HABER MERKEZİ

Özkan, şunları söyledi: “MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve önümüzdeki dönemde yaşanacak siyasi gelişmelerde izlenecek tutum ve davranışlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Türk devletine ve milletine yönelik, hain bir girişim yapılmak istendi. Bu saldırılara karşı MHP olarak, her zaman Türk devletinin, milletinin yanında oldu ve yanında olmaya devam edecektir. Genel Başkanımız, bugün de aynı çizgide bir tutum ve davranış sergileyeceğini ifade etti. Siyaset, bir bloklaşmaya doğru yol almaktadır. MHP’de kendine bir yol belirleyecek merci, genel merkez ve genel başkanımızdır.”

MHP ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAKTIR

Hakan Özkan sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de CHP-HDP ve referandum sürecinde birlikte hareket eden blok, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birlikte hareket edeceği yönünde bir söylem dile getiriliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayacağı ifade ediliyor. Böyle bir durumda siyasete yeni bir yol çizmiş oldu. MHP Yenikapı ruhuyla hareket ederek, Türk devletine karşı yapılmak istenen saldırılara karşı daha güçlü durmak için bir karar aldı. Türkiye’de bir takım karışıklıklar yaratılmak istenmişti. Şimdi de Amerikan emperyalist güçleri tarafından İran karıştırılmak isteniyor. Bu güçlere karşı çıkmak ve dik duruş sergilemek için hamleler lazım. Türk devletinin güçlü olması lazım. Bizim için Türk devletinin birlik ve beraberliği her şeyin üzerindedir. MHP’nin oy kaygısı ya da mevki, makam gibi bir düşüncesi olmamıştır. Her zaman devletin ve milletin yanında olmaya devam edeceğiz. Yeni sistemde Türk devleti geleceğe daha umutla bakacağı bir dönem yaşayacaktır. MHP üzerine düşeni yapacaktır.”

MHP’NİN DE DURDUĞU YER BELLİDİR

“MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 2019 yılında aday göstermeyeceğini ve MHP’nin cumhurbaşkanlığı seçiminde Yenikapı ruhuyla hareket ederek, Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alacağı yönünde söylemleri oldu. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Özkan, sözlerini şöyle tamamladı: “Seçimlerde bir ittifak olma durumu söz konusudur. Referandum sürecinde ortak hareket edenler yeniden aynı tavır içerisinde yer alırlarsa MHP’nin de durduğu yer bellidir. Mevcut Cumhurbaşkanı’nın desteklenmesi dahil olmak üzere, birlikte seçime gidilebilir. Genel Başkanımız bu konuda gerekli açıklamaları yapmıştır.”