Keşanspor 1959 teknik direktörü Fatih Anlar dün basın toplantısı düzenledi. Anlar, Keşanspor Lokalinde gerçekleşen ve saat 14.00 sıralarında başlayan toplantıda geçen hafta oynanan Keşanspor 1959- Anafartalarspor maçını değerlendirdi. Maçın ilk yarısına baskılı başladıklarını ve topla oynayan tarafın kendileri olduğunu söyleyen Fatih Anlar,  “Maçın ilk 15 dakikasına istediğimiz gibi başladık ve golü bulduk. Rakibe fazla boş alan bırakmadık. Rakibin oynamasına izin vermedik. Topun bizde kalmasını sağladık. Rakip takım 15. dakikadan sonra golü yemesiyle beraber üzerimize gelmeye başladı.” dedi.

Karşılaşmada Anafartalarsporun 10 kişi kalmasına rağmen sahada iyi bir oyun sergilediğini aktaran Keşanspor 1959 teknik direktörü Fatih Anlar, “Anafartalarspor ilk yarının sonunda bulduğu golle beraber ikinci yarıda olumlu işler yaptı. Genel olarak 10 kişi kalan takımların daha çok koşması gerekir. Anafartalarspor da bunu gayet iyi bir şekilde yaptı.” şeklinde konuştu.

BENİM TAKIMIM BU DEĞİL

Önceki haftaya göre bu hafta sahada etkili olamadıklarını vurgulayan Fatih Anlar, “Bizim oyun sistemimiz topun tamamen bizde kalması ve topu rakip yarı sahada çevirmekti. Biz ise ilk 15 dakika hariç topu rakibe verdik. Oynanan oyundan çok memnun değilim. Benim takımım bu değil. Bir hafta önceki takım futbol adına her türlü varyasyonu saha içinde yapan bir takımdı. Anafartalaspor maçında bunları yapamadık. Bunun nedenlerinden bir tanesi de takımımızda bu ligde az oynamış genç oyuncuların fazla olmasıdır. Bu gayet normaldir. Bundan sonraki haftalarda bu yükü kaldırmamız gerekiyor. Bu oyuncular genç ve tecrübesiz oyunculardır. Ama yaşayarak öğreneceklerdir.” İfadelerini kullandı.

Maçın son anlarında ise gol için baskı kurduklarını fakat gol yollarında sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Anlar, “Maçın son 15 dakikasında tam baskı kurduk. Topun bizde kalmasını sağladık. Pas ve pozisyon anlamında doğru tercihler yapamadık. Baskıyı kurduk. Golü bulmak için yüklendik. Ama maçtan son 15 dakikada da gol çıkmadı. Ama ben her şeye rağmen genç arkadaşlarımızın bu ligde ileriye dönük iyi işler yapacağına inanıyorum. Bu maç geride kalmıştır. Topun bizim ayağımızda kalmasını ve topla rakip sahada oynamayı başarıp bunu 90 dakikaya yayabilirsek iyi bir takım olabileceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Son olarak bu hafta oynayacakları Osmanlıspor maçı hakkında konuşan Anlar, “Oynadığımız maçtan ders aldık. Bu hafta Osmanlıspor maçımız var. Birkaç sakat oyuncumuz var. Onların da iyileşmesiyle birlikte Osmanlıspor maçından iyi bir sonuçla dönmek istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.