Fenerbahçe Spor Okulları Basketbol Allstar 2016 etkinliği, Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da yapıldı.

Bu sene üçüncüsü gerçekleştirilen etkinliğe, Türkiye genelinden 25 basketbol okulundan 1400 spor okulu öğrencisi ve velileri katıldı.

Saat 10.30’da başlayan ve 6 saat süren organizasyonda; Jimnastik spor okulu öğrencilerinin gösterileri, İstanbul içi ve Türkiye geneli Basketbol Okulları’ndan seçilen oyuncuların oluşturduğu karma takımların müsabakalarının yanı sıra şut ve yetenek yarışmaları, Guinnes Rekortmeni Karizma Show smaç gösterileri ve hediye çekilişleri yapıldı.

Basketbol All Star etkinliğinde ayrıca 2003-2004 (Küçükler Karması) ve 2005-2006 (Minikler Karması)  takımları karşı karşıya geldi. Küçükler karmasında beyaz takım, lacivert takımı mağlup ederken, maçın MVP’si Diyarbarkır Basketbol Spor Okulu’ndan Umut Demirer oldu. Umut’a ödüllerini Erkek Basketbol Takımımızın Genel Menajeri Maurizio Gherardini ile basketbolcularımızdan Nikola Kalinic verdi. Minikler karmasında da kazanan beyaz takım olurken, maçın MVP’Si seçilen Çorum Basketbol Spor Okulu’ndan Kaan Saat’e ödülünü genç oyuncumuz Berk Uğurlu verdi. Ayrıca Antalya’da yapılan kış kampında  gerçekleştirilen turnuvada şampiyon olan Diyarbakır ile ikinci olan Maltepe okullarına kupaları takdim edildi. Ekpe Udoh da organizasyonda minik basketbolcularla bir araya geldi ve fotoğraf çektirdi.

Organizasyon basketbol okulu antrenörleri arasında yapılan maçla tamamlandı.  

All Star’a Keşan Fenerbahçe Basketbol Okulu’nda Antrenörler Mehmet Kıvanç Bilir ve Neslin Bilir koordinesinde 16 sporcu ile katılırken, Yankı, Kaan ve Efe adlı sporcular, oynanan maçta forma giyip saha mücadelelerini sergilerken, diğer sporcular da yetenek ve şut yarışmasına katıldılar.

Yetenek yarışmasına katılan sporculardan Pelin Yavuz, en iyi 10 yarışmacı arasına girerek tek bayan olarak finalde mücadele etme hakkı kazandı.




Yavuz,  finalde kısa bir zaman farkı ile 3.’lüğü kaçırarak 4.oldu.

Keşanlı sporcular bu etkinlik ile tecrübe kazanırken, büyük bir heyecan da yaşadılar.