16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak olan Anayasa Değişikliği referandumu için Edirne Milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve yerel yönetim temsilcisine, Türkiye Genelindeki “Evet-Hayır” oy tahminlerini sorduk. CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, MHP (Milliyetçi Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan ile Eski AK Parti Keşan İlçe Kurucu Başkanı Salih Arslan, referandumda çıkacak “Evet-Hayır” oy tahminlerini açıkladılar.

GAYTANCIOĞLU: “% 55-60 HAYIR”

Demokrasilerin olmadığı yerde yoksulluğun olduğunun altını çizen Gaytancıoğlu: “Referandum için tahmini olarak ülke geneli için %55-60 arasında hayır çıkacağını düşünüyorum. Şu anda evet diyen insanlarımız durumu öğrendikçe hayır oranı daha da artacaktır. Halkımızı bilgi sahibi oldukça hayır diyecek. Halkımızı Cumhuriyet ve Demokrasiyi çok iyi biliyor. Örneğin tek adam rejimi geldiğinde sorgu sual olmadan şirketlerimiz el değiştirecek. Demokrasinin olmadığı yerde yoksulluk vardır.” dedi.

BİRCAN: “% 58-60 HAYIR”

Milletin neden “Hayır” diyeceği hakkında bilgisi olduğuna dikkat çeken Bircan ise şunları söyledi: “Referandum için tahmini olarak ülke geneli için %58-60 arasında ‘Hayır’ çıkacağını düşünüyorum. Şu anda ötekileştirilmiş bir halkla beraberiz. İkiye ayrılan bir toplum yaratıldı. Kimse neden ‘Evet’ diyeceğini bilmiyor. Ama hayır diyeceğini milletimiz biliyor. Bu Mustafa Kemal Atatürk’ün silinmesi isteniyor. Halka bu durumu izah edemiyorlar. Bizim toplumumuzun olmazsa olmazı M. Kemal Atatürk ve değerleridir. Edirne’de genelinde %80 oranında hayır oyu çıkacağını düşünüyorum. Çalışmalarımız o yönde devam ediyor.”

AKMEŞE: “% 55 EVET”

Edirne’de sandıklarda evet yönünde çıkması için çalışacaklarını belirten Akmeşe, “Referandum için tahmini olarak ülke geneli için %55 olarak arasında ‘Evet’ çıkacağını düşünüyorum. Bu işler tahminle olmaz, çalışarak olur. Edirne’de sandıkları ‘Evet’ yönünde çıkması için patlatacağız. Biz ‘Evet’ coşkusunu Ankara’da gördük.” dedi.

GÜMÜLCİNELİ: “% 58-60 HAYIR”

Vatandaşlık görevlerini yerine getirmelerini sandıklara gitmelerini rica eden Gümülcineli, şunları söyledi: “Referandum için tahmini olarak ülke geneli için % 58-60 arasında hayır çıkacağını düşünüyorum. Birtakım istatistiklerde onu gösteriyor. % 42 evet, % 58 hayır çıkarsa çok sürpriz olmaz. İnsanlarımız bu konuda duyarlı. Çünkü partiler oylanmayacak. Değiştirilmek istenen rejim oylanacak. Anayasa maddeleri oylanacak. Seçmenimiz bu anlamda gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyorum. Türkiye’nin yön verecek anayasa değişikliğine karşı muhakkak ki oy kullanmalarını istiyorum. Geleceğimize çocuklarımıza bir miras bırakacağız. Vatandaşlık görevlerini yerine getirmelerini sandıklara gitmelerini rica ediyorum.”

ÖZCAN: “% 52-54 HAYIR”

‘Getirilen sistem şu anki mevcut hükümet sisteminden iyi mi? değil mi?’ bunu tartışmamız gerektiğini söyleyen Özcan şunları kaydetti: “Referandum için tahmini olarak ülke geneli için %52-54 arasında ‘Hayır’ çıkacağını düşünüyorum. AK Parti ne getirdiğini bilmiyor. Bu oylamada yeni Türkiye’nin geleceğini ve demokrasiyi oylayacağız. Devlet yapılanmasını oylayacağız. Yetki var, hesap verme yok. Belediyeler bir kurumdur. Devlette bir kurumdur. Her sistem tartışabilir. Sonuçta kulların yaptığı bir sistemdir. Getirilen sistem şu an ki mevcut hükümet sisteminden iyi mi? değil mi? bunu tartışmamız gerekiyor.”

GEGE: “% 55-60 EVET”

Güçlü bir devletimizin her daim yanında ve hizmetinizde olduklarının altını çizen Gege, “Referandum için tahmini olarak ülke geneli için %55-60 arasında evet çıkacağını düşünüyorum. Sağlam bir Türkiye için, güçlü bir devlet için bu kadar düşmanın bol olduğu bir coğrafyada ayakta durabilmek için, yüce Türk milletinin bekası için, güçlü bir devletimizin her daim yanında ve hizmetinizdeyiz.” dedi.

ARSLAN: “% 55-60 EVET”

Teşkilatların özelikle referandum süreci için yeterince halkı bilinçlendirilmeleri gerektiğine vurgu yapan Arslan da şunları kaydetti:“Referandum için tahmini olarak ülke geneli için %55-60 arasında evet çıkacağını düşünüyorum. Özellikle burada vatandaşlarımızın ayağına gidilmesi ve bu sistemin anlatılması gerekiyor. Teşkilatlar bu konuda yeterince bilinçlendirilmelidir. Birebir ilişkilere önem verilirse oran daha da artacaktır. Siyaset söylemler üzerine kalmasın.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ