Keşan DOÇEK (Doğa Çevre ve Kültür Derneği) üyeleri geçtiğimiz Pazar günü Çanakkale İli, Ayvacık İlçesi, Kösedere Köyü bölgesinde bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Final Temel Lisesi “Doğa Çevre ve Trekking Grubu” öğrencilerinin de katıldığı 43 kişilik yürüyüş ekibi güneşli bir bahar gününde, domatesleriyle meşhur Kösedere Köyü yakınlarında, Kurak Dağı Vadisi, Kösedere Göleti ve zakkumlu dereler arasından geçerek akşamüstü saatlerinde köye giriş yaptılar. Kösedere ve Babadere arasında bulunan parkur daha önce de bisikletle geçilmiş ve adına bu köylerden ötürü “KöseBaba Parkuru” adı verilmişti.

Jeotermal özelliklere sahip bölgedeki dere yatağı, yol ve patikalarda süren yürüyüş Kösedere Göleti ve Ege Denizinin görüntüsü ile katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Köy kahvesinde köylülerle yapılan sohbetlerde, köyde artık eskisi gibi domates üretilmediğini, gençlerin çoğunun büyük şehirlere göç ettiğini, Kösedere domateslerindeki lezzetin, bölgedeki iklim koşulları, su ve toprak yapısından kaynaklandığını ve son yıllarda sera domateslerinin tarla domateslerine tercih edilmesinin, domates üretimini olumsuz etkilediğini söylediler.

Ekip akşam saatlerinde uzun kuyruk bulunan Lapseki-Gelibolu feribotunu kullanarak Keşan’a geri döndü.

DOÇEK Genel Sekreteri Nail Özkan, dernek olarak hem bölgemizde, hem de bölge dışında faaliyetler düzenlediklerini, doğa yürüyüşü ve bisiklet etkinliklerinin devam ettiğini, doğayı ve doğa sporlarını seven herkesi faaliyetlere beklediklerini söyledi.