Keşan Doğa Sporları Topluluğu (KEDOST) sporcusu, Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Seha Özden, İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirilen Kıtalararası Yüzme Yarışması’nı başarıyla tamamlayarak Keşan’a döndü.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 26’ncısı düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, 20 Temmuz 2014 Pazar günü İstanbul Boğazı'nda yapıldı.
Kanlıca İskelesi'nden start alan ve Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı önünde son bulan yaklaşık 6,5 kilometrelik yarışa 45 ülkeden 1749 sporcu katıldı.
İstanbul Boğazı'nda 208'i Türk olmak üzere 450 kadın; 794'ü Türk, 1299 erkek ve 18 engelli yüzücünün yarıştığı organizasyonda İngiliz kraliyet ailesinde tahtın iki numaralı varisi Prens William'ın eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın kız kardeşi Pippa Middleton da yer aldı.
Kanlıca İskelesi'nden başlayan yarışta startı dünya ve olimpiyat şampiyonu Hollandalı eski kadın yüzücü Inge de Bruijn verdi.
Bu yıl 26’ncısı düzenlenen yarışta son 4 yılın şampiyonu Hasan Emre Musluoğlu 5. kez zirvede yer alarak rekor kırarken, yarışı ikinci bitiren Bertuğ Coşkun ise son 4 yarışta 3. kez ikinci oldu.

SEHA ÖZDEN

KEDOST sporcusu Dr. Seha Özden de 6,5 kilometrelik parkuru 1 saat 03 dakika 23 saniyede tamamlayarak, kendi yaş grubundaki 137 kişi içinde 40’ıncı; yarışı bitiren 1562 kişi içinde 387’nci oldu.

Bilindiği gibi, Seha Özden, katıldığı birçok triatlondaki başarılarının yanısıra, geçen yıl İseveç’in Kalmar kentinde yapılan uluslararsı triatlonu da başarıyla tamamlayarak “Demiradam” unvanı almış, Keşan ve KEDOST’un adını ülkemize ve dünyaya duyurmuştu.