Önümüzdeki sezon Edirne’yi BAL (Bölgesel Amatör Lig)’da  Edirnespor Gençlik ile temsil edecek olan Anafartalarspor’da kongre yapıldı.

Geçen cuma günü akşamı, kulübün, Anafartalar Parkı içerisinde yer alan lokalinde gerçekleştirilen ve saat 19.45′te başlayan kongrede, divan başkanlığına Taner Aykut, katip üyeliklere Nevruz Kaldı ve Sadettin Altındiş seçildi.


KİREZCİ: İLGİSİZLİK BİZİ ÜZDÜ

Kongreden önce kısa bir konuşma yapan Anafartalarspor Kulübü Başkanı Salih Kirezci, kongreye katılan tüm üyelere teşekkür ederek, “Takımımız tarihinde ilk kez böyle bir başarıya imza atıldı. Ancak üyelerimizin kongreye ilgisiz kalması bizleri çok üzdü. Ben üyelerimizin daha da ilgi göstermesini bekliyordum. Bu nedenle biraz üzüldük” dedi.

RAPORLAR OKUNDU

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, yönetim kurulu faaliyet raporu, Başkan Salih Kirezci, denetim kurulu raporu da Nevruz Kaldı tarafından okundu.

DEMİR: ESKİ BAŞKANLAR NEREDE?

Raporlar üzerine söz alan Anafartalarspor Kulübü eski başkanlarından Erdoğan Demir, öncelikle böyle bir başarıya imza atan yönetim kurulu, teknik kadroyu ve futbolcuları kutladı. Demir, “Ama bakıyorum ki böyle bir başarılı sezonun ardından burada ben ve benim dışımda iki başkanımızı görüyorum. Benim başkanlık yaptığım 1999-2000 ve 2000-2001 sezonlarında herkes bu takımın mahallenin takımı olduğunu söylüyordu. Hatta bana, ‘Sen Aşağı Zaferiye Mahallesi’nden değilsin. Nasıl başkan oldun?’tepkileri de geliyordu. Biz bu takımın mahalle takımı değil Keşan’ın takımı olduğunu daha o yıllarda söylüyorduk. Şimdi bakıyorum da o mahalle takımı tezini savunanlar maalesef kongrede bile yoklar. Çevredeki kahvelerde olacaklarına ve oturacaklarına kongreye katılsalardı. Bu sezon yönetim kurulumuzun işi hiç de kolay değil.17 yöneticiyi seçip bu takımı bu arkadaşlarımızın omuzlarına bırakmamalıyız. Herkes destek olmalı.” dedi.

OYMAN’DAN BELGE SORGUSU

Daha sonra söz alan Hüseyin Oyman da belediye tarafından Anafartalarspor’a verilen yerle ilgili olarak kulüpte gerekli belgenin bulunup bulunmadığını ve bu yerle ilgili bir proje bulunup bulunmadığını sordu.

KİREZCİ: YER BELEDİYE TARAFINDAN VERİLDİ

Soruyui cevaplayan Kirezci, bu yerle ilgili belgenin kulüp yönetiminde mevcut olduğunu ve projenin de Keşan Belediyesi tarafından hazırlandığını belirterek “Bize bu yeri veren ve en büyük destekçimiz olan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a ve Keşan Belediye Meclisi’ne de teşekkür ediyoruz. Bir de daha önce Anafartalarspor’a kullanması için verilen ve Ahmet Aksu Stadı adı verilen alanda da çeşitli sorunlar olduğunu tespit ettik. Belediyemizle yaptığımız görüşmeler neticesinde bize burada sorun olduğu söylendi. Bu sıkıntılar nedeniyle Keşan Belediyesi bize Yeni Mahalle’de 8 dönümlük bir alanı 10 yıllığına kiraladı. Tabii Anafartalarspor olarak  Ahmet Aksu Stadı’nın bulunduğu alanla ilgili de kulübümüze kazandırılması konusunda sorunları aşarak mücadelemizi sürdürebiliriz.” şeklinde konuştu.

Yapılan görüşmelerin ardından yönetim ve denetim kurulu ayrı ayrı yapılan oylama ile aklandı.

Aklamanın ardından Kirezci üyelere teşekkür etti.

Kongrede son olarak seçimler maddesine geçildiğinde divan başkanı Taner Aykut, kongre için aday listesi olup olmadığını sordu. Bunun üzerine Salih Kirezci bir listeleri olduğunu divana bildirdi.

Daha sonra Keşanspor Kulübü eski başkanlarından ve Anafartalarspor Kulübü Üyesi Salih İşlek de yönetimde yer almak istediğini belirtti.

Kirezci, İşlek’in bu önerisi nedeniyle kendisine teşekkür ederek “Sayın İşlek siz her zaman bizim yanımızda olabilirsiniz. Sizi de resmi olmasa da 18.Yönetim Kurulu üyesi olarak kabul edebiliriz.” diyerek cevaplandırdı.

SEÇİM TEK LİSTEYLE YAPILDI

Daha sonra tek liste ile seçimlere gidilen seçim sonucunda Anafartalarspor Yönetim ve Denetim Kurulu şu kişilerden oluştu:

YÖNETİM KURULU ASIL ÜYELERİ:

1- Salih Kirezci

2- Sonay Gündoğdu

3- Serkan Çayır

4- Özdemir Deniz

5- Raşit Değirmenci

6- Celal Çakır

7- Muhammet Kılıç

8- Ersin Güven

9- Adem Özsaban

10- Soner Gezer

11-Bekir Yalçın

12- Turgay Balcı

13- Erdem Bircan

14- Mustafa Ak

15- Üzeyir Ergin

16- Hasan Oyman

17- Süney Kayın

DENETİM KURULU ASIL ÜYELER:

1- A. Hasan Çetinkaya

2- Erol Çayır

3- Hasan Ayaroğlu.

Seçimin ardından Galeri Nadir Spor Sahibi Ersel Örsel’in Trakya Sorumlusu Harun Akkaya tarafından, üzerinde “Şampiyon Anafartalarspor” yazılı atkılar, Yönetim Kurulu üyelerine hediye edildi.