Keşan Belediye Meclisi kararı ile 10 yıllığına Anafartalarspor’a kiralanan arsada zemin düzenleme çalışmalarına başlandı. Geçen hafta içinde başladığı öğrenilen çalışma ile tamamı 8 bin m2 olan arsanın halı saha kurulacak kesiminde dolgu ve düzenleme yapılıyor.  Söz konusu arsada çalışmalar hızla sürerken Anafartalarspor Başkanı Salih Kirezci de sosyal medya üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Kirezci’nin sosyal medyada yer alan açıklaması şöyle:

ARSAYI BELEDİYEDEN ALDIK, 5 YILLIĞINA SERKAN BAYRAKTAR-ÖZDEMİR DENİZ ORTAKLIĞI’NA KİRALADIK

“Keşan Belediyesi tarafından Yeni Mahalle’de kulübümüze 10 yıllığına tahsis edilen yaklaşık 8000 m2 arsanın 1.800 m2’si, halı saha kurmak ve çalıştırmak üzere, yıllık 12.000 TL kira ve ekstra gelirlerden %15 pay almak şartıyla, diğer 6.200 m2 kısmı da, kulüp yönetimi ve belediye işbirliğinde hazırlanan proje kapsamında park, açık ve kapalı oturma alanları, kafeterya, açık spor alanları ve bunlar gibi yapılar kurup işletmek ve 5.yıl bitiminde Anafartalarspor Kulübü’ne devretmek yine bu beş yıl süre zarfında bu kısım içinde yıllık 12.000 TL. kira ödemeleri şartıyla Serkan Bayraktar & Özdemir Deniz ortaklığına verilmiştir.

40 BİN TL GELİR KAZANDIRILMIŞTIR

Yap, işlet, devret modeliyle yaptığımız anlaşma gereği arsa üzerine kurulacak tesislerin tüm masrafları yükleniciye ait olup 6.200 m2 olan kısmına yapılacak olan tüm yapılar beş yıl bitiminde Anafartalarspor Kulübü’ne kalacaktır. Belirlenen kira bedellerine yıllık enflasyon oranında fiyat artışı yapılarak her yıl yeni kira bedelleri belirlenecektir. Bu bağlamda sonuç olarak sözü geçen arsadan kulübümüze net kira geliri olarak yıllık 24.000 TL ve halı saha ekstra gelirlerinden de %15 pay olmak şartıyla yılda yaklaşık 40.000 TL gelir kazandırılmıştır. Başta Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özcan olmak üzere tüm Belediye Meclisi üyelerine Anafartalarspor Yönetimi ve de emeği geçen tüm dostlarımıza kulübümüz adına teşekkür ediyor ve tüm camiamıza hayırlı olsun diyorum”