HABER MERKEZİ

Çanakkale MAYDOS Trekking grubunun da rehberlik ve eşlik ettiği yürüyüş 14 km sonunda Bigalı köyünde son buldu. 70 kişinin yer aldığı yürüyüş Anzak koyundan başladı Kral yolun takip edilerek Conkbayırına çıkıldı. Burada resmi alan rehberi tarafından savaşın seyri ve önemli olaylar konusunda bilgilendirme yapıldı. Conkbayırında öğle kumanyaları yendikten sonra 57. Alayın cepheye intikal ettiği yol takip edilerek Çanakkale savaşlarında 19.Tümen karargahı ve Atatürk'ün kaldığı evin bulunduğu Bigalı köyünde yürüyüş sonlandırıldı.
SARDOS adına bir açıklama yapan Faruk Eker, yürüyüş hakkında şunları söyledi: “Topluluk olarak biz her yıl bu parkuru bir kez de olsa yürümek için özen gösteriyoruz. Bu yürüyüşümüze özellikle çocuk ve genç nesli katıyoruz. Çünkü Çanakkale savaşları bizim tarihimiz açısında önemli değere sahip bir bölge. Bu ülkenin tarihinde yaşananları, nereden ve ne şartlardan bu güne geldiğini  bilmeyen neslin geleceğin temellerini sağlam atamayacağını düşünüyoruz.  Atatürk en kıymetli hazinemiz olan Cumhuriyet'i gençliğe emanet etmiştir bu nedenle gençlik tarihi hakkında tam bilgiye sahip olmalı ki elindeki hazinenin kıymetini anlasın.
Bu etkinliğimizde yine tekrar karşılaştığımız bir durum bizi oldukça üzmüştür. Maalesef Atatürk Evinin kapalı ve tadilatının devam ettiğini gördük. 2016 yılının Şubat ayında kapatılıp 2017 Şubat ayına kadar hiç bir şey yapılmayan ve bu tarihten sonra ihaleye verilip ihalede taahhüt edilen teslim tarihini de geçtiği halde teslim edilmeyen küçük bir köy evi. 22 ayda oraya rezidans dikilebilir ama ATATÜRK evinin hala restore edilmemesi oldukça düşündürücü. 
Topluluk olarak faaliyetlerimiz hafta içi ve hafta sonu bisiklet ve doğa yürüyüşü olarak devam ediyor. Bizi SARDOS//facebook.com sayfasından takip edebilirsiniz ve faaliyetlerimize herkes katılabilir. Kasım ayı boyunca başlattığımız “CANLA ÜŞÜMESİN” kullanım fazlası kışlık giyim eşyası toplama kampanyasında halkımızın desteğini bekliyoruz. Bağışlayacağınız eşyaları Keşan Belediyesi eski hizmet binası altında bulunan SARDOS bürosuna getirebilir veya 0 546 9158600 numaralı telefonu arayıp bilgi verirseniz adresinizden teslim alabiliriz.”