de çok doğru bulmuyorum. Burada parti seçilmiyor. 76 milyon insana Cumhurbaşkanı seçilecek. Bu Cumhurbaşkanı kim olmamalı diye sorarsanız. Benim söyleyeceğim tek isim vardır: O da Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olmamalıdır. Geri kalan herkes olabilir. Tayyip Erdoğan bu ülke için bir felakettir. O nedenle ülkesini seven herkese şöyle bir sorumluluk düşüyor: 10 Ağustos’ta sandığa gitmeliler. Tayyip’e oy vermesinler, kime verirlerse versinler. Şuna verin, buna verin diye bir yönlendirmemiz yok. Siyasi parti olarak ana kurgumuz Tayyip’e oy verilmemesi üzerinedir. Tayyip’e oy vermek, bu ülkenin felaketine oy vermektir. Bu gerçeği herkesin görmesi gerekir. Erdoğan’ın, miting alanlarında kullandığı üslup ötekileştiren bir üsluptur. Ötekileştiren bir üslupla, dille hitap eden biri, bu milletin başına gelemez ve cahil biridir. Karşısına Ekmeleddin Bey’i çıkardılar. Ekmeleddin Bey’in, İstiklal Marşı’nın son kıtasını Çanakkale Şehitleri adına yazılan şiire benzetmesini, biliyor-bilmiyor şeklindeki polemiğe çevirmesi Tayyip’in çaresizliğini ve sığlaştığını gösteriyor. Sen Cumhurbaşkanı adayısın. Cumhurbaşkanı adayının üslubunun, kültürünün, diplomatik anlayışının çok farklı olması gerekiyor.”

“HERKES 10 AĞUSTOS’TA SANDIĞA GİTSİN”

Türkiye’nin bütün komşularıyla sorunlu olduğuna da işaret eden ve bu konuda eleştirilerini sürdüren Hasan Karagöz, herkesin 10 Ağustos’ta sandığa gitmesi uyarısını tekrarladı ve açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Herkes sandığa gitsin ve Tayyip dışındaki adaylara oy kullansın. Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kalmalı. AK Parti’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda geçen seçimde aldığı %43’lük oyu alabileceğini düşünmüyorum. %80’lik bir katılım oranıyla Tayyip Erdoğan’ın 1. ve 2. turda da seçilme şansı olmayacak. 10 Ağustos’ta Erdoğan seçilemediği takdirde 24 Ağustos’ta seçilme oranı zayıflayacaktır. Aradaki 14 gün insanların ve toplumun gerçeği kavraması anlamında çok farklı bir sinerji ortaya çıkaracaktır. ‘Bu adaylar beni ifade etmiyor’ şeklinde boykot mantığı da yanlıştır. Boykot olabilirdi. Boykotu kim gerçekleştirebilirdi? CHP ve MHP. Çatı adayı çıkaracağı yerde aday çıkarmazdı, tek aday Erdoğan seçime giderdi %30 katılımla Cumhurbaşkanı seçilirdi ve seçildiği gün meşruiyeti