CHP Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, yerel seçim kapsamında mahalle gezilerine 26 Mart 2014 Çarşamba günü akşamı İspat Cami Mahallesi ile devam etti.

CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Keşan Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Özcan, CHP Beyendik Belediye Başkan Adayı Muhammet Örnek, CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, CHP belediye ve il genel meclisi adaylarının katıldığı İspat Cami Mahallesi gezisi kapsamında Özcan ve beraberindekiler, saat 20.00 sıralarında seçim bürosu önünden oluşturulan kortejle hareket etti.

Kalabalık bir topluluğun oluşturduğu korteji, mahalle girişinde de çok sayıda vatandaş karşılayarak havai fişek, meşale ve konfetilerle sevgi gösterisinde bulundu.

Sunuculuğunu Keşan Belediye Meclisi Üyesi Serdar Dinçer’in yaptığı gecenin ilk konuşmasını yapan CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, seçimin sadece yerel seçimi kapsamadığını, ülkenin geleceğinin de bu seçimde oylanacağını ifade etti.

Koyuncu kendilerini burada karşılayanları ve bu gece yalnız bırakmayan tüm Keşanlılara da teşekkürlerini sundu.

ÖZCAN: 10 BİN KİŞİLİK

AMFİTİYATRO YAPACAĞIZ

Koyuncu'nun ardından konuşan Belediye Başkan Adayı Mehmet Özcan, 2004’ten bu yana mahallede yapılan çalışmaları hatırttıktan sonra, “Şimdi de, Keşan’ın yağmur suyu projesini yapıyoruz. Mevsim nedeniyle ara verdik. 2014 Ağustos’una kadar bu proje de bitecek. Atıl durumda olan iki tepeyi Değirmentepe ve  Cennettepe’yi sizlere ve Keşanlılara kazandırdık. Bunların hepsi Keşan’a kattığımız değerdir. Cennet Bahçesi 2004’te devraldığımız Cennet Bahçesi değildir. Buraya yine bir Sağlık istasyonu için meclisimizden yer verdik ve Mercan ailesi burayı yaptı. Mercan ailesine de buradan teşekkür ediyorum. Karşınızda Oto Galericiler Sitesi var.Trakya’da 1 numara, ileride yine Trakya’da başka yerde olmayan Toptancı Hali var. Hizmetlerimiz halkımız için vatandaşlarımız için şeffafça, dürüstçe devam ediyor. Bundan sonra da devam edecek. Trakya’nın en büyük projesi Pazaryeri Projesi’ni yapıyorum. 30 Milyon TL. Etrafta bir tane belediyede varsa böyle proje gelsin karşıma çıksın. Seneye bu proje bitecek, küçük esnafımızın yüzü gülecek. Değerli İspat Cami Mahalleliler, şu festivali yaptığımız alana 10 bin kişilik bir amfitiyatro projem var. En geç 2 sene içerisinde bunu bitireceğim. Şu an bulunduğumuz alanın sorunlarını da bitirip buraya da güzel bir sosyal tesis kazandıracağız.” dedi.

Özcan, 300 trilyonluk ihaleler yaptıklarını, ancak hiçbir şaibeye bulaşmadıklarını, oysa 17 Aralık’tan bu yana AKP hükümetiyle ilgili duyduklarından midelerinin bulandığını belirterek, “Sayın rakiplerimiz tabii ki yukarıdakiler gibi değil onları tenzih ediyorum ama niye bizler gibi insanlarıyla sokağa çıkmıyorlar. Arabalarla kaçar gibi sokaklardan geçiliyor. Çıkın da bir görelim bakalım kimsiniz? Hayatında bir çiftliği yönetmemiş ve 1 kişiye iş vermemiş adam Keşan’ı yönetmeye talip. Yemezler arkadaşlar. Kendi kafaları basamayacağı için İstanbul’dan projeler getiriyorlar projeler anlatıyorlar. Hepsi hikaye.” şeklinde konuştu.

Mehmet Özcan, bir 5 yıl için daha görev istediğini belirterek, hem belediye başkanı, hem belediye meclisi, hem de il genel meclisi için oyların CHP’ye verilmesini istedi.

DEĞİRMENDERELİ,

MÜEZZİNOĞLU’NA

SESLENDİ: “HIRSIZLIĞI

KESİNLEŞENLERLE

AYNI CEPHEYİ

PAYLAŞMAKTAN

UTANMIYOR MUSUN?”

Özcan’ın ardından konuşan CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli de İspat Cami Mahallesi halkının gösterdiği büyük ilgi nedeniyle, Keşanlı olmaktan bir kez daha gurur duyduğunu söyleyerek, Özcan’ın, 10 yıl boyunca önemli sorunlara el atarak bunları başarıyla çözdüğünü vurguladı.

Hükümete ilişkin yolsuzluk iddialarını hatırlatan ve bunlarla ilgili fezlekelerin AKP milletvekilleri tarafından TBMM’de açıklanmasına engel olunduğunu vurgulayan Değirmendereli, AKP Edirne Milletvekili Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun, “Kılıçdaroğlu, CHP senden utanır hale geldi” sözlerini de eleştirerek, “Sayın bakan geziyor ama Edirne halkı hala Sayın Bakanı bağrına basmıyor. Büyük bir moral bozukluğu içerisinde. Sayın bakan da bize sataşıyor. Başkan bizim törenlere gelmedi vekil törenlere gelmedi diyor. Sayın başkanım onların cevabını verdi. Sayın bakan yine burada yaptığı konuşmada ‘Kılıçdaroğlu CHP Senden utanır hale geldi’ diyor. CHP Kılıçdaroğlu’ndan niye utansın? Buradan soruyorum ey sayın bakan: Sen o hırsızlığı kesinleşmiş olan Başbakanın Başçalan’ın bakanlığını yapmaktan utanmıyor musun? Sen Ey Müezzinoğlu, sen o bakan arkadaşlarının çocuklarının yatak odalarından para kasaları, para sayma makinaları çıkmasından utanmıyor musun? Bunlarla aynı cepheyi paylaşmaktan utanmıyor musun? Sen bunların cevabını ver sayın bakan.” diye seslendi.

Değirmendereli'nin konuşmasının ardından belediye meclisi ve il genel meclisi adaylarının tanıtımıyla sona eren programın ardından, kortej, Şehitlik Parkı karşısındaki seçim bürosuna yürüyerek geri döndü.