Başbakan ve seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün, Türkiye'nin yeni Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanını açıkladı.

AK Parti MYK toplantısından sonra Genel Merkez’de salonu dolduran partililere hitap eden Başbakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin yeni Başbaka’nın Ahmet Davutoğlu olduğunu açıkladı.  Erdoğan, 3 dönem kuralının süreceğini, hizmet etmek isteyenlerin parti saflarında da hizmet edebileceğini belirtti. Parti içinde herhangi bir kırgınlık olmadığını, bazı isimlerin 3 yıl kuralına takıldığını söyleyen Recep Tayyip Erdoğan, yapılan çalışmaları tüm üyelerin şeffaf bir şekilde gördüğünü kaydetti.

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu kimdir?

1959 yılında Konya/Taşkent’te doğdu. Ortaöğrenimini İstanbul Erkek Lisesi’nde tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Siyaset Bilimi Bölümlerinden mezun oldu. Aynı üniversitenin Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde doktorasını tamamladı. 1990-1995 yılları arasında yurtdışında görev yaptıktan sonra 1996-1999 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde çalıştı. 1993’te doçent, 1999’da profesör oldu. Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığını yaptı. 2002 yılından itibaren Büyükelçi ve Başbakan Başmüşavirliği görevini yürüten ve 1 Mayıs 2009 tarihinde Dışişleri Bakanlığı görevine atanan Davutoğlu’nun Alternative Paradigms (Lanham: University Press of America, 1994), Civilizational transformation and the Muslim World (K.L.: Quill, 1994), Stratejik Derinlik Türkiye’nin Uluslararası Konumu (İstanbul: Küre Yayınları, 2001) ve Küresel Bunalım (İstanbul: Küre Yayınları, 2005) başlıklı kitapları yayınlanmıştır. Ayrıca, özellikle uluslararası ilişkiler, bölgesel analizler, mukayeseli siyaset felsefesi, mukayeseli medeniyet tarihi araştırmalarını kapsayan değişik alanlarda disiplinlerarası bir yöntemle kaleme alınmış çalışmaları farklı dillere yayınlanmıştır. Davutoğlu, evli ve dört çocuk babasıdır.