HABER MERKEZİ

CHP Genel Merkezi tarafından alınan karar doğrultusunda, OHAL’in devam etmemesine yönelik oturma eylemi düzenleneceğini belirten Gümülcineli, “Oturma eylemi, Türkiye’de 81 il ve tüm ilçelerinde gerçekleştirilecek. Keşan’da,  düzenlenecek oturma eylemi, 16 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 12.30’da yapılacak. Oturma eylemi, ‘OHAL Değil, Acil Demokrasi’ başlığı altında Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda yapılacak.” dedi.

3 AYLIK BİR OHAL KARARI ALINMIŞTI

Türkiye’nin yaklaşık 2 yıldan bu yana OHAL’le yönetildiğine kayıt düşen Erdoğan Gümülcineli sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de 21 Temmuz 2016 tarihinde OHAL kararı alındı. O günkü şartlarda gerekli olması nedeniyle bu karara tüm siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri destek verdi. O günkü şartlarda 3 aylık bir OHAL kararı alınmıştı. Ancak yapılmak istenenin dışına taşmaya başladı. Ülkede her kanun, yasa ve uygulamalar, OHAL’i kapsayan hallerin dışında da kullanılmaya başlandı. Dolayısıyla insanlarımız ciddi anlamda tedirgin durumdadır. Gerçek anlamda ifadelerini kullanmaktan imtina ediyor. Hatta yerel ve genel seçimlerin OHAL şartları içerisinde yapılması insanları etkileme durumu yaşanabilir.”

KEŞAN HALKINI VE PARTİLİLERİMİZİ BU EYLEME KATKI VERMEYE DAVET EDİYORUZ

Gümülcineli, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye’de OHAL’in uygulandığı zamanlar bellidir. OHAL; doğal afet, tehlikeli salgın hastalık, ekonomik bunalım, kamu düzenini tehlike altına sokan yaygın şiddet vakaları gibi durumlarda başvurulmaktadır. Ülkede ekonomik bunalım yaşandığı için OHAL’i sürdürmeyi düşünüyorlarsa doğrudur. Ülkemizde esnafımız ve toplumumuz gerçekten ekonomik bunalımı yaşamaktadır. Fakat diğer şartlar şuanda ülkemizden kalkmıştır. Herhangi bir olumsuz durum yaşanması durumunda, tüm siyasi partiler tek vücut oluyor. Türkiye’de şu an herhangi bir tehlikenin olduğunu düşünmüyoruz. Gerçek demokrasinin işlediği bir ülke olunmasını arzu ediyoruz. Genel Merkezimizin aldığı karar doğrultusunda, Keşan’da da ‘OHAL Değil, Acil Demokrasi’ başlığı altında oturma eylemi düzenleyeceğiz. Tüm Keşan halkını ve partililerimizi bu eyleme katkı vermeye davet ediyoruz.”