Keşanlı sporcular, İstanbul Yarımaratonu’nda

başarılı sonuçlar elde etti

 

Geçen pazar günü İstanbul Tarihi Yarımada’da gerçekleştirilen yarımaratonda, Keşanlı sporcular başarılı dereceler elde etti.

İstanbul Belediyespor A.Ş. tarafından düzenlenen ve Eyüp ile Yenikapı arasındaki 21.1 ve 10 kilometrelik iki parkurda koşulan Vodafone İstanbul Yarımaratonuna yaklaşık 5 bin kişi katıldı.




SEHA ÖZDEN

Alpha Triatlon Takımı ve Keşan Doğa Sporları Topluluğu (KEDOST) üyesi Dr. Seha Özden, 21.1 kilometrelik yarımaratonda, genel klasmanda 1161 kişi içinde 137’nci, kendi yaş grubunda ise 163 kişi içinde 23’üncü oldu.

GENÇLER VE

MASTERLER

10 kilometrelik yarımaratona katılan Keşan Gençler ve Masterler Atletizm Grubu üyesi Ahmet Tek  883 kişi içinde 3’üncü olarak kürsüye çıkarken; kendi yaş gruplarında Şevket Kırık 6’ncı (210 kişide), Bekir Yılmaz 9’uncu (833 kişide), Mehmet Altınışık 10’uncu (163 kişide), Hasan Tek 12’nci (833 kişide), Aziz Kar 32’nci (833 kişide), Bülent Buruk 138’inci (1161 kişide), Zeki Adıgüzel 253’üncü (833 kişide) oldu.

STAT ELEŞTİRİSİ

Öte yandan, sporculardan Mehmet Altınışık, atletizm sporunun daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirterek, “Bizim çok çalışmamız gerekiyor. Çalışmak için kullandığımız yer de Keşan Atatürk Stadı. Ancak burada, hız antrenmanları yapabilmemiz için stat etrafındaki 400 metrelik iç kulvarı kullanmak zorundayız. Ama stadı yürüyüş amaçlı kullanan vatandaşlarımız sürekli olarak bu kulvarı işgal ediyorlar. Kendilerinden boş bırakmalarını istediğimizde ise tepkiyle karşılaşıyoruz. Ya da bize, başka saatlerde çalışmamız öneriliyor. Ayrıca, stat etrafına tartan pist yapılması da biizm için önem taşıyor. Yetkililerimizden bunu da istiyoruz. Diğer taraftan kişi ve kuruluşları da sponsorluk yapmaya davet ediyoruz. Örneğin bu yarışmada 3’üncü olan Ahmet Tek kardeşimiz aynı zamanda öğrenci. Desteklenmesi, daha büyük başarılar getirecektir.” şeklinde konuştu.