Yerel seçimler yaklaşırken, sosyal medyada paylaşılan iki fotoğraf, kafalarda soru işaretleri yarattı. Keşan yerel siyasetinde adından söz ettiren 25. Dönem CHP Edirne Milletvekili aday adayıTürk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mustafa Bezbaş ve Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile aynı karede yer alması, merak uyandırdı.

HELVACIOĞLU, CHP’DEN ADAY MI OLACAK?

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den belediye başkan aday adayı olma söylentisi gündeme gelmişti. 3 dönemdir Keşan Ticaret ve Sanayi odasının başkanlığını yürüten Helvacıoğlu, yakın zamanda yapmış olduğu bir açıklamada, siyasete atılacağının sinyallerini vermiş ancak hangi partiden siyaset yapacağı konusunda herhangi bir şey söylememişti. 73.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 23 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısında Helvacıoğlu’nun Kılıçdaroğlu ile aynı karede yer alması, “Acaba Helvacıoğlu CHP’den mi aday olacak?” sorusunu akıllara getirdi.

BEZBAŞ’IN KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİ İLGİ GÖRMÜŞTÜ

Bezbaş ise 2014 yerel seçimlerinde belediye başkanı aday adaylığı ve 2015 genel seçimlerinde milletvekili aday adaylığı ile gündeme gelmişti. Mehmet Özcan’ın genel merkez tarafından 2. kez atanması ile tekrar belediye başkan adayı oldu. Bezbaş, atamadan sonra 2014 yerel seçimlerinde partisinin seçim çalışmalarına destek verdi. 2015 genel seçimlerinde aday adaylığı sürecinde üyeler bazında yapılan oylamada, Bezbaş Keşan 1.si, Edirne 4.sü olmuştu. Bezbaş, yine genel seçimlerde partisinin çalışmalarında görev aldı. Medya Keşan Gazetesi’nin 25. Yıldönümü kutlamalarında yapılan tebrik ziyaretleri sırasında, CHP Keşan İlçe yönetimi ile AK Parti Keşan İlçe Yönetimi aynı anda Medya Keşan Gazetesinde buluşmasında, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli’nin yanında, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, Mustafa Bezbaş’a AK Parti’den aday olmasını teklif etmiş, Bezbaş, makam sevdalısı olmadığını yıllardır olduğu gibi, hala kalbinin de aklının da CHP’den yana olduğunu söyleyerek bu teklifi geri çevirmişti.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Şimdi duruma bakıldığında, Mustafa Bezbaş ve Mustafa Helvacıoğlu, aynı partiden mi aday olacak? Mustafa Helvacıoğlu, adaylığını Mustafa Bezbaş gibi, CHP’den mi koyacak? Topluma farklı hizmetler sunan ve toplum tarafından değer gören iki Mustafa, şimdi aynı partide, rakip olarak mı buluşacak? Bu soruların cevabını ilerleyen günlerde göreceğiz.