Saadet Partisi (SP) Keşan İlçe Teşkilatı tarafından 10 Ekim 2015 Cumartesi günü düzenlenen basın toplantısında, gündeme dair konularla ilgili değerlendirmede bulunuldu.

Saat 10.00 sıralarında başlayan kahvaltısı basın toplantısına Teşkilat Başkanı Mustafa Kabakçılı, Edirne Milletvekili adayı Ayhan Özkan, partililer katıldı.

KABAKÇILI: MİLLİ GÖRÜŞ 40 YILLIK BİR SİYASİ GEÇMİŞE SAHİP

Toplantı hakkında bilgi veren Kabakçılı, bir hafta önce Ankara’da 81 ilin milletvekili adaylarının tanıtımının yapıldığını belirterek, Perşembe günü ise Edirne’de adaylarımızın tanıtımını yaptık. Bugün de Keşan teşkilatı olarak bölgemize hitap eden bir toplantı düzenliyoruz. Keşan Edirne siyasetinde önemli bir yere sahip.  7 Haziran seçimlerinde Keşanlı milletvekili olmadı. Bu dönem Keşan’dan Saadet Partisi adayı Ayhan Özkan’ın milletvekili olarak meclise gönderilmesi. Mecliste 4 siyasi parti bir uzlaşı içerisine giremedi. Seçmenimizin Saadet Partisi’ni değerlendirmesini arzu ediyoruz. Milli Görüş kırk yıllık siyasi geçmişe sahip, daha önceki dönemlerde koalisyon başarısıyla çok güzel hizmetler sunmuş bir partidir. Uzlaşının en güzel örneklerini mecliste gösterdik. Meclise en güzel katkıya sunacak Saadet Partisi’ni milletimizin görmesini istiyorum.” dedi.

ÖZKAN: HER YERE ULAŞMANIN GAYRETİ İÇERSİNDEYİZ  

 

Daha sonra söz alan Özkan, ülkenin 1 Kasım’da yeni bir seçime giderken Saadet Partisi olarak 81 ilde 550 milletvekili adayı ile halkın huzuruna çıktıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Teşkilatımız ülke çapında yapacağı çalışmalarla sezimizi her yere ulaştırmanın gayreti içinde olacaktır. Edirne’mizde, Keşan’ımızda ve diğer ilçelerimizde teşkilat mensuplarımız da gayret ve heyecanla bu çalışmaları yürütmektedir.  Günlerdir çarşıda, pazarda, mahalle ve köylerde seçmenlerimizle buluşuyoruz. Toplumumuzun her kesiminden son derece yakın ve çok samimi bir teveccüh ile karşılaştığımızı söylemek istiyorum. Halkımızın iktidar partisinden ve diğerlerinden ümidini kestiğini görüyorum. Pek çok yerde diyorlar ki; ‘7 Haziran’da yaptığımız seçim neye yaradı? Meclise gönderilen 4 partiden bir hükümet çıkmadı. Yazık, verdiğimiz oylar boşa gitti.’. Evet, maalesef öyle oldu. Ekonomimiz perişan, 100 milyara varan zararla ikinci bir seçime sürükleniyoruz. Terör azdı, her gün şehit cenazeleri sıraya diziliyor. Dış politikada ardı ardına hezimetler yaşanmaya devam ediliyor. Komşumuz olan ülkeler dış güçlerin egemenliği altına giriyor. Tehlike sınırlarımızda dolaşıyor.”

 

SAADET DEMEK BARIŞ VE HUZUR DEMEKTİR

Keşan’ın Edirne’nin en büyük ilçesi olduğunu dile getiren Ayhan Özkan, sözlerini şöyle tamamladı: Trakya kavşak noktasında çok stratejik ve önemli bir konuma sahiptir. Buna rağmen gerek iktidardan gerekse yerel yönetimden yeterli ilgi ve hizmeti görememektedir. Ne acıdır ki ilçemiz göç vermektedir. Gençlerimiz ekmek parası için başka illere gitmek zorunda kalmaktadır. Çiftçimiz, üreticimiz borçla harçla ayakta durmaya çalışmaktadır. Emeklimiz ayın sonunu zar zor getirmektedir. İşsiz gençlerimiz ailelerine yük olmanın utancını yaşamaktadır. Dert çok, saymakla bitmez. Peki, çare ne? Tek çare Saadet Partisi’dir. Bu ülkenin mevcut sıkıntılarından kurtuluşunun reçetesi Saadet Partisi’ndedir. Saadet demek borçla değil, kendi gücü ile kendi kaynakları ile kalkınmak demektir. Saadet demek denk bütçe demektir. Saadet demek faizsiz ekonomi demektir. Saadet Demek huzur ve barış demektir. Saadet demek uydu değil şahsiyetli dış politika demektir. Saadet demek Avrupa Birliği değil İslam Birliği demektir. 1 Kasım’da yapılacak olan seçimde halkımızdan alacağımız yetki ile bu hedeflerimizi inşallah gerçekleştireceğiz. Yeniden Büyük Türkiye’yi hep birlikte kuracağız. İnançlıyız ve kararlıyız.”  

Toplantının açıklamaları  ardından partililer arasında bir süre daha sohbet şeklinde devam etti.