2014/2015 Futbol Sezonunda Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 11.grubunda Edirne’yi temsil edecek olan Anafartalarspor, yeni sezon açılışını dün gerçekleştirdi.

Saat 12.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan törende, Kulüp Başkanı Salih Kirezci, yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet ve sporcular tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Açılış maçı için Keşan’a gelen Yunanistan Süper Ligi takımlarından Panthrakikos takımının U17 takımını Cennet Bahçesi girişinde Anafartalarspor Asbaşkanı Serkan Çayır ve Kulüp Amiri Ersin Güven karşıladı.

Saat 14.00’te Keşan Belediyesi Atatürk Stadı’nda başlaması planlanan ancak, bu sırada başlayan sağanak yağış nedeniyle saat 14.45 sıralarında başlayan açılış töreninin sunumunu Erdoğan Demir üstlendi. Törene, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Salim Şevik, İl Genel Meclisi Üyeleri Mehmet Ali Yetim ve Adnan Vural, Keşan Belediye Meclis Üyesi Bayram Şeker, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Mercan, Edirne ASKF Başkanı İbrahim Acar ile çok sayıda yerli ve yabancı futbolsever katıldı.

Kurban kesilmesinin ardından Anafartalarsporlu futbolcular ve teknik heyet taraftarlara tanıtıldı.

Açış konuşmasını yapan Kulüp Başkanı Kirezci, şunları söyledi: “1985 yılında kurulan kulübümüz kuruluşunun 29.yılında bu yıl ilk kez Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek. Keşan halkı ve Keşanlı sporseverler BAL’a yabancı değil. Ama Anafartalarspor camiası olarak biz ilk kez böyle bir heyecanı yaşıyoruz. Bunda emeği geçen, geçen sezonki yönetici arkadaşlarımıza,teknik heyetimize ve sporcularımızın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu bizim için önemli bir başarıdır. Ancak işin mimarı her ne kadar bunlar olsa da işin arkasında her dönem olduğu gibi bu dönemde bu gibi etkinliklere destek ve önem veren Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Özcan’a sizlerin huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bunun yanı sıra sayın Kaymakamımız Bekir Dınkırcı her maçımıza gelerek bizlere motivasyon sağladı.Dınkırcı’ya ve Emniyet Müdürümüz Ahmet Yıldız’a teşekkür ediyorum. Değerli iş adamımız Tolga Mercan uzun yıllardan beri kulübümüz sponsorluğunu yapıyor, kendisine de sizlerin huzurunuzda teşekkür ediyorum.Katılan tüm konuklara ve Yunanistan’dan gelen Panthrakikos takımı yöneticileri ve futbolcularına hoş geldiniz diyorum”

Kirezci’nin ardından söz alan Panthrakikos takımı yönetim kurulu üyesi Kiryolanis Pashalis de “Dost ve kardeş takımımız Anafartalarspor’a, Kulüp Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerimizin gönülden selamlarını iletiyorum .Kulübümüzü 3.kez açılışınıza davet ettiğiniz için teşekkür ederim.Biz de Anafartalarspor’u Gümülcine’de ağırlamaktan mutluluk duyacağız.Hepinizin bildiği gibi spor, ülkeleri ve toplumları yakınlaştırıyor.Bu vesileyle bugünkü maçın anlamı iki ülke insanını bir araya getirip dostluğumuzu pekiştirmektir.” şeklinde konuştu.

Gümülcine Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkan Vekili Ömer Ömer ise bir kez daha Keşan’da bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Gümülcine Amatör Spor Kulüpleri Birliği adına  Anafartalarspor’a yeni sezonda başarılar diliyorum. Yunan ve Türk Kulüplerinin birlik beraberliği anlamında bu tür organizasyonlar çok önemlidir. Anafartalarspor Kulübü’nün 3.kez açılış törenine katılıyoruz. Geçtiğimiz yıl Edirne Süper Amatör Ligi’nde mücadele eden Anafartalarspor’un bu sezon BAL’a çıktığını memnuniyetle öğrendik. Kendilerine yeni ligde ve sezonda başarılar diliyor ve başta Anafartalarspor Başkanı olmak üzere tüm yöneticiler bu davet nedeniyle teşekkür ediyorum.” dedi.

ANAFARTALARSPOR SAHADAN 6-2 GALİP AYRILDI

Anafartalarspor’un başarısına dikkat çeken Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Cesur Pekarda ise, Keşan’da futbol adına güzel gelişmelerin yaşandığını, bu nedenle Keşan’a önem verdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından gerçekleşen Anafartalarspor-Panthrakikos karşılaşması Anafartalarspor’un 6-2’lik galibiyeti ile sonlandı.

Anafartalarspor’un gollerini 10 ve 15.dakikalarda Kutsal, 28.dakikada Hakkı, 40.dakikada Burak, 63.dakikada Berktan ve 73.dakikada Aydın kaydederken Panthrakikos takımının gollerini de 13. ve 32.dakikada Luciano kaydetti.