AYŞİN SEÇİL GEZER

CHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanlığı seçimlerinin geçtiğimiz Cumartesi günü yapıldığını dile getiren Gegeoğlu, “Edirne’de il ve ilçe olmak üzere tüm kongrelerimizi tamamladık. Geçen cumartesi günü yapılan kadın kolları başkanlığı görevine yeniden seçildim. Beni bu göreve getiren tüm partililerimize teşekkür ediyorum. Ben 2012 yılının haziran ayında kadın kolları başkanı olarak göreve gelmiştim. 2014 yılının nisan ayından bu yana da başkan yardımcılığın görevini yürütüyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde partimizin başarısı için çalışmaya her zaman olduğu gibi devam edeceğiz. Ayrıca 2019 yılında çalışacak olan tüm ekipler seçildi ve göreve hazırlar.” dedi.

KADINLAR OLARAK SAHADA OLACAĞIZ

 “2019 yılı seçimlerinde kadının rolü ne olacak?” şeklindeki soruya cevap veren Çiğdem Gegeoğlu, şunları söyledi: “Kadınlar sadece 2019 yılı seçimlerinde değil; bugüne kadar gelmiş geçmiş tüm seçimlerde aktif şekilde rol almıştır. Kadınlarımız bu ülkenin kuruluşundan Kurtuluş Savaşı’na varıncaya kadar her zaman var gücüyle çalışmıştır. Kadınlar olarak CHP’nin şubat ayında yapacağı büyük kurultaydan sonra 3 aylık bir eğitim çalışmamız olacak. Eğitimde; saha çalışmalarında ne yapılacağı, nasıl davranılacağı gibi bilgilendirmelerde bulunacağız. Daha sonra kadınlar olarak sahada olacağız.”

2019 YILI KOLAY OLMAYACAK AMA BİZLER HAZIRIZ

2019 yılında yapılacak seçimler çok önemli ve ülkenin dönüm noktası olduğunu ifade eden Gegeoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Parlamenter sistemden vazgeçildiğini görüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak 2019 yılı seçimlerinde iktidar olduğumuzda Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu parlamenter sistemi geri getirmek adına halkımızın karşısına çıkacağız. 2019 yılı kolay olmayacak ama bizler hazırız. Seçimler belki 2019 yılı öncesinde de olabilir. Biz hazırlıklarımızı yapıp yolumuza devam edeceğiz.”

ATATÜRK’ÜN KIZLARI OLARAK ÜLKEMİZ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Çiğdem Gegeoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Seçimlerde belediye başkanımız ya da milletvekili adaylarımız kahveleri gezerken; biz kadınlarda ev ev, kapı kapı gezeceğiz. Kadınlarımıza ülkenin durumunu ve partimizi anlatacağız. Oylarını isteyeceğiz. Biz sadece kadınlara yönelik değil; parti örgütümüze nerede faydalı olacaksak orada çalışacağız. Yeri gelirse kahveye gideceğiz, gerekirse derneklere gideceğiz. Kısacası ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Atatürk’ün kızları olarak ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz. Edirne’de kadın dayanışma gruplarımız var ve bunun bir benzerini Keşan’da hayata geçireceğiz. Paydaşlarımızla bir araya gelerek 2019 yılında birlikte hareket etme sürecini yaşayacağız. Keşan’da bir kadın derneği yok ve bir dernekleşmeye gitmemiz gerekiyor.”

KEŞAN’DAN KATILIM OLMADI

Edirne’de yapılan Kadın Kolları Başkanlığı seçimlerine Keşan’dan katılımın olup-olmadığı hakkında sorulan soruya da cevap veren Gegeoğlu, şunları söyledi: “Keşan’dan katılım olmadı. Keşke seçimlere katılmış olsalardı. Mutlaka kendilerine göre bahaneleri vardır. Ama bu sorunun muhatabı kendileridir. Bizim partimizde seçimler son derece önemlidir. Çünkü bu ülkenin kurucu değerleri olarak insanlara demokratik olmayı, özgür birey olarak oyunu kullanabilme hakkını sağlayabilen en geniş kitlelere sahip olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bundan ötürü de oyumuz ve delegemiz de çok kıymetlidir. Bizler onların özgür iradeleriyle oylarını kullanabildiklerini düşünmek isteriz. Ama bu sorunun muhatabı Keşan’dır. Neden kongreye gelinmediğini kadın kolları başkanı Nasip Çakır’a sormanız gerekiyor. Ayrıca geçen kurultayda oyunu kullanmayan 3 arkadaş için partide kıyametler kopmuştu. Ama bu kongrede de 57 arkadaşımız oy kullanmadı. Şimdi ne olacağını görmek lazım. Ayrıca bu durum tüzüğümüze göre bir suçtur. Bu suçun cezası ise kınamadır. Sebepsiz ve mazeretsiz şekilde seçimde oy kullanmamanın cezası kınamadır. Oy kullanmak bizim için önemlidir. Ben kendilerine bizzat ileteceğim.”

EDİRNE’DEKİ HİÇBİR BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI BU KADAR YÜKSEK BİR MAAŞ ALMIYOR

“Keşan Belediye Başkan yardımcılarının aldıkları maaşın 12 bin lirayı bulduğu ifade ediliyor. Sizde belediye başkan yardımcısısınız. Bu durum hakkında ne söylemek istersiniz?” şeklindeki soruya cevap veren Çiğdem Gegeoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Ocak ayı zamlı olarak aldığımız maaşlardır. Ancak Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın maaşı dahi bu kadar yüksek düzeyde değil. Ben de belediye başkan yardımcısıyım ve böyle bir maaş almıyorum. Sadece benim değil; Edirne’deki hiçbir belediye başkan yardımcısı bu kadar yüksek bir maaş almıyor. Bu görevler son derece kıymetlidir. Halk bizleri hizmet etmemiz için seçiyor ve bu görevin de layıkıyla yapılması gerekiyor. Çünkü gelecek bir laf varsa şahsa değil; partiye gelmektedir. Çalıştığınız yerde ‘10 bin-12 bin lira maaş ister misiniz?’ denilse herkes bunu ister. Ama bu ülke emekli milletvekillerinin ve belediye başkanlarının bu kadar yüksek maaş almadığına göre bu durumun iyi düşünülmesinde fayda var. Burada, kişisel olarak olaya bakılıp, vicdani anlamda ‘hayır!’ denilmesi gerekirdi. Oradaki sendikal bir hak ise aynısı Edirne, Uzunköprü, Tekirdağ, Kırklareli belediyelerinde de vardır. Bu sadece Keşan Belediyesi’ne ait bir hak değildir. Bizler bu hakkımızı hiçbir zaman kullanmadık. Görev süremizin bitmesine 1 yıl kaldı ve bu hakkı kullanma gibi bir durumumuzda söz konusu değildir. Burada amaç paradan ziyaden hizmet olmalıdır. Eleştiri yapılacaksa şahıslar değil, parti eleştiriliyor. İnşallah Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan bu durumu değerlendirip, gereğini yapacağına inanıyorum.”