HABER MERKEZİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim barajı ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında bazı öngörülerde bulunduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Özkan, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili yapılması gereken birçok kanun değişikliğinin yapılması gerekiyor. Bu kapsamda, seçim yasasıyla ilgili birçok konuda düşüncelerini dile getirmişti. Genel Başkanımız, mevcut yüzde 10 barajının tartışılabileceğini gündeme getirdi. Ama illa ki, seçim barajının düşmesi konusunda, MHP’nin bir talebi söz konusu değildir. Diğer birçok konu tartışılırken, bununda tartışılabileceği ifade edildi. Konu hakkında, iktidarın ve diğer partilerin farklı söylemleri bulunuyor. MHP olarak, sadece bu konunun da, gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Yoksa seçim barajının düşürülmesi konusunda bir talebimiz yok. Ama kamuoyu seçim barajı konusundaki söylemlerimizi yanlış anladılar.”

BARAJIN YÜZDE 50+1 OLDUĞUNU GÖRMEKTEYİZ

Hakan Özkan sözlerine şöyle devam etti: “Bizim barajla ilgili hiçbir çekincemiz ve korkumuz yoktur. MHP barajla tehdit edilecek bir siyasi parti değildir. Bugüne kadar barajlar, MHP’yi meclisin dışında tutmak için konulmuştu. Ama cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde barajın yüzde 50+1 olduğunu görmekteyiz. Türkiye’yi yönetmek isteyenler, yüzde 50+1 oranında oy alması gerekiyor. Barajın yüzde 5 yüzde 7 olmasının bir anlamı yoktur. Bölücü unsularda, bağımsız aday olarak çıkıyorlar ve meclise giriyorlar. Dolayısıyla, yüzde 10’luk barajın olmasının bir anlamı yok.”

DÜNYANIN HUZURUNU KAÇIRACAK BİR KARARDIR

Kudüs konusunun dünya ve ülke gündemine bomba gibi düştüğünü hatırlatan Özkan, sözlerini şöyle tamamladı: “ABD’nin 1995 yılında, aldığı bir kararla büyükelçiliğini Tel Aviv’e taşımak istiyordu. Ama yıllardır bu kararı uygulamada, itina ediliyordu ve karar ertelenmişti. ABD Başkanı Trump da, iç politika malzemesi olarak, böyle bir kararı uygulayacağını dile getiriyor. Ama bu İslam Aleminin ve dünyanın huzurunu kaçıracak bir karardır. Buna müsaade edilmemeli. İslam ülkeleri de, yaptıkları toplantıda, Kudüs konusunda ortak bir duruş sergilerler. Ortadoğu’nun ve dünyanın huzurunu kaçırmaya gerek yok. Türk devleti ve milleti, sonuna kadar İslam dünyasının, Kudüs’ün yanındadır.”