Veteriner Hekim Olcay Karaman, geçen Cumartesi günü Demirciler Caddesi üzerinde bulunan işyerinde düzenlediği basın toplantısında, 1 Kasım’da yapılacak erken genel seçimlerde Liberal Demokrat Parti (LDP)’den  tekrar Edirne Milletvekili adayı olacağını açıkladı.

Partilerinin, 5 Eylül 2015 Cumartesi günü İstanbul’da MYK toplantısının yapıldığını belirten Karaman,Ben o toplantıya online olarak katıldım. Eğer 1 Kasım’da erken genel seçim olmasıydı Edirne İl Başkanlığı’nı kurarak buraya başkan olarak atamam olacaktı. Seçim dolayısıyla bu çalışmalara ara verdik. Yoğun bir şekilde seçimlere yönelik çalışmalara başladık. MYK toplantısında da seçime girmeye karar verildi. Hiçbir parti ile ittifak yapmadan seçime gireceğiz. Bu karar biraz tartışıldı ama azınlıktaydı. 21 yıllık bir partiyiz. İdeolojisi oturmuş bir parti olarak seçime girmemizin doğru bir hamle olduğu için seçime girme kararını aldık. Meclisteki 4 parti dışında farklı renklerin siyasetin içerisinde olması gerektiğinin, insanların alternatifi olması gerektiğine inanan bir partiyiz. Varlığımızı ortaya koymak için seçime giriyoruz.” dedi.

AMACIMIZ HALKIMIZA ALTERNATİF OLMAK

 Seçimlerde yeniden aday olduğunu açıklayan Karaman, şöyle konuştu:“Seçimde Volkan Baylam ile Trakya milletvekilini belirleme konusunda görevlendirildim. Trakya’daki 4 ilin aday belirleme sorumlusu biziz. Benim 1 Kasım seçimlerinde aday olup olmamam konusunda bir tereddüttüm yok. Ancak bu sene Edirne’den partimizin aday adayı sayısı biraz fazla. Daha faydalı olacak bir aday olursa ben feragat ederim. Şuan 1. sıra adayıyım. 1 Kasım seçimleri sonucunda bizim birinci lig olarak değerlendirdiğimiz 4 partinin olduğu yerde çok bir şey değişeceğini düşünüyorum. Birinci lig meclise giren partilere diyoruz. Ancak bizim gibi meclise giremeyecek olan partilerin sıralamasında biz ilk 3’te olmayı hedefliyoruz. 7 Haziran bizi motive etti. 2011’e göre oylarımız %100 arttı. Amacımız halkımıza alternatif olmak.”